Πέντε café για αχνιστή σοκολάτα στην Αθήνα

Απολαμβάνουμε μια αχνιστή κούπα με λαχταριστή σοκολάτα σε πέντε αθηναϊκά στέκια που λατρεύουν την «σκοτεινή» αμαρτία.
Πέντε café για αχνιστή σοκολάτα στην Αθήνα
Γλυκιά, πικρή, με μπαχάρια, ακόμα και με αλκοόλ, η ζεστή σοκολάτα δεν παύει να αποτελεί το απόλυτο χειμωνιάτικο ρόφημα. Κάθε γουλιά και απόλαυση που μας «ζεσταίνει», κάθε κούπα και μια ευκαιρία να ταξιδέψουμε και σε ένα διαφορετικό γευστικό μονοπάτι.

Για τις κρύες νύχτες (και μέρες) του χειμώνα λοιπόν, έχουμε πέντε συμπαθέστατα καφέ, τα οποία σερβίρουν εξαιρετική ζεστή σοκολάτα στην Αθήνα.

Dark side of chocolate
Σολωνος 49, Κολωνάκι, τηλ: 698 2803418

Στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας του ’30 η συμπαθέστατη αυτή σοκολατερί υπόσχεται να μας μυήσει στη… σκοτεινή πλευρά της σοκολάτας και τα καταφέρνει περίφημα μέσα από ιδιαίτερες γεύσεις τόσο στα ροφήματα όσο και στα σοκολατάκια. Το εσωτερικό θυμίζει παριζιάνικο μπιστρό και η ζεστή σοκολάτα αρωματίζεται με μπαχάρια προσφέροντας μοναδική γευστική εμπειρία στον ουρανίσκο.

Petite Fleur
Ομήρου 44, Κολωνάκι, τηλ: 2103613169
Φέρνοντας κάτι από ατμόσφαιρα Μονμάρτης στο κέντρο του Χαλανδρίου και της Αθήνας, το Petite Fleure φτιάχνει όλα του τα ροφήματα από γαλλική βιολογική σοκολάτα Valhrona και τα σερβίρει σε κουκλίστικα τραπεζάκια. Συνοδεία τζαζ μουσικής θα απολαύσετε γεύσεις όπως σοκολάτα µε γαρίφαλο και ροζ πιπέρι και με ξύσμα πορτοκαλιού, μέλι και μπράντι.

Σοκολάτα
Βουλής 35 και Απόλλωνος 7, Σύνταγμα, τηλ: 213 0302 290
Ο «ναός της σοκολάτας» στην Βουλής τιμά το όνομα που του έχουν δώσει οι φανατικοί θαμώνες του και μας ταξιδεύει από τη Μαγαδασκάρη στη Βενεζουέλα και από εκεί στο Εκουαδόρ μέσα από δεκάδες γεύσεις αυθεντικής σοκολάτας. Must η Caramelia, με νότες φυσικής καραμέλας και η Orange με εκχύλισμα πορτοκαλιού το οποίο «δένει» άψογα με τη μεστή γεύση της μαύρης σοκολάτας Valhrona. Το «αδερφάκι» του βρίσκεται στην οδό Ερμού 56.

Fairy Tale
Ν. Τρυπια 48-50, Νέα Φιλαδέλφεια τηλ: 2102582341

Ιδανικό για όσους έχουν… υπογλυκαιμίες το Fairy Tale έχει ως θέμα τα παραμύθια και τη μαγεία. Σε έναν κουκλίστικο χώρο σερβίρει παραλλαγές ζεστής σοκολάτας με ευφάνταστες ονομασίες και ιδιαίτερες γεύσεις. Δεν θα παραλείψετε να δοκιμάσετε τα σοκολατένια cupcakes, αλλά και τις νέες χειμωνιάτικες γεύσεις, όπως την σοκολάτα της φωτιάς με χρωματιστά πιπέρια και κανέλα ή τα κοκτέιλ με μπαχαρικά, γαρύφαλλο και αρώματα εσπεριδοειδών.

Rezin
Εμμανουήλ Μπενάκη 53 και Τζαβέλλα, Εξάρχεια, τηλ.: 2103846385
To κλασσικό ροκ φοιτητικό στέκι των Εξαρχείων σερβίρει την πιο διάσημη σοκολάτα της περιοχής, η οποία δεν είναι άλλη από τη «λιωμένη Lacta», την οποία μπορείτε μάλιστα να απολαύσετε και σε XL κούπα. Τα λαχταριστά του ζεστά ροφήματα φτιάχνονται από πλάκες σοκολάτας χρησιμοποιώντας τον ιδανικό συνδυασμό κουβερτούρας και γάλακτος, ενώ το cult πατάρι του είναι ό,τι πρέπει για παρεΐστικο άραγμα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v