Η βόλτα του Σαββάτου: Από τη Στέγη στον Πειραιά

Μαγειρικοί πειραματισμοί στο σπίτι, μουσικοί αυτοσχεδιασμοί στη Στέγη και ωραίες ροκιές στον Πειραιά. Κάπου εκεί ανάμεσα θα μας βρει η παραμονή των εκλογών.
Η βόλτα του Σαββάτου: Από τη Στέγη στον Πειραιά
της Ηρώς Κουνάδη 

Ένα Σάββατο πριν τις εκλογές, θα απολαύσουμε το δικαίωμά μας στην… τεμπελιά, χουζουρεύοντας μέχρι αργά και μένοντας σπίτι μέχρι νωρίς το απόγευμα. Σχεδιάζουμε να μαγειρέψουμε, με βάση αυτή την καταπληκτική συνταγή που μοιραστήκαμε μαζί σας χτες, αυγά με πατάτες στον φούρνο που μοιάζουν εκπληκτικά (σε νοστιμιά, αλλά όχι σε θερμίδες) με τηγανιτές, να κάνουμε τεστάκια σαν αυτό για να ξανασυζητήσουμε τι πρέπει να ψηφίσουμε και να χαζέψουμε ξανά τα προεκλογικά βιντεάκια, εννοείται για να γελάσουμε. Το απόγευμα, όμως, θα βγούμε.

Απόγευμα στο Μουσικό Χωριό της Στέγης

Ένα μίνι φεστιβάλ πειραματικής μουσικής φιλοξενεί όλο το Σαββατοκύριακο η Στέγη, το οποίο λέμε να τιμήσουμε το Σάββατο για τους ενδιαφέροντες καλεσμένους του, αλλά και για τα παράλληλα events που θα τρέχουν από το απόγευμα. Συγκεκριμένα, από τις 19.00 το απόγευμα ο ταλαντούχος ουρουγουανός Camilo Betancor, ηθοποιός, σκηνοθέτης, ακροβάτης και μουσικός θα παρουσιάσει με την ομάδα του ένα νέο έργο comedia del arte, γεμάτο ζωντανή μουσική, ενώ η Μαρία Θωίδου με τη φωνή και ο Κώστας Ράπτης με το μπαγιάν θα συνταιριάξουν τραγούδια από το Μεγάλο Ερωτικό του Μάνου Χατζιδάκι με τραγούδια άλλων δημιουργών κοντινών ή μακρινών εποχών και τόπων.

Αμέσως μετά, ο κιθαριστής Κώστας Μακρυγιαννάκης και ο σαξοφωνίστας Θεόφιλος Σωτηριάδης θα παρουσιάσουν τη μουσική παράσταση “on lacrimae” το οποίο, όπως λένε «κυλιέται μεταξύ εσωστρέφειας και θορύβου και φλερτάρει προκλητικά με το kitch, την ποπ και τον αυτοσχεδιασμό». Παράλληλα, στο φουαγιέ του δευτέρου ορόφου θα τρέχει η έκθεση ηλεκτρονικής φωτογραφίας «Μουσικό Χωριό 2015» και θα προβάλλεται το ντοκιμαντέρ «Το Soundtrack της Ζωής: συμβίωση και καλλιτεχνική πράξη στο Μουσικό Χωριό». Η είσοδος στις παράλληλες εκδηλώσεις είναι δωρεάν, ενώ το εισιτήριο για κάθε συναυλία κοστίζει 5€. Αν θέλετε να τις παρακολουθήσετε όλες, υπάρχει ημερήσιο εισιτήριο στα 18€.

Το βράδυ είναι ροκ στον Πειραιά

Οι συναυλίες του Μουσικού Χωριού τελειώνουν στις 23.30, πράγμα που μας δίνει την ιδανική αφορμή να κατηφορίσουμε μέχρι τον Πειραιά, για να συνεχίσουμε την… μουσική μας διαδρομή, σε ένα διαφορετικό είδος αυτή τη φορά. Στο καταπληκτικό –όσο και άγνωστο εν πολλοίς– Rock Stories, πίσω από τον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά (στο 5 της οδού Λουδοβίκου) θα ακούσουμε τις αγαπημένες μας old school αλλά και indie rock μελωδίες, απολαμβάνοντας καθαρά ποτά (στα 7€) και ποικιλίες finger food αν μας ανοίξει η όρεξη.

Αυτό που μας αρέσει στο Rock Stories είναι η ατμόσφαιρά του, που ξεφεύγει από εκείνη του κλασικού «ροκάδικου» και τείνει περισσότερο προς το happy μπαράκι που απλά παίζει ωραία (ροκ) μουσική. Το ατμοσφαιρικό κτίριο που το στεγάζει κοντά στο λιμάνι έχει πέτρινους τοίχους, μεγάλη ξύλινη μπάρα, ατμοσφαιρικά φωτισμένα stools κι ένα ταβάνι που δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεται… στον ουρανό, ενώ η διακόσμηση είναι λιτή και περιορίζεται στα απολύτως απαραίτητα καδράκια με πορτρέτα αγαπημένων καλλιτεχνών.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v