Καφές υπό σκιά: Έξι δροσερά στέκια στην πόλη

Απολαμβάνουμε τον καφέ μας σε όμορφες καταπράσινες αυλές και ξορκίζουμε τον καύσωνα σε έξι «δροσερές» διευθύνσεις στην πόλη.
Καφές υπό σκιά: Έξι δροσερά στέκια στην πόλη
Ο καύσωνας μας έχει ταλαιπωρήσει όσο λίγα πράγματα αυτό το καλοκαίρι και οι τρόποι για να τον ξορκίσουμε ο εξής… ένας: βουτιές. Τι γίνεται όμως αν θέλουμε να ξεπορτίσουμε στην πόλη και να απολαύσουμε τον καφέ μας σε δροσερό περιβάλλον;

Γι΄αυτό φροντίζουν σκιερά καφέ σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, τα οποία προσφέρουν ανάσες δροσιάς τις δύσκολες αυτές ημέρες του Αυγούστου.

Theory Bar&More Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6801633

Το ρομαντικό στοιχείο των σιδερένιων επίπλων, η όμορφη αυλή με τα δέντρα και το γενικότερο hipster feeling στοTheory είχε σαν αποτέλεσμα έναν χώρο που έκανε τόσο hype όταν πρωτοάνοιξε, ώστε να περιμένουμε σε ουρά για έναν καφέ. Τώρα πια, που η περιέργεια των περισσότερων Αθηναίων ικανοποιήθηκε, πιάνουμε πιο εύκολα θέση στις αναπαυτικές μαξιλάρες είτε για καφέ και ελαφρύ τσιμπολόγημα από το πρωί, είτε για ευφάνταστα κοκτέιλ πιο αργά.

Piu Verde Στρ. Αλ. Παπάγου & Πεντέλης, Άλσος Παπάγου, τηλ: 2106546185

Διαχρονικό all day στέκι σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στο καταπράσινο άλσος του Παπάγου, με περιβάλλον κάτι παραπάνω από καλοκαιρινό: δέντρα, ρυάκια, γεφυράκια και φυτά να κάνουν… παιχνίδι και να μας δροσίζουν όσο πρέπει. Αν και λειτουργεί αρκετά χρόνια στην περιοχή, διατηρεί ακόμα τον hip αέρα του και αποτελεί εξαιρετική επιλογή για να ξεφύγουμε από το κέντρο της Αθήνας το καλοκαίρι και να απολαύσουμε το καφεδάκι μας σε ένα «τροπικό» περιβάλλον.

Μέντα Αγίων Θεοδώρων 10, Κηφισιά, τηλ: 210 8080193
Το σπίτι του ποιητή Άγγελου Σικελιανού έχει μετατραπεί σε ένα από τα πιο φιλόξενα και πιο όμορφα στέκια της Κηφισιάς, που το καλοκαίρι μας προσκαλεί για καφέ ή ποτό στην μεγάλη αυλή ή το μικρότερο αίθριο στο πλάι του σπιτιού. Η μουσική κινείται σε τζαζ μονοπάτια – δεν αποκλείεται να πετύχετε και κάποιο live τις Δευτέρες, ενώ διατίθενται και σάντουιτς ή τάρτες ημέρας για τους πεινασμένους.

Άπολις Λόφος Αγ. Δημητρίου, Πετρούπολη, τηλ: 210 50 60 620

Η Πετρούπολη διαθέτει το προνόμιο της πιο πανοραμικής θέας στην Αθήνα, και το all day café του Άπολις εκμεταλλεύεται δεόντως αυτό το χάρισμα, δίνοντάς σας την ευκαιρία να απολαύσετε τον καφέ σας και άλλα δροσιστικά ροφήματα ή παγωτό… αφ’ υψηλού – τόσο υψηλού ώστε να υπάρχει εγγυημένη δροσιά. Αγαπημένη γωνιά, επίσης, είναι και το καλοκαιρινό μπαράκι του Άπολις, το Scherzo, το οποίο είναι διαμορφωμένο σαν κυκλαδίτικη χώρα.

Plaka café Τριπόδων 1, Πλάκα, τηλ: 210 3220388
Στο πιο πολυφωτογραφημένο σημείο της Πλάκας, εκεί που ξεκινά ο δρόμος με τις μπουκαμβίλιες και την «παρέλαση» των café, το Plaka Café έχει πιάσει καίρια θέση, διαθέτοντας το πιο δροσερό μπαλκόνι της περιοχής, που κοιτάζει κατευθείαν στον πεζόδρομο της Λυσίου και στο ανηφορικό μονοπάτι της Τριπόδων. Στα γαλάζια τραπεζάκια του θα καταφτάσει δροσιστικός καφές, ενώ αν πεινάσετε, υπάρχουν ωραιότατα λαχταριστά club sandwich και άλλα σνακ.

Faltso Bar Η. Διαμέση 5-7, Μαρούσι, τηλ: 21 0802 0225

Στον πιο εμπορικό δρόμο της περιοχής του Αμαρουσίου, στην Ερμού, το Faltso Bar διαθέτει πλήρη αρμονία σε όλα τα επίπεδα. Από τα εκπληκτικά και ευφάνταστα cocktail του, μέχρι την «συνοικιακή» του ατμόσφαιρα και φυσικά τον δροσερό του κήπο, ο οποίος ανοίγει τις πύλες του από το πρωί για χαλαρό καφεδάκι και κουβεντούλα και το βράδυ… απογειώνεται με μουσικές από αγαπημένους ραδιοφωνικούς (και όχι μόνο) παραγωγούς.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v