Η αυγουστιάτικη έξοδος του Σαββάτου στην άδεια Αθήνα

Αυτό το Σάββατο, μένουμε μόνοι μας στην πόλη, βολτάρουμε στους ωραιότερους κήπους της και βουτάμε στο Κόκκινο Λιμανάκι.
Η αυγουστιάτικη έξοδος του Σαββάτου στην άδεια Αθήνα
Ο Δεκαπενταύγουστος μας βρίσκει στην Αθήνα, κι έχουμε κάθε λόγο να χαιρόμαστε γι’ αυτό: Οι γεμάτες χαρούμενους τουρίστες γειτονιές του κέντρου, οι απαλλαγμένοι από την κίνηση δρόμοι της πόλης, η αίσθηση ότι μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε τη στιγμή που το θέλουμε είναι μερικοί από αυτούς. Κι αυτό το Σάββατο, λέμε να τους γιορτάσουμε με έξτρα λαρτζ βόλτες στο κέντρο και τις παραλίες. Είστε μαζί μας;

Πρωινό καφεδάκι στο Black Duck Garden

Ο πανέμορφος κήπος του Μουσείου της Πόλης των Αθηνών, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, φιλοξενεί εδώ και μερικούς μήνες τον κήπο του Black Duck. Στη σκιά των δροσερών δέντρων του πάλαι ποτέ βασιλικού ανακτόρου της πόλης, απολαμβάνουμε δροσερά καφεδάκια αλλά και πρωινά με αυγά Benedict και άλλες λιχουδιές. Οι τιμές είναι τσιμπημένες (στα 4€ ο freddo, 8€ τα αυγά Benedict) αλλά ο κήπος και η ατμόσφαιρά του αξίζουν τον κόπο.

Βουτιά και φαγητό στο Κόκκινο Λιμανάκι

Η απόσταση από το κέντρο στις παραλίες του Βορρά, τώρα που στη Μεσογείων είναι πιθανότερο να συναντήσετε αχυρόμπαλες παρά αυτοκίνητα, είναι σχεδόν αμελητέα. Σε ένα μισαωράκι από την τελευταία γουλιά καφέ θα απλώνουμε την πετσέτα μας στο Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας.

Τα κόκκινα βράχια που περιβάλλουν την παραλία (χαρίζοντάς της και το όνομά της) την προστατεύουν από τα αυγουστιάτικα μελτέμια, πράγμα που εγγυάται ότι η άμμος της παραμένει στη θέση της, και όχι στα μάτια σας. Κατά τα λοιπά, κρυστάλλινα ανοιχτογάλαζα νερά και λίγο ψιλό βοτσαλάκι κοντά στο νερό εγγυώνται βουτιές… επιπέδου διακοπών.

Εν συνεχεία, πιάνουμε τραπέζι στο Μπαλκόνι, ακριβώς από πάνω της, που απολαμβάνει φαντασμαγορική θέα στην παραλία και σερβίρει θαλασσινές νοστιμιές αλλά και ωραία κρεατικά με δημιουργικές πινελιές, στα 25€ το άτομο.

Ποτάκι σε μια «βόρεια» αυλή

Το Encore σας το συστήσαμε πρόσφατα ως τη νέα άφιξη που χρειαζόταν η Αγία Παρασκευή για να μπει κι εκείνη στη λίγκα των cocktail bars. Επιστρέφοντας, λοιπόν, από τη Ραφήνα θα κάνουμε μια παράκαμψη στη Μεσογείων, για να πιάσουμε τραπέζι στη συμπαθητική αυλίτσα του, και να απολαύσουμε ένα δροσερό “Souvenirs de merveilles” με παλαιωμένη τεκίλα, πράσινο chartreuse, μανταρίνι και αρωματισμένο με φυστίκι Αιγίνης μέλι, ή ένα “Hardcore Mentality” με παλαιωμένο ρούμι, μαρμελάδα κάστανο και χυμό από λευκό γκρέιπφρουτ. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 7,5€.

Η.Κ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v