Η ατζέντα του μήνα: 10 καλοί λόγοι για έξοδο

Λάτιν φιέστες, ροκ μελαγχολία, αγαπημένες μελωδίες, θεατρικές πρεμιέρες, κρητικοί ήχοι και όσα ακόμα ωραία θα μας απασχολήσουν πολιτισμικά τον Μάρτιο.
Η ατζέντα του μήνα: 10 καλοί λόγοι για έξοδο
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Καθώς αφήνουμε πίσω μας την αποκριά και υποδεχόμαστε τον Μάρτιο με βροχές και αρκετή «γκριζίλα» αναζητούμε εναλλακτικές ψυχαγωγίας σε συναυλιακά κέντρα, θέατρα και χώρους πολιτισμού στην Αθήνα.

Τις βρίσκουμε σε δέκα σπουδαίες παραστάσεις και συναυλίες για κάθε γούστο και ακούσματα. Από ελληνικό χιπ χοπ μέχρι new age ρεμπέτικα και από κρητική παράδοση μέχρι grande μεταφορές εμβληματικών έργων στο θέατρο.

Mark Lanegan Band στο Gagarin
Την Πέμπτη 19 Μαρτίου ο Mark Lanegan επιστρέφει μετά από καιρό στην αγαπημένη του σκηνή του Gagarin 205 με νέα τραγούδια γεμάτα από την παλιά, γνωστή νοσηρή ομορφιά των συνθέσεων του αγαπημένου του αθηναϊκού κοινού. Η μουσική του είναι άκρως σκοτεινή και μελαγχολική, ενώ το είδος που πρεσβεύει έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως «post grunge Johnny Cash». Εισιτήρια: 25€ προπώληση, 28€ πόρτα.


Opeth στο Gagarin
Οι Σουηδοί του ατμοσφαιρικού death metal εμφανίζονται την Παρασκευή 20 Μαρτίου στο Gagarin 205 και το Σάββατο 21 Μαρτίου στο Principal Club Theater για δύο μοναδικές εμφανίσεις. Ο πρόσφατος δίσκος τους με τίτλο "Pale Communion" «βουτά» στην ψυχεδέλεια και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους της χρονιάς που πέρασε. Εισιτήρια: 24€ προπώληση, 26€ ταμείο.

Φίλιππος Πλιάτσικας «Acoustic» στο Παλλάς
Στην κεντρική, μεγάλη συναυλία της χειμερινής περιοδείας του Φίλιππου Πλιάτσικα, με τον τίτλο "Acoustic" που θα γίνει την Τρίτη 24 Μαρτίου στο Παλλάς, θα ακούσουμε πολύ γνωστά δικά του τραγούδια αλλά και κάποια άλλα «κρυμμένα» τραγούδια από την εποχή των Πυξ Λαξ, που παίχτηκαν ελάχιστα στις live εμφανίσεις τους. To «Acoustic», όπως λέει, είναι το αποτέλεσμα μία βαθύτερης ανάγκης για μια εσωτερική προσέγγιση στα τραγούδια που χάραξαν κι άγγιξαν, με τον τρόπο τους, 20 χρόνια τώρα, τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων. Εισιτήρια από 10€.

Disney's Fantasia Live in Concert στο Badminton
Η κορυφαία ταινία κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών, η θρυλική Φαντασία της Disney, συναντά στο Θέατρο Badminton την πρώτη ορχήστρα της χώρας, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, σε μια μεγαλοπρεπή γιορτή εικόνων, χρωμάτων και φυσικά μουσικής. Μια μοναδική σύμπραξη animation και κλασικής μουσικής, με τους μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών να ερμηνεύουν ζωντανά επιλεγμένα μέρη από τη μουσική επένδυση της Φαντασίας και της συνέχειάς της, της Φαντασίας 2000, παράλληλα με την προβολή των αντίστοιχων αποσπασμάτων από τις δύο ταινίες. Από 15 μέχρι 31 Μαρτίου.Εισιτήρια από 18€.


Ο Μίκης στην Ικαρία (και στον Βοτανικό)
Η μουσική παράσταση «Ο Μίκης στην Ικαρία» παρουσιάζεται στον Βοτανικό την Κυριακή 15 Μαρτίου και ακολουθεί τον Μίκη Θεοδωράκη στα χρόνια της εξορίας του στην Ικαρία (1947-1948). Πρόκειται για ένα οδοιπορικό μνήμης που ταξιδεύει στην Ικαρία, παντρεύοντας τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη με τα τραγούδια του νησιού. Εισιτήρια: 12€ με μπύρα.

