Νέα Σμύρνη: Κοκτέιλ σε 8 σούπερ μπαρ

Παλιά και νέα μπαράκια στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και τριγύρω, μας σερβίρουν εξαιρετικά κοκτέιλ, «ψαγμένες» μπύρες και φτηνά ποτά.
Νέα Σμύρνη: Κοκτέιλ σε 8 σούπερ μπαρ
της Ηρώς Κουνάδη

Τι συμβαίνει τελευταία στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης και συναντιέται στα μπαράκια της η μισή Αθήνα; Να είναι ότι απαλλαγήκαμε επιτέλους από το ταμπού που ήθελε ό,τι δεν είναι στο κέντρο να είναι μόνο για τους γείτονες; Ή μήπως η επιτυχημένη συνταγή των signature cocktails που συνδυάζονται με κεφάτα πάρτι (και) τις καθημερινές; Όπως και αν εξηγείται η τάση που θέλει τον κόσμο να επιστρέφει στην Πλατεία, το βέβαιο είναι ότι η Νέα Σμύρνη έχει τόσες νέες αφίξεις όσες και σταθερές αξίες που μας σερβίρουν εξαίσια κοκτέιλ, «ψαγμένες» μπύρες και καθαρά ποτά σε πολύ καλές τιμές. Ακολουθήστε μας, να σας τα συστήσουμε. 


Pop Up (25ης Μαρτίου 13, τηλ.: 211 2137681): Του χαρίζουμε την πρώτη θέση στη λίστα μας γιατί μπορούμε με το χέρι στην καρδιά να πούμε ότι εδώ έχουμε δοκιμάσει τα καλύτερα κοκτέιλ εκτός αθηναϊκού κέντρου. Δοκιμάστε, για παράδειγμα, το εξαιρετικό Rose Passion, με ρούμι και τριαντάφυλλο, και το Dark and Stormy, με ρούμι, λάιμ, ginger beer και βανίλια, και θα μας θυμηθείτε. Όλα τα (γενναιόδωρα) κοκτέιλ κοστίζουν 7€ με την εξαίρεση του τεραστίων διαστάσεων –και ποσοτήτων αλκοόλ– Zombie, που κοστίζει 9€. Όσο για το πού θα καθίσετε, έχετε να διαλέξετε ανάμεσα στα ήσυχα τραπεζάκια που απλώνει το Pop Up στην πλατεία όταν ο καιρός είναι καλός, και το πιο… ανήσυχο εσωτερικό του, αν θέλετε να ακούτε και τις ωραίες μουσικές που επιλέγουν κάθε βράδυ οι guest DJ’s. 


New habits (25ης Μαρτίου 25, τηλ.: 210 9311745): Άλλο ένα δυνατό κοκτεϊλάδικο στην ίδια «όχθη» της Πλατείας –μία είναι η πλατεία, όταν μιλάμε για τη Νέα Σμύρνη– μας σερβίρει μοναδικές δημιουργίες όπως το Little Bunny (με ρούμι, raspberry, lemon curd και sour mix) και το Philosykos (με ρούμι, passion fruit, σύκο και lime). Όλα τους κοστίζουν 8€. Δεν είναι, όμως, μόνο τα κοκτέιλ: Εδώ θα έρθετε από νωρίς για καφεδάκι και τσιμπολόγημα (ζουμερά burger και ωραία πίτσα πρωταγωνιστούν στο μενού) ενώ τις Κυριακές μαθαίνουμε ότι το Greek Habbits Party παίζει απενοχοποιημένα ελληνικά και μαζεύει εδώ τη μισή Αθήνα, από τις 21.00 μέχρι πολύ αργά. 


Funky Monkey (Αδραμυτίου 44 και Κοραή, τηλ.: 6946455299): Θα μπορούσαμε να το περιγράψουμε ως… beach bar στην καρδιά της πόλης –και στην καρδιά του χειμώνα, γιατί όχι; Το Funky Monkey είναι ένα funky μπαράκι με ιδιαίτερη αδυναμία στη reggae και την funk, ωραία «πειραγμένα» κοκτέιλ (όπως η Caipirinha με μύρτιλο) και cool ατμόσφαιρα. Έχει και καλές τιμές γενικά, κάνει και δελεαστικές προσφορές κάθε μήνα: Για όλο τον Νοέμβριο, ας πούμε, από Δευτέρα έως Παρασκευή όλα τα ποτά κοστίζουν 5€ και όλα τα κοκτέιλ 6€. Επίσης, αν πεινάσετε, παραγγέλνετε δύο βαρελίσιες μπύρες και μία ποικιλία δύο ατόμων, και πληρώνετε μόνο 10€. 


