Swing: Ομάδες, parties και μπαράκια στην Αθήνα

Η πόλη συνεχίζει να χορεύει σε ρυθμούς swing και εμείς ανακαλύπτουμε τις μπάντες, τις ομάδες και τα events για να ακολουθήσετε.
Swing: Ομάδες, parties και μπαράκια στην Αθήνα
Η «μόδα» ξεκίνησε κάπου το 2008 όταν οι πρώτες χορευτικές ομάδες ανέλαβαν να μας μυήσουν στη γοητεία ενός 100% vintage χορού και στα παρακλάδια του. Σήμερα, η χορευτική μανία του swing καλά κρατεί και οι αφορμές για να ζήσουμε λίγη από την αίγλη της είναι μπόλικες.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τις ομάδες, τις μπάντες και τα μπαράκια που μπορείτε να ακούσετε και να χορέψετε τον δημοφιλή αυτό και ρετρό χορό.

Οι χορευτικές ομάδες και τα events τους

Athens Swing Cats

Ξεκίνησαν το 2008 τα πρώτα τους χορευτικά βήματα με κάποιες δεκάδες άτομα και πλέον τα party τους συγκεντρώνουν μερικές… εκατοντάδες. Τους βρίσκουμε παντού, από το Floral, τη Στοά του Βιβλίου και το Blue Fox όπου έχουν διοργανώσει κατά καιρούς τα πάρτι τους, μέχρι τα μεγάλα events και τα swing festivals που ανακοινώνουν από τη σελίδα τους στο Facebook, όπως για παράδειγμα το άκρως επιτυχημένο Lindy Hop Heaven and Beyond. Σημειώστε επίσης ότι κάθε δεύτερη Τετάρτη οι… γάτες του Swing καταλαμβάνουν τον χώρο του Revenge of Rock στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας παίζοντας swing στα decks του, με δωρεάν είσοδο, ενώ στις 28 Μαρτίου στήνουν ένα Gangsters & Dolls party με special guest τον διάσημο χολιγουντιανό χορογράφο Ryan Francois. Ο χώρος θα ανακοινωθεί σύντομα στη σελίδα τους.

Athens Lindy Hop

Η δραστήρια ομάδα διοργανώνει πάρτι, μαθήματα χορού, workshops με επίτιμους διδάσκοντες χορευτές παγκοσμίου φήμης, street dancing και πολλά ακόμη events, από το 2008, οπότε και ιδρύθηκε. Όσον αφορά τα πάρτι, κάθε δεύτερη Τετάρτη η Lindy Hoppers διοργανώνουν το The Big Swing Social Dancing Party, με ελεύθερη είσοδο, στο Lost’n’Found στο Μεταξουργείο. Εκεί, οι "Shorty" George, Mississippi Outlaw και Miss Cherry Pie παίζουν τις καλύτερες αλλά και σπάνιες επιλογές από swing, charleston, traditional jazz, rhythm 'n' blues, boogie woogie και blues και μας καλούν να τζαμάρουμε χορευτικά. Μείνετε συντονισμένοι με τα events και parties της ομάδας, από τη σελίδα της στο Facebook

Οι μπάντες που αγαπούν το swing

Penny and the Swingin’ Cats

Η swing μπάντα που μας ξεσηκώνει εδώ και μήνες με τις ζωντανές τις εμφανίσεις, ανανεώνει το ραντεβού της με τους θαμώνες του Tin Pan Alley, και ξεκινά νέο κύκλο συναυλιών με τίτλο «Εξωτικό Χαρμάνι» από τις 7 Μαρτίου και κάθε Σάββατο. Σπέσιαλ καλεσμένοι – έκπληξη θα δίνουν το παρόν σε κάθε εμφάνιση, ενώ η είσοδος κοστίζει 10€. Περισσότερα εδώ.

Hi Rollers Boogie

Η εμβληματική μπάντα που σχηματίστηκε το μακρινό 1999 για να παίξει ένα είδος που – τότε- δεν είχε την ίδια απήχηση έκλεισε φέτος αισίως τα 10 χρόνια ύπαρξης και το γιόρτασε αναλόγως σε ένα swing and roll party με τα όλα του στο Half Note πρόσφατα, έχοντας περάσει τους τελευταίους μήνες από το Floral και το Tiki Bar. Δείτε στη σελίδα τους στο Facebook πληροφορίες για όλες τις επερχόμενες εμφανίσεις τους

Kelly Kaltsi & The Special K’z

Τις Δευτέρες του Φεβαρουαρίου στο Faust, η Κέλλυ Καλτσή και η μπάντα της «πειράζουν» αγαπημένα swing κομμάτια, τα ανακατεύουν με electro soul, bossa nova και jazz, «μπολιάζουν» με indie rock ύφος και trip hop στοιχεία, video art, διαδραστικότητα και πρόζα και σερβίρουν απολαυστικά live. Από τον Μάρτιο, η μπάντα μετακομίζει στον χώρο του Σταυρού του Νότου για να συνεχίσει εκεί τις ζωντανές της εμφανίσεις, παρουσιάζοντας το “Anti-compromise Project”.

Και τα μπαράκια

Σταθερή αξία για τους απανταχού λάτρεις του rockabilly, rock and roll και swing δεν είναι άλλη από το vintage bar Blue Fox των Εξαρχείων, εκεί όπου το ημερολόγιο γυρνά πίσω στην δεκαετία του ’50 και ο χορός είναι πλήρως απενοχοποιημένος. Επίσης, στο Teddy Boy στου Ψυρρή δε θα σας πούνε τεντυμπόηδες αν χορέψετε στους swing και jazz ρυθμούς που ενίοτε «βγάζουν» τα decks του.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v