Επτά νέα και ωραία καλοκαιρινά μπαράκια

Αντιμετωπίζουμε τον καύσωνα με δροσερά ποτά και επισκεπτόμαστε επτά νέα και πολλά υποσχόμενα μπαράκια στους δρόμους της πόλης.
Επτά νέα και ωραία καλοκαιρινά μπαράκια
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Οι ζεστές νύχτες του καλοκαιριού επιτάσσουν δροσερά ποτά σε αυλές και ταράτσες και – ζωή να έχουν – οι επιλογές που έχουμε για να τα απολαύσουμε είναι εκατοντάδες στην πόλη. Πλην αυτών όμως, μπόλικες νέες και καλοκαιρινές αφίξεις υπόσχονται να μας αφήσουν με τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις παρά το… μικρό της ηλικίας τους.

Μπαράκια σε ταράτσες, καλοκαιρινές οάσεις δροσιάς, bar clubs με χορευτική διάθεση και cocktail bars που το… ψάχνουν μας προκαλούν για καλοκαιρινά νυχτοπερπατήματα. Και φυσικά ενδίδουμε. 

Hope Bar
Λεωφόρος Κηφισίας 228, Κηφισιά, τηλ: 21 0808 8632

«Δροσερή» άφιξη στην ούτως η άλλως δροσερή περιοχή των Βορείων Προαστίων, το Hope Bar διαμόρφωσε ιδανικά έναν αίθριο χώρο στην καρδιά της Κηφισιάς, πρόσθεσε δέντρα και γκαζόν και κατάφερε να φτιάξει ατμόσφαιρα 100% καλοκαιρινή. Το Hope δίνει… ελπίδα εν μέσω καύσωνα καθημερινά από τις 11 το πρωί με χαλαρό καφεδάκι (σύντομα θα προσθέσουν και βάφλες), ενώ το βράδυ σειρά παίρνει η μπάρα, η οποία δημιουργεί παραπάνω από 30 signature cocktails για κάθε γούστο: Crazy Mozart με ρούμι, λικέρ λευκής σοκολάτας, βανίλια και καρύδα, Pure Hope με βότκα, κουφοξυλιά, lime και πράσινο μήλο και Lisa Banana με μαστίχα σχίνος, lime, passion fruit, μπανάνα και μέλι είναι μερικά μόνο από εκείνα που ξεχωρίσαμε. Οι τιμές τους ξεκινούν από 9€. 

Encore #happy_bar 
Ελβετίας 21, Αγία Παρασκευή, τηλ: 21 0600 4859

H Αγία Παρασκευή χρειαζόταν ένα καθαρόαιμο cocktail bar και οι… φρουτώδεις επιθυμίες των κατοίκων, εν τέλει, εισακούστηκαν. Χαρούμενη άφιξη στην πιάτσα της, το Encore δηλώνει happy bar βγάζει τραπεζάκια στην συμπαθητική του αυλή και μας κρατά συντροφιά καθημερινά από το πρωί με δροσερό καφεδάκι μέχρι το βράδυ όπου τη σκυτάλη παίρνουν οι… happy Djs του για να μας ξεσηκώσουν αφού πρώτα έχουμε «χτυπήσει» μερικά από τα άκρως απολαυστικά signature cocktails του. Μας άρεσε ιδιαίτερα το Souvenirs de merveilles με παλαιωμένη τεκίλα, πράσινο chartreuse, μανταρίνι και αρωματισμένο με φυστίκι Αιγίνης μέλι, καθώς επίσης και το Hardcore Mentality με παλαιωμένο ρούμι, μαρμελάδα κάστανο και χυμό από λευκό γκρέιπφρουτ. Οι τιμές των ποτών ξεκινούν από 6€, και των cocktail από 7,5€. 

White Noise
Ευμολπιδών 20, Γκάζι, τηλ.: 690 777 8889

Aυτή η μικρή - αλλά θαυματουργή - ταράτσα στο Γκάζι μπορεί να μην απολαμβάνει εντυπωσιακή θέα, είναι όμως δροσερή και ατμοσφαιρική. Πιάστε θέση στα όμορφα ξύλινα παγκάκια της, ή στα ψηλά σκαμπό στις μπάρες, και απολαύστε ποτά στα 5-6€ και τα κοκτέιλ στα 6€ ακούγοντας ωραίες μουσικές, οι οποίες συχνά κινούνται γύρω από έναν θεματικό άξονα, με ιδιαίτερη αδυναμία στον κινηματογράφο –πρόσφατα πετύχαμε βραδιά με soundtrack από ταινίες του Ταραντίνο. 

Cube Project
Αγησιλάου 88 - Σαλαμίνος, Μεταξουργείο, τηλ: 21 3033 1572

Σε ένα όμορφο νεοκλασικό του 1920 – εκεί που για όσους θυμούνται απολαμβάναμε τις μαργαρίτες του Maison el mirador- πριν από ένα μήνα άνοιξε τις πόρτες του ένα συνεργατικό μπαράκι-καφενείο – μεζεδοπωλείο με