Ο Ψαραντώνης στο Half Note
Ο Ψαραντώνης ανεβαίνει με την Τίγρη του στη σκηνή του Half note και μαζί έχει όλη την… πραμάτεια του: Τον Ερωτόκριτο, τα Ριζίτικα, τους χορούς που δίδαξε η Ρέα, η μητέρα των θεών στους Κουρήτες και τα δικά του, αγαπημένα στο κοινό τραγούδια. «Του κύκλου τα γυρίσματα», είναι ο τίτλος των παραστάσεων που θα δώσει από τις 6 μέχρι και τις 10 Μαρτίου, έχοντας μαζί του για συνοδοιπόρους τη Νίκη Ξυλούρη (τραγούδι ) και τον Γιάννη Παξιμαδάκη (λαούτο). Εισιτήρια από 20€.

Ημισκούμπρια 19th Anniversary στο Fuzz
To αγαπημένο ελληνικό χιπ χοπ σχήμα συνεχίζει τις επετειακές του εμφανίσεις γιορτάζοντας τα 19 του χρόνια επί σκηνής. Περιμένουμε λοιπόν άλλο ένα μεγάλο πάρτυ για όλους τους… ημίσκουμπρες με κομμάτια των Ημίζ από την πολυετή διαδρομή τους και μπόλικες εκπλήξεις. Το live θα γίνει στις 28 Μαρτίου στο Fuzz με είσοδο που θα ανακοινωθεί σύντομα στην επίσημη σελίδα του χώρου.


Imam Baildi «Viva la fiesta!»
Ακόμα μια γιορτή ετοιμάζουν οι αγαπημένοι Imam Baildi καλώντας μας να βγάλουμε προς τα έξω ό, τι έχουμε ανάγκη: το φλερτ, τον έρωτα, το χορό, την εκτόνωση. Ο κόσμος που θα πάει από νωρίς θα «ζεσταθεί» από το DJ Set του Hot Like Peppa. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι Imam Baildi, μαζί με το νέο μέλος της παρέας τους, τον κουβανό περκασιονίστα Carlitos Menendez, αλλά και τον MC και παραγωγό Jeff Gonzalez (BnC) που για μια ακόμη φορά θα αναμίξει την ατμόσφαιρα της Καραϊβικής με τους ήχους των Imam. Σε διάφορες στιγμές της βραδιάς, οι Imam θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και με τον DJ και παραγωγό Panama Cardoon. Το live θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαρτίου στο Fuzz με είσοδο 13€ (πόρτα) και 11€ (προπώληση).

Borderline Festival 2015
Το Bordeline Festival συνεχίζει, για πέμπτη χρονιά, την εξερευνητική του πορεία προς όλες τις σύγχρονες τάσεις που επικρατούν παγκοσμίως στην πειραματική –ακουστική, αλλά κυρίως ηλεκτρονική– μουσική της σημερινής εποχής με καταφύγιό του τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Festival εδώ.  Εισιτήρια: Πακέτο ημέρας 15€.

Ο γάμος του Φίγκαρο στο Μέγαρο Μουσικής
Ο Στάθης Λιβαθινός και η πολυβραβευμένη ομάδα του παρουσιάζουν στο Μέγαρο Μουσικής το νέο τους εγχείρημα με ένα εμβληματικό έργο του κλασικού γαλλικού ρεπερτορίου: τον Γάμο του Φίγκαρο του Πιερ Μπωμαρσαί, σε νέα μετάφραση από τα γαλλικά, της Έλσας Ανδριανού. Γραμμένο τις παραμονές της γαλλικής επανάστασης, της οποίας θεωρήθηκε προάγγελος, είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα θεατρικά κείμενα του 18ου αιώνα. Aποτελεί μάλιστα μέρος της περίφημης τριλογίας του Μπωμαρσαί, που πάνω της βασίστηκαν δύο από τις διασημότερες όπερες, Οι γάμοι του Φίγκαρο και Ο κουρέας της Σεβίλλης. Οι παραστάσεις ξεκινούν την 1η Μαρτίου και ολοκληρώνονται στο τέλος του μήνα. Εισιτήρια από 14€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v