Η έξοδος του Σαββάτου: Βουτιές και… παποτά!

Βουτάμε στην πιο low budget πισίνα της Γλυφάδας, απολαμβάνουμε θερινό σινεμά δοκιμάζουμε λαχταριστά burger και παποτό μοχίτο στις πιο δροσερές γωνιές της Αθήνας.
Η έξοδος του Σαββάτου: Βουτιές και… παποτά!
Ο Αύγουστος πλησιάζει προς το τέλος του, όχι όμως και η καλοκαιρινή μας διάθεση. Αυτή που μας επιβάλλει να αναζητήσουμε δροσερές οάσεις, όμορφα μέρη για βουτιές, θερινά «καταφύγια» και λαχταριστό παγωτό κάτω από τα αστέρια. Εντοπίσαμε λοιπόν τα μέρη που θα ικανοποιήσουν αυτήν ακριβώς τη διάθεση και σας προκαλούμε σε μια εντελώς καλοκαιρινή σαββατιάτικη βόλτα.

Βουτιές στη Γλυφάδα
Ξεκινάμε από τον αθηναϊκό Νότο, όπου εντοπίσαμε μία από τις πιο low budget και… λαχταριστές πισίνες για άνετες βουτιές. Το πολυτελές ξενοδοχείο Congo Palace στην καρδιά της Γλυφάδας διαθέτει μια μεγάλη, ανακαινισμένη πισίνα, στην οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση με μόλις 7€, τιμή στην οποία συμπεριλαμβάνεται και καφές ή χυμός. Μπορείτε να πιάσετε κάποια από τις ελεύθερες σαιζλόνγκ στο πλάι της πισίνας, ή στα άνετα τραπεζάκια ακριβώς δίπλα τους. Σημειώστε πως η είσοδος για παιδιά έως 8 ετών είναι στο μισό της τιμής, καθώς και ότι παρέχεται δωρεάν internet καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψής σας.



Αφού χορτάσετε βουτιές, ώρα να ανακτήσετε δυνάμεις. Κάντε το με ένα λαχταριστό burger σε ένα από τα καλύτερα αμερικανικά εστιατόρια της περιοχής –αν όχι ολόκληρης της Αθήνας. Στο Burger Joint (Φοίβης 17, Γλυφάδα, τηλ: 2108940260), θα δοκιμάσετε ζουμερά burgers από κρέας Aberdeen Angus ή από άπαχο βουβαλίσιο κιμά για λιγότερο… ένοχες μπουκιές, καθώς και χρυσαφένιες τηγανητές πατάτες τις οποίες μπορείτε να παραγγείλετε και στην ιδιαίτερη εκδοχή με το λιωμένο τυρί και το λάδι τρούφας. Πολύ καλές και χορταστικές επιλογές είναι και τα Hangover Burger με αυγό και μπέικον και Mushroom Burger με μανιτάρια και καραμελωμένα κρεμμύδια. Εξίσου νόστιμες είναι και οι πίτσες που ξεφουρνίζονται – δοκιμάστε την ιδιαίτερη prosciutto e Truffle. Τα burgers κυμαίνονται στα 7-10€ και οι πίτσες στα 10€. Δείτε ολόκληρο τον κατάλογο εδώ

Από τη Γλυφάδα στο Γκάζι
Η νύχτα πέφτει και ο προβολέας της Λαΐδος παίρνει μπροστά. Πιάνουμε λοιπόν καρέκλα σκηνοθέτη στην όμορφη ταράτσα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος (Ιερά Οδός και Μεγάλου Αλεξάνδρου, Γκάζι) για να απολαύσουμε θερινό σινεμά. Αυτό το Σάββατο προβάλλεται η ταινία «Τα Παιδιά του Ιερέα», μία απρόσμενη κωμωδία που βραβεύθηκε στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και εξιστορεί τις περιπέτειες ενός ιερέα, ο οποίος θορυβημένος από την υπογεννητικότητα στο χωριό του, αποφασίζει να τρυπήσει σε συνεννόηση με τον τοπικό περιπτερά όλα τα προφυλακτικά προς πώληση. Η συνέχεια επί της οθόνης, με εισιτήριο στα 7€ (ώρες προβολής 21.00 και 23.00).



Αμέσως μετά την προβολή, δεν ξεμακραίνουμε: Κατευθυνόμαστε προς την Πειραιώς και ανεβαίνουμε σε άλλη μια ιδιαίτερη ταράτσα της περιοχής, αυτή του Bios. Εκεί πιάνουμε… ξαπλώστρα, από αυτές που βρίσκονται διασκορπισμένες στο βιομηχανικό όσο και ατμοσφαιρικό roof bar και τις στρέφουμε είτε προς τις προβολές μίνι ταινιών στον μεγάλο τοίχο είτε φυσικά προς την φωτισμένη Ακρόπολη. Το clue όμως του φετινού καλοκαιριού στο Bios είναι τα παποτά που σερβίρονται: Πρόκειται για popsicles, δηλαδή παγωτά-ξυλάκια που περιέχουν αλκοόλ, και σερβίρονται είτε ως απλό ξυλάκι με αλκοόλ και γεύση της επιλογής σας σε ποτήρι με πάγο (4,50€) είτε βυθισμένα στο αντίστοιχο κοκτέιλ (9€). Εμείς δοκιμάσαμε παποτό-κοκτέιλ Bramble, που ήταν υπέροχο και αρκετά γλυκό και ποποτό μοχίτο, με γεμάτη γεύση από δυόσμο και ιδιαίτερα… έντονη «ξινάδα». Οι μουσικές κινούνται στο γνωστό ύφος χαλαρής ηλεκτρονικής μουσικής που μας έχει συνηθίσει η κονσόλα του Bios.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v