Η βόλτα του Σαββάτου: Στην παγωμένη Αθήνα

Δωρεάν ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο, μεζεδάκια στα Εξάρχεια, ζεστή σοκολάτα και θέατρο περιλαμβάνουν τα σχέδιά μας γι’ αυτό το Σάββατο.
Η βόλτα του Σαββάτου: Στην παγωμένη Αθήνα
Το δεύτερο Σάββατο του χρόνου μας υπόσχεται… ανάσες από το κρύο που έκανε την Αθήνα να τουρτουρίζει τις τελευταίες μέρες, κι εμείς λέμε να το γιορτάσουμε δεόντως, με δωρεάν ξενάγηση το πρωί, ζεστές σοκολάτες και νόστιμα μεζεδάκια αργότερα και θέατρο το βράδυ.

Πρωί στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Η Στέλλα Γαλανοπούλου μας ξεναγεί δωρεάν στο υπέροχο –όσο και παραγνωρισμένο τα τελευταία χρόνια– Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο των δωρεάν ξεναγήσεων του Δήμου Αθηναίων, που συνεχίζονται μέχρι τον Μάρτιο. Δηλώστε συμμετοχή στο 210 3313038 (κα. Ε. Βαλκανά - Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, Δευτέρα -Παρασκευή από 10.00- 13.00) και πάρτε μια ιδέα για τη βόλτα σας, κάνοντας κλικ εδώ.

Μεσημέρι στα Εξάρχεια

Το Άμα Λάχει το αγαπήσαμε (και σας το προτείναμε πολλές φορές) το καλοκαίρι που μας πέρασε, για την κουκλίστικη αυλή του παλιού δημοτικού σχολείου στο οποίο στεγάζεται –και για την ανανέωση που το φρέσκαρε και το «χώρισε» στα δύο: σε ένα γλυκύτατο μεζεδοπωλείο με άρωμα Ελλάδας και ένα ατμοσφαιρικό παριζιάνικο μπιστρό. Εδώ πιάνουμε τραπεζάκι και το χειμώνα, για εξαιρετικά μεζεδάκια εμπνευσμένα από διάφορες τοπικές ελληνικές συνταγές (κεμπαπάκια Δράμας και πρασοτηγανιά συγκαταλέγονται στις προτάσεις μας) και πληρώνουμε περί τα 15-17€ το άτομο, συνοδεία ούζου ή τσίπουρου.

Απόγευμα με αχνιστή σοκολάτα

Στα τραπεζάκια της «Σοκολάτας» (στη γωνία Βουλής 35 και Απόλλωνος, μια ανάσα από το Σύνταγμα, δηλαδή) απολαμβάνουμε, επιτέλους, κάτι που έλειπε καιρό από την Αθήνα: Ζεστή, αρωματική, αχνιστή σοκολάτα χωρίς γάλα. Εδώ θα παραγγείλουμε –αφού δυσκολευτούμε λιγάκι ανάμεσα στις δεκάδες διαφορετικές επιλογές– την Caramelia, με νότες φυσικής καραμέλας, ή την Orange με εκχύλισμα πορτοκαλιού το οποίο «δένει» άψογα με τη μεστή γεύση της μαύρης σοκολάτας Valhrona.

Βράδυ με Λίλιομ

O Θωμάς Μοσχόπουλος, που μας ενθουσίασε πρόπερσι με το Mistero Buffo του, σκηνοθετεί φέτος στο Θέατρο Πόρτα το έργο του ούγγρου Φέρεντς Μόλναρ, στο πλαίσιο των παραστάσεων με υπότιτλο «Κακά αγόρια σε έργα με περίεργα ονόματα». Το κακό μας αγόρι εδώ είναι ο Λίλιομ, ένας γοητευτικός αλήτης, βίαιος, απρόβλεπτος, παιχνιδιάρης και ακαταμάχητα αλαζόνας. Ο κόσμος του συναρπαστικός, λαμπερός και εύθραυστος ακριβώς όπως ο γεμάτος ιλιγγιώδεις ψευδαισθήσεις κόσμος του Λούνα Πάρκ της Βουδαπέστης, της οποίας είναι το απόλυτο «αστέρι», μέχρι που εμφανίζεται ένα κορίτσι που θα ραγίσει την επίχρυση επιφάνειά του. Πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Άννα Καλαϊτζίδου, Έμιλυ Κολιανδρή, Φιλαρέτη Κομνηνού, Γιώργος Χρυσοστόμου, σε εξαιρετικές ερμηνείες. Η παράσταση ξεκινά στις 21.15 και τα εισιτήρια κοστίζουν 15€ (φοιτητικά και ανέργων 10€).


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v