Δωρεάν Ιανουάριος: 14 free εκδηλώσεις στην Αθήνα

Συναυλίες, εργαστήρια, εκθέσεις, ομιλίες, παιδικές παραστάσεις, και όλα δωρεάν: Η χρονιά ξεκινά οικονομικά στην Αθήνα που αγαπά την διασκέδαση με ελεύθερη είσοδο.
Δωρεάν Ιανουάριος: 14 free εκδηλώσεις στην Αθήνα
Η οικονομία συγκαταλέγεται στα resolutions σας για τη νέα χρονιά; Κανένα πρόβλημα. Έχουμε όλες τις λύσεις (και τις διευθύνσεις) για να ξεκινήσετε το 2015 διασκεδάζοντας, χωρίς να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ. Παρακάτω, συγκεντρώνουμε τις πιο ενδιαφέρουσες εκθέσεις τέχνης, τις πιο χαρούμενες παιδικές παραστάσεις, τις πιο «ζουμερές» παρουσιάσεις ή ομιλίες και τα πιο δυνατά events σε χώρους της πόλης που μας καλούν να τα παρακολουθήσουμε με ελεύθερη είσοδο.

Passport Project by ZP87 στο ZP87
Τη σχέση μας με το ξένο, τον "άλλο", το διαφορετικό πραγματεύεται η μουσικοθεατρική παράσταση "Passport project". Ο μετανάστης και το αναγκαστικό, βίαιο ταξίδι του γίνεται η αφορμή για να παρακολουθήσουμε μέσα από κείμενα και 20 διασκευασμένα τραγούδια, σύγχρονα, δημοτικά και ethnic, το ταξίδι του καθενός από μας.
Info: Κάθε Σάββατο στις 21.00 στο ZP87, Ζωοδόχου Πηγής 87 Τηλέφωνο: 6980665404

Ομαδική Έκθεση Studios 2014 στο TAF
Το metamatic:taf παρουσιάζει για πέμπτη συνεχή χρονιά την έκθεση "Studios 2014" και φιλοδοξεί να μεταδώσει στο κοινό τις τάσεις που διαμορφώνονται στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, φιλοξενώντας μια επιλογή έργων από πρόσφατους αποφοίτους.
Info: Ως 15/1 στο TAF, ώρες 12.00-21.00, Νορμανού 5, Μοναστηράκι

Αστροαπεργία στο Δυναμό
Όλοι στην Αστροχώρα έπεσαν σε βαθιά μελαγχολία. Προσπαθώντας να εξερευνήσουν τους λόγους που βρίσκονται σε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση, ανακαλύπτουν ότι αίτιοι είναι "οι γήινοι". Δανείζονται λοιπόν τη μορφή, το λόγο και τον τρόπο των ανθρώπων για να τους τα πουν ένα χεράκι. Γιατί τα αστέρια κάνουν συμμάχους τους τα παιδιά σε αυτή την προσπάθεια; Την τελική απόφαση θα την πάρουν μαζί με αυτά. Ποια είναι η απόφαση κανείς δεν ξέρει, θα μας την πούνε τα παιδιά, σε αυτή τη γλυκύτατη παιδική παράσταση.
Info: 3 και 4 Ιανουαρίου στις 12.00, Δυναμό, Παραμυθίας 28, Κεραμεικός

Δωρεάν εκδηλώσεις και εργαστήρια για παιδιά και μεγάλους στο Ίδρυμα Σ. Νιάρχος
-Φωλιές για Ιστορίες (11/1 στις 12.00): Με διάφορα υλικά, φτιάχνουμε μικρές φωλιές ζώων, μέσα στη γη, κάτω από τη θάλασσα, πάνω στα δέντρα, μπαίνουμε μέσα με τα παιδιά μας, μεταμορφωνόμαστε σε αλεπούδες, αρκούδες, λυκάκια, κουκουβάγιες, ιππόκαμπους. Γονείς με παιδιά ηλικίας 2-5 ετών προσκαλούνται στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ για να φτιάξουν μια φωλιά με υλικά που θα τους διατεθούν ή θα φέρουν από το σπίτι τους και κατόπιν να τρυπώσουν μέσα και να διαβάσουν ιστορίες.
-Εκτός τόπου και χρόνου (10/1 στις 12.00): Μισάωρες αναγνώσεις που µας µεταφέρουν µέσα από µια ιστορία σε έναν άλλο τόπο και χρόνο. Η Ξένια Καλογεροπούλου διαβάζει απόσπασμα από το βιβλίο της Μέλπως Αξιώτη "Ρεπυμπλίκ – Βαστίλλη" και μας μεταφέρει στο Παρίσι λίγο μετά τον πόλεμο.
-Medea Electronique (8/1 στις 17.00 και 17 και 24/1 στις 13.00): Oι συμμετέχοντες γνωρίζουν τον κόσμο του video art. Χρησιμοποιώντας κάμερες και γυρίζοντας υλικό από τους χώρους του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δημιουργούν μία μη αφηγηματική ταινία, στην οποία η έμφαση δίνεται στην αισθητική. Στη συνέχεια, το υλικό μοντάρεται και τίθεται σε επεξεργασία υπολογιστή προκειμένου να παραχθεί το τελικό αποτέλεσμα. Απαραίτητη η προεγγραφή στο ΚΠΙΣΝ (τηλ: 2108778396)
-Medea Electronique – Κατασκευή Κούκλας και Animation (4,10, 18/1 στις 13.00): Oι συμμετέχοντες ασκούνται στην κατασκευή κούκλας και αντικειμένων, τα οποία και καλούνται να χρησιμοποιήσουν στο μάθημα animation. Οι μαθητές, χρησιμοποιώντας υλικά όπως πλαστελίνη και σιλικόνη, δημιουργούν ομαδικά τις δικές τους κούκλες/χαρακτήρες. Οι κούκλες ζωντανεύουν και γίνονται πρωταγωνιστές σε ιστορίες/ταινίες μικρού μήκους με βάση την τεχνική του stop-motion, αξιοποιώντας τις ιδέες και τη φαντασία των συμμετεχόντων. Απαραίτητη η προεγγραφή στο ΚΠΙΣΝ (τηλ: 2108778396)
-Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει κάθε Σάββατο μία μικρή συναυλία «Τσέπης» με μία ή δύο φωνές και τη συνοδεία πιάνου. Με σκηνικό το νέο σπίτι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, μονωδοί και μουσικοί κάνουν μια πρώτη σύνδεση του Λυρικού Θεάτρου με τη νέα τοπογραφία που δημιουργείται στο ΚΠΙΣΝ.
Info: Κέντρο Επισκεπτών, πεζογέφυρα Εσπλανάδας, εργοτάξιο ΚΠΙΣΝ, Καλλιθέα

