5 χαλαρές αυλές για ήρεμο ποτό στην Αθήνα

Πέντε δροσερές αθηναϊκές διευθύνσεις που διαθέτουν όμορφες και ήσυχες αυλές για να απολαύσετε το ποτό σας αλλά και άνετη κουβεντούλα με την παρέα σας.
5 χαλαρές αυλές για ήρεμο ποτό στην Αθήνα
του Γιώργου Κόκουβα

Καλά και άγια τα δυνατά DJ sets και τα rock parties στις ταράτσες της πόλης, αλλά είναι και μερικά βράδια που αυτό που θέλεις είναι ένα χαλαρό ποτάκι, καθισμένος με τους φίλους σου σε άνετες καρέκλες για να τα πείτε, χωρίς να γδέρνετε τις φωνητικές σας χορδές ώστε να ακουστείτε. Γι’ αυτά τα βράδια, σας έχουμε και τα αντίστοιχα στέκια, σε ήρεμες αυλές που δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για τσουγκρίσματα και κουβεντούλα. 

Ποιήματα κι Εγκλήματα 
Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι, τηλ: 2103228839

Το βιβλιοδετείο των εκδόσεων Γαβριηλίδη δεν μας αρέσει μόνο για το άρωμα βιβλίου που αναδίδει η εσωτερική του σάλα και το πατάρι που φιλοξενεί συχνά παρουσιάσεις, αλλά και για την πίσω βεράντα-αυλή του, που διαθέτει τις απαραίτητες ομπρέλες, άνετες καρέκλες-σχεδόν-σεζλόγνκ στα πίσω τραπέζια και πιο-ήσυχη-δεν-γίνεται ατμόσφαιρα, παρά τη γειτνίαση με την πολύβουη πλατεία Αγίας Ειρήνης. Δοκιμάστε την σπιτική λευκή sangria του Poems and Crimes ή κάποια από τις 30 περίπου ετικέτες κρασιού. Το ποτήρι κρασί, ούζο, ρακή ή τσίπουρο ξεκινά από τα 4€ και τα ποτά στοιχίζουν 7€. 

Cheap Art 
Στρατάρχη Παπάγου Αλέξανδρου 13, τηλ: 2106833620

Το νέο spot του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Cheap Art που στηρίζει την καλλιτεχνική έκφραση άνοιξε τους τελευταίους μήνες σε ένα διώροφο νοσταλγικό σπίτι της δεκαετίας του ’60 σε ένα ήσυχο δρομάκι στην καρδιά του Χαλανδρίου. Στην πίσω αυλή, έχει διαμορφωθεί ένα art café bar που έχει όλα τα φόντα να γίνει καλλιτεχνικό στέκι για τους φίλους των εικαστικών και όχι μόνο τεχνών, οι οποίοι ψάχνουν ένα ήσυχο δροσερό καταφύγιο για τα καλοκαιρινά βράδια. Το Cheapart σερβίρει καθημερινά ως τα μεσάνυχτα, εκτός Δευτέρας. 

Cabezon 
Κεραμεικού 110, Μεταξουργείο, τηλ: 2155506414

Η πανέμορφη αυλή του νεοκλασικού μεταξύ Μεταξουργείου και Γκαζιού έχει γίνει ο υπ’ αριθμόν ένα προορισμός μας όταν σκεφτόμαστε «χαλαρό ποτό» - αλλά και τσιπουροκατάσταση με μεζέδες. Κι αυτό γιατί η παρέα που το διαχειρίζεται φροντίζει να δημιουργήσει φιλική ατμόσφαιρα, ενώ ο ήσυχος, καταπράσινος χώρος με το στρωμένο χαλικάκι, τα τραπεζάκια καφενείου και τις σούπερ τιμές (από 3€ η μπύρα και από 5€ το ποτό) επιτρέπει τις παρεΐστικες συζητήσεις, ακόμη κι όταν αρχίσει κάποιο αυτοσχέδιο unplugged live στη μέση του κήπου. 

Κήπος του Νομισματικού Μουσείου 
Πανεπιστημίου 12, τηλ: 2103632057

Η υπέροχη κατοικία του Ερρίκου Σλήμαν, σχεδιασμένη από τον Τσίλλερ, δεν φιλοξενεί μόνο ένα ενδιαφέρον μουσείο, αλλά και ένα από τα πιο δροσερά και ήσυχα café bar στον μεγάλο κήπο του. Είτε με τις χαλαρές live jazz μουσικές του κάθε Πέμπτη, είτε με το lounge soundtrack τις υπόλοιπες ημέρες, το ποτό στο Ιλίου Μέλαθρον, ανάμεσα σε πολυσυλλεκτικό πελατολόγιο που περιλαμβάνει από καλλιτέχνες και τουρίστες μέχρι ρομαντικά ζευγαράκια και… τεμπέλικες γάτες κάτω από τα τραπέζια, είναι μία από τις κρυφές απολαύσεις μας στην καρδιά της Αθήνας. Σημειώστε ότι ενδείκνυται για early drink μιας και λειτουργεί από Δευτέρα ως Σάββατο μέχρι τις 23.00. 

Soiree de Votanique 
Καστοριάς 38, Βοτανικός, τηλ.: 210 3471401

Το ωραιότερο… σουαρέ της πόλης αγαπά την τζαζ και το rock’n’roll, αλλά μας επιτρέπει κιόλας να συζητάμε άνετα, χάρη στη ζεν πίσω αυλή του με τους ξύλινους πάγκους και τα χαριτωμένα τραπεζάκια. Το καλύτερο είναι πως τα απλά αλλά καλοφτιαγμένα κοκτέιλ στοιχίζουν 7€, ενώ αν επιλέξετε κρασάκι ή ούζο, σας προτείνουμε να το συνοδεύσετε με τα ωραία tapas που ετοιμάζονται στην κουζίνα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v