Η έξοδος του Σαββάτου: Βουτιές και Woody Allen

Αυτό το Σάββατο, αποχαιρετάμε τον Αύγουστο με τον πιο δροσιστικό τρόπο: Με βουτιές στα Βοτσαλάκια και πρεμιέρα με Woody Allen σε ένα ολοκαίνουριο θερινό σινεμά.
Η έξοδος του Σαββάτου: Βουτιές και Woody Allen
Ο Αύγουστος πλησιάζει στο τέλος του, αλλά η καλοκαιρινή μας διάθεση καθόλου δεν συμμερίζεται τις ενδείξεις του ημερολογίου. Αυτό το Σάββατο, λέμε να κατηφορίσουμε προς τον Πειραιά, να βολτάρουμε στην Καστέλα, να βουτήξουμε σε μια αγαπημένη παραλία, να δοκιμάσουμε πολίτικες γεύσεις και να δούμε την ολοκαίνουρια ταινία του Woody Allen στο εξίσου ολοκαίνουριο θερινό σινεμά της περιοχής.

Βουτιά στα Βοτσαλάκια
Ψιλό βότσαλο, αμμουδερά κομμάτια για να απλώσετε την πετσέτα σας, beach bar αν προτιμάτε την ξαπλώστρα, αλλά και καθαρά νερά και με την επίσημη σφραγίδα του ΠΑΚΟΕ που πραγματοποίησε τις μετρήσεις στις παραλίες της Αττικής συνθέτουν το σκηνικό της ιδανικής βουτιάς μόλις μερικά χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Οι αμύητοι θα βρείτε την παραλία Βοτσαλάκια πίσω από τον Ναυτικό Όμιλο.

Βόλτες στην Καστέλα και γεύση από την Πόλη
Μετά τη βουτιά, συνεχίζουμε με τα μαγιό – είπαμε, δεν εγκαταλείπουμε την καλοκαιρινή μας διάθεση – και ανηφορίζουμε στο λοφάκι της Καστέλλας. Εκεί θα κάνουμε βόλτα ανάμεσα στα παλιά αρχοντικά και στα ήσυχα δρομάκια με τις νεραντζιές, θα ατενίσουμε τη θέα από το φαρδύ πεζοδρόμιο-«μπαλκόνι» της λεωφόρου Παπαναστασίου και θα χαθούμε στα σοκάκια ανεβαίνοντας και κατεβαίνοντας, μέχρι να… πεινάσουμε αρκετά ώστε να κατηφορίσουμε προς το Μικρολίμανο.



Εκεί, πιάνουμε τραπεζάκι στον Βόσπορο (Ακτή Κουμουνδούρου 20, Μικρολίμανο, τηλ: 210 4127324) ακριβώς πάνω στη μαρίνα, για να τηλεμεταφερθούμε στην Κωνσταντινούπολη. Και θα το πετύχουμε με το εξαιρετικό κεμπάπ, τα σουβλάκια, τον γύρο/ντονέρ, το χουνκιάρ και τις υπόλοιπες ανατολίτικες λιχουδιές που θα καταφθάσουν σε τεράστιες μερίδες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παραγγείλετε συγκρατημένα, ώστε να χορτάσετε (και με το παραπάνω) πληρώνοντας περί τα 18-20€ κατ’ άτομο. Για το κλείσιμο, μεταφερθείτε για παγωμένο καφέ και λαχταριστό γλυκό ημέρας στον Ιστιοπλοϊκό, επίσης στο Μικρολίμανο και πολύ κοντά στην τελευταία στάση της σαββατιάτικης εξόδου μας, η οποία δεν είναι άλλη από το…

Σινέ Βοτσαλάκια 

Πρόκειται για το ολοκαίνουριο θερινό σινεμά του Πειραιά, που μετρά λιγότερο από ένα μήνα παρουσίας και μας κάνει να επιστρέψουμε εκεί ακριβώς από όπου ξεκινήσαμε: Στην παραλία Βοτσαλάκια, μεταξύ της οποίας και του Δημοτικού Κολυβητηρίου θα βρούμε έναν καταπράσινο κήπο με άνετες καρέκλες και ατμόσφαιρα παλιάς Αθήνας. Αυτή την εβδομάδα, ο κινηματογράφος παρουσιάζει σε πρώτη προβολή την νέα ταινία του Woody Allen “Μαγεία στο Σεληνόφως”, μια ρομαντική και απόλυτα καλοκαιρινή κωμωδία που θα μας μεταφέρει στο καλοκαίρι των ‘20s στην Γαλλική Ριβιέρα. Εκεί, ένας Εγγλέζος καταφθάνει για να διαλευκάνει μια απάτη μπλέκοντας ανάμεσα στις αριστοκρατικές επαύλεις, στα jazz bars της εποχής και τις αμμουδιές της Κυανής Ακτής. Πρωταγωνιστούν οι Colin Firth και Emma Stone. Η είσοδος στοιχίζει 7€ και οι ώρες προβολής είναι στις 21.00 και στις 23.00.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v