Απλίκα (Κ. Παλαιολόγου 17 και Μ. Αλεξάνδρου, τηλ.: 211 4065509): Στεγάζεται σε μια καταπληκτική μονοκατοικία της δεκαετίας του ’40, και μας σερβίρει καφεδάκι από νωρίς και φτηνά ποτά (στα 6€) όταν παίρνει να σκοτεινιάζει. Μας αρέσει ιδιαίτερα για την «σπιτική», παρεΐστικη ατμόσφαιρα στην οποία συντελεί η χειροποίητη διακόσμησή του, αλλά και για τις δράσεις που διοργανώνονται συχνά-πυκνά στον επάνω όροφο, και περιλαμβάνουν εκθέσεις, σεμινάρια, workshops και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα γύρω από την τέχνη. Σημειώστε ότι, αν πεινάσετε, όλο και κάτι θα βρείτε να τσιμπολογήσετε (αν την πετύχετε, η σπιτική μηλόπιτα είναι must). Οι λάτρεις της μπύρας θα βρείτε και αρκετές «ψαγμένες» ετικέτες, ελληνικές και μη.  


Σαΐτες (Ιωνίας 45, τηλ: 211 0122594): Ένα από τα ομορφότερα και πιο ατμοσφαιρικά συνεργατικά στέκια που κατακλύζουν τον τελευταίο καιρό την πόλη, οι Σαΐτες σερβίρουν με την ίδια άνεση ποτά, ψημένη ρακή και οινόμελο, μεζεδάκια όπως σπετζοφάι και ρεβίθια με λουκάνικα, μπύρες από μικροζυθοποιΐες και καφέ αλληλέγγυου εμπορίου. Υπολογίστε περί τα 10-12€ κατ’ άτομο για άφθονο τσιμπολόγημα μετά του απαραίτητου αλκοόλ. Σημειώστε επίσης πως οι Σαΐτες είναι ένα από τα συνεργαζόμενα καταστήματα της δράσης «Ένας καφές σε περιμένει» για την οποία σας είχαμε μιλήσει παλιότερα εδώ


Rusty Grail (25ης Μαρτίου 17, τηλ.: 210 9340310): Επιστρέφουμε στην Πλατεία, για να κάνουμε άλλη μια στάση για κοκτέιλ σε μια από τις τελευταίες αφίξεις της, το Rusty Grail. Βιομηχανική αισθητική στη διακόσμηση, χρωματιστά τούβλα στους τοίχους και stencil α λα Banksy δίνουν στο εσωτερικό του το city vibe που του ταιριάζει. Σερβίρει από το πρωί καφεδάκι και ζεστή σοκολάτα, και το «γυρνάει» στα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ το απόγευμα. Φιλοξενεί κατά καιρούς guest DJ’s στα decks του, που παίζουν τα πάντα χωρίς αγκυλώσεις και σνομπισμούς –που ούτως ή άλλως δε χωράνε στη μουσική. 


Επιτόκιο (Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 19, τηλ.: 210 9350232): Μετράει τα χρόνια του σε δεκαετίες (πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 1987), παίζει τις καλύτερες μουσικές από όλο το φάσμα της ροκ –από old school μέχρι alternative– και σερβίρει φανατικά βαρελίσιες μπύρες και φτηνά, καθαρά ποτά (στα 6€). Επίσης, φιλοξενεί τακτικά πάρτι και guest DJ’s στα decks του. Θα το βρείτε ανοιχτό καθημερινά από τις 21.00 και μετά. 

Μουσικό καφενείο (Πλατεία Καρύλου 7, τηλ.: 210 9310518): Θρυλικό στέκι που ίσως να αδικείται λιγάκι από το όνομά του, το Μουσικό Καφενείο είναι κεφάτο και πολύχρωμο, παίζει σούπερ rock, funk και soul μουσικές και σερβίρει καφεδάκι από νωρίς (από τις 10.00 το πρωί, συγκεκριμένα) και γενναιόδωρα, καθαρά ποτά αργότερα. Έχει και δελεαστικότατη προσφορά ικανή να μας σηκώσει από τον καναπέ με hangover κάθε Κυριακή: όλα τα ωραία του κοκτέιλ στα 5€. Τακτικότατα φιλοξενεί και πολύ δυνατά live, με ιδιαίτερη αδυναμία στο rock –αλλά όχι μόνο. Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα του στο Facebook για νέα και ανακοινώσεις.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v