5 εύκολες και γρήγορες συνταγές γεμάτες νοστιμιά

Έχετε λίγο χρόνο; Έχουμε πέντε πανεύκολες συνταγές, που εγγυημένα θα σας χορτάσουν χωρίς να σας κουράσουν.
5 εύκολες και γρήγορες συνταγές γεμάτες νοστιμιά
Το στομάχι διαμαρτύρεται, αλλά ο χρόνος σας είναι… ανύπαρκτος, κι έτσι φλερτάρετε με την ιδέα του delivery; Αφήστε κάτω τα φυλλάδια και τις σχετικές εφαρμογές, γιατί έχουμε πέντε απίθανες συνταγές, που θα ετοιμάσετε χωρίς καθόλου κόπο και γρηγορότερα απ’ ό,τι θα έκανε το delivery να φτάσει στην πόρτα σας.

Αυγά με πατάτες στον φούρνο σαν τηγανιτές
από τις Μαγειρικές Διαδρομές 

Υλικά
Πατάτες
Αυγά
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι
Κόκκινο πιπέρι γλυκό

Εκτέλεση:
Κόβουμε τις πατάτες μας όπως θα τις κόβαμε για να τις τηγανίσουμε, αλατοπιπερώνουμε και τις στρώνουμε σε ένα ταψί. Πασπαλίζουμε με λάδι. Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 250 βαθμούς. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, σπάμε επάνω από τις πατάτες τα αυγά και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

Πατατοσαλάτα με λουκάνικα και γιαούρτι
από το iCookGreek

Υλικά:
600 γρ. πατάτες
200 γρ. λουκάνικα βραστά κομμένα σε ροδέλες
200 ml γιαούρτι στραγγιστό
3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
80 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη σε λεπτό τρίφτη
3 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί
4 κουταλιές της σούπας δενδρολίβανο
1 κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια. Τις ρίχνουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και τις αφήνουμε 20΄-25΄, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε λίγο. Στο μεταξύ χτυπάμε στο μπλέντερ το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, το τυρί και το ξίδι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα σ’ ένα μεγάλο μπολ σαλάτας και προσθέτουμε λίγο αλάτι και αρκετό πιπέρι. Στραγγίζουμε τις πατάτες, τις ρίχνουμε κι αυτές στο μπολ μαζί με τα λουκάνικα και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως την πατατοσαλάτα ζεστή γαρνίροντας με το κρεμμύδι και το δενδρολίβανο.

Πλούσια τονοσαλάτα
από τις Συνταγές της Παρέας 

Υλικά:
1 κούπα ρύζι βρασμένο
2-3 αυγά βρασμένα καλά
6-7 μέτριες πίκλες
1 μικρή κονσέρβα τόνο
3-4 κ.σ. μαγιονέζα
μισό κρεμμύδι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζουμε το ρύζι και το ρίχνουμε στο μπολ όπου θα ετοιμάσουμε τη σαλάτα μας. Βράζουμε τα αυγά μέχρι να στερεοποιηθεί ο κρόκος, τα ψιλοκόβουμε και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μπολ. Ψιλοκόβουμε τις πίκλες και τις ρίχνουμε κι αυτές. Ψιλοκόβουμε και το κρεμμυδάκι και ανοίγουμε την κονσέρβα του τόνου πετώντας το λάδι και στραγγίζοντας τον όσο μπορούμε. Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τα γούστα μας, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με την μαγιονέζα και η σαλάτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.

Μεθυσμένη τηγανιά
από το Greek Cook 

Υλικά:
1/4 μπέικον κομμένο σε χοντρούς κύβους
1/2 ψαρονέφρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 ποτηράκι malt ουίσκι
1 ποτηράκι χυμό λεμονιού
λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι μαύρο χοντροκομμένο

Εκτέλεση:
Βάζουμε και τσιγαρίζουμε στο λάδι το μπέικον και το ψαρονέφρι. Αφού τα αλατοπιπερώσουμε καλά, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού μέχρι να μαυρίσει και να πικρίσει λίγο. Το ξανασβήνουμε με το ουίσκι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε και λίγο νεράκι να φτιάξει την σάλτσα του.

Εύκολη και γρήγορη καρμπονάρα
από το OiSyntagesmoy.gr
 
Υλικά:
350 γραμμάρια σπαγγέτι ή φρέσκα ζυμαρικά
150 γραμμάρια μπέικον καπνιστό κομμένο σε κομμάτι
3 κρόκους αυγών
150 ml Κρέμα γάλακτος
75 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πολύ πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά (αν είναι φρέσκα, για 5 λεπτά, αλλιώς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας) και τα σουρώνουμε κρατώντας 50ml από το νερό του βρασμού. Εν τω μεταξύ, κόβουμε το μπέικον σε κύβους και το σωτάρουμε σε ένα τηγάνι που "καίει" χωρίς καθόλου λάδι, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Σουρώνουμε το περιττό λίπος και ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα μαζί με το νερό που κρατήσαμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος και τα προσθέτουμε στα ζυμαρικά. Βγάζουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε καλά και στο τέλος προσθέτουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο. Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με παρμεζάνα και πιπέρι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v