Café Scientifique 
Η κλασική συνάντηση του μήνα της «λέσχης» που έχει αναλάβει να μας βοηθήσει στην κατανόηση επιστημονικών εννοιών με απλό τρόπο, αυτόν τον Ιανουάριο φιλοξενεί τον Θάνο Δεμίρη, συνιδρυτή και διευθυντή του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης micro2gen για να μιλήσει για τα ««Mικρορευστομηχανικά μικροσυστήματα: γενετικά εργαστήρια σε μέγεθος παλάμης».
Info: Τρίτη 20 Ιανουαρίου στις 19.00, στο Άστυ 68 (Κωνσταντινουπόλεως 68)

Σάββατο στην Βιβλιοθήκη
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής ανοίγει και φέτος την πόρτα της στους μικρούς μαθητές και μαθήτριες και τους κάνει συμμέτοχους στην πολιτιστική δράση με παρουσιάσεις βιβλίων, θέατρο, κουκλοθέατρο, καραγκιόζη, μουσικές αφηγήσεις και ποικιλία εργαστηρίων μουσικής, επιστημών, κούκλας, οικολογίας, τα παιδιά μαθαίνουν τον εαυτό τους μέσα από το παιχνίδι και προσδιορίζουν τις σχέσεις τους με τους ανθρώπους.
Info: Κάθε Σάββατο, στο παιδικό τμήμα της Κεντρικής Βιβλιοθήκης, στις 11:00π.μ., Αλέκου Κοντόπουλου 13 Τηλέφωνο: 2106010121. Για την παρακολούθηση των παραστάσεων απαιτείται η προμήθεια δελτίου εισόδου, που θα διανέμεται 1 εβδομάδα πριν, στα Παιδικά Τμήματα. Για την παρακολούθηση των εργαστηρίων απαιτείται δήλωση συμμετοχής.

Παιδική παράσταση στον Κινηματογράφο Έφη
Στο «Έφη» του Περιστερίου, τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν την παράσταση "Ο Κάτζαρος, ο Καρκάτζαρος και ο μύθος της Αγέλαστης Πολιτείας", μια διαδραστική παράσταση κουκλοθέατρου βασισμένη στο μουσικό παραμύθι των αδελφών Κατσιμίχα από την Ομάδα Pik2pik.
Info: Κυριακή, 4 Ιανουαρίου, ώρα 11:30 στο Κινηματοθέατρο Έφη, Βασιλικών 6, Περιστέρι

Δωρεάν εκδηλώσεις και εργαστήρια στο Ρομάντσο
Μία δωρεάν συναυλία και ένα εβδομαδιαίο σεμινάριο yoga φιλοξενούνται στο Ρομάντσο του Bios. Συγκεκριμένα, στις 2/1 θα βρεθούν στη σκηνή του οι What the Funk και οι Road Duck, δύο γκρουπ που δεν περιορίζονται σε ένα μόνο μουσικό είδος. Επιπλέον, κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Κυριακή συνεχίζεται η Social Yoga, μια σύγχρονη προσέγγιση με κοινωνική διάθεση (hatha flow ευθυγραμμίσεις και vinyasa yoga). Τα μαθήματα είναι ανοιχτά σε όλους τους ενδιαφερόμενους, αρχάριους ή προχωρημένους – το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε άνετα ρούχα, αντιολισθητικά yoga mats και καλή διάθεση. Τα μαθήματα είναι με είσοδο ελεύθερης επιλογής (donation).
Info: Yoga κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 20.00-21.30 και Κυριακή 11.30-13.00, συναυλία 2/1 στις 21.00 με ελεύθερη είσοδο στο Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Γεράνι, τηλ: 2167003325

Οι Φοιτηταί του Ξενόπουλου στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας
Η ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Ταξιδευτές παρουσιάζει στο δημοτικό θέατρο Καλλιθέας την παράσταση «Φοιτηταί», από το γνωστό έργο του Γρηγορίου Ξενόπουλου. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στα τηλέφωνα 2109570001 και 2109584832.
Info: Το Σάββατο 10/1 στις 19.30 στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, Κρέμου 123 και Φιλαρέτου, Καλλιθέα
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v