5 ήσυχα μπαράκια για τετ-α-τετ Σαββατόβραδα

Πέντε αθηναϊκά μπαράκια για ζευγάρια, με ήσυχη ατμόσφαιρα και ατμοσφαιρικές μουσικές, ιδανικά για ρομαντικές εξόδους.
5 ήσυχα μπαράκια για τετ-α-τετ Σαββατόβραδα
Ατμοσφαιρικοί φωτισμοί, ωραίες μουσικές που δεν σπάνε ντεσιμπελόμετρα, και περιβάλλον για κατ’ ιδίαν συζητήσεις. Είναι μερικά Σάββατα που θέλουμε να πάρουμε το έτερο μας ήμισυ –ή εκείνον/η που θα θέλαμε να γίνει το έτερό μας ήμισυ– και να αράξουμε σε αναπαυτικούς καναπέδες, να τσουγκρίσουμε κοκτέιλ και απλώς να απολαύσουμε ο ένας την παρέα του άλλου. Για αυτά τα Σάββατα μοιάζουν φτιαγμένα τα παρακάτω μπαράκια. 

Soiree de Votanique
Καστοριάς 38, Βοτανικός, τηλ.: 210 3471401

Είναι το αγαπημένο μας «μυστικό» μπαράκι στα πέριξ του φασαριόζικου Γκαζιού –θα το βρείτε αν διασχίσετε την Ιερά Οδό, στρίβοντας εν συνεχεία στο στενάκι που φιλοξενεί και την Αθηναΐδα. Έχει και μια χαριτωμένη εσωτερική αυλίτσα, στολισμένη με γλαστράκια και λουλούδια, φερ φορζέ καρέκλες και μεγάλα ξύλινα τραπέζια του πικνίκ. Οι μουσικές κινούνται στα κλασικά jazz funk μονοπάτια, τα κοκτέιλ είναι απλά και καλοφτιαγμένα –δικό μας αγαπημένο το Apple Mojito– ενώ αν πεινάσετε έχετε να διαλέξετε από μια μικρή αλλά θαυματουργή λίστα με μεζεδάκια για τσιμπολόγημα, όπως ψητά λαχανικά, μίνι σουβλάκια κοτόπουλου ή μπρουσκέτες με γαύρο μαρινάτο. Οι τιμές κυμαίνονται στα 7€ για τα κοκτέιλ, στα 3-4€ για τα κρασιά και στα 3-5€ για τα μεζεδάκια. 

Poems 'n' Crimes
Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3228839

Το τέλειο στέκι για κάθε βιβλιοφάγο Αθηναίο και… το έτερό του ήμισυ, το café bar των Εκδόσεων Γαβριηλίδης μας σερβίρει καθημερινά μυρωδάτα καφεδάκια, εκλεκτά κρασιά και καθαρά ποτά, τα οποία διαλέγουμε από έναν εξαιρετικά πρωτότυπο κατάλογο που μοιάζει με βιβλίο, και τα συνοδεύουμε με λαχταριστά γλυκά, ολόφρεσκα σνακ και πιάτα ημέρας. Το αγαπάμε όχι μόνο για την… λογοτεχνική ατμόσφαιρά του, αλλά και για το καταπληκτικό, ξύλινο μπαλκονάκι στο πίσω μέρος του –που όσο φτιάχνει ο καιρός θα το τιμάμε περισσότερο. 

Κώνειο 
Σωκράτος 23, Χαλάνδρι, τηλ.: 211 0120921

Μια υπέροχα ήσυχη εναλλακτική στη φασαριόζικη πιάτσα του Χαλανδρίου, το Κώνειο Bar (που αν δεν το προσέξατε βρίσκεται πολύ ταιριαστά στην οδό Σωκράτους) στεγάζεται σε ένα ατμοσφαιρικό νεοκλασικό κτίριο του προηγούμενου αιώνα. Σερβίρει καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, τα οποία κινούνται σε κλασικά μονοπάτια με ένα μικρό twist (Ginger Mojito, επί παραδείγματι) και παίζει ωραίες funk μουσικές. Αν πεινάσετε, έχει και τσιμπολογήματα του τύπου ποικιλία τυριών-αλλαντικών (στα 4€) αλλά και ωραιότατα γλυκάκια. Οι τιμές δεν ξεπερνούν τα 5€ για το απλό ποτό και 7€ για το κοκτέιλ.

Odeon
Μάρκου Μουσούρου 19, Μετς, τηλ.: 210 9223414

Είναι ένα από τα πιο sui generis μπαράκια στην πόλη, και ταιριάζει γάντι στην πανέμορφη, αρτιστίκ γειτονιά που το φιλοξενεί. Οι jazz νότες που πλημμυρίζουν τον χώρο συνδυάζονται τέλεια με την ατμοσφαιρική διακόσμηση που αποτελείται μεταξύ άλλων από ένα τεράστιο τσέλο, ένα πιάνο, μια κιθάρα και πολλές ασπρόμαυρες αφίσες από παλιές θεατρικές παραστάσεις. Δεν αποκλείεται να πετύχετε και κάποιο παρεΐστικο live τζαμάρισμα, πάντα ταιριαστό με την ήσυχη ατμόσφαιρά του. 

Ciccus
Αδριανού 31, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3210420

Κι όμως, δεν είναι όλα τα μπαράκια της Αδριανού ίδια μεταξύ τους, κι ας δίνουν αυτή την εντύπωση το καλοκαίρι, που δεν είσαι σίγουρος στα τραπεζάκια ποιου απ’ όλα κάθεσαι. Θα το διαπιστώσεις, την πρώτη φορά που θα περάσεις τις πόρτες του Ciccus: Οι αφράτοι καναπέδες με τις μεγάλες μαξιλάρες στον επάνω όροφο (ο οποίος απολαμβάνει εκπληκτική θέα σε Ακρόπολη και Αστεροσκοπείο από τα παράθυρα) συναγωνίζονται επάξια το ωραίο «χειμωνιάτικο» αίθριο του ισογείου, βάζοντάς μας σε δίλημμα για το ποια γωνιά θα επιλέξουμε. Οι μουσικές κινούνται σε world και soul μονοπάτια, και ο καφές είναι εξαιρετικός, ενώ αν πεινάσετε υπάρχουν και ωραιότατες προτάσεις μεσογειακής κουζίνας για να διαλέξετε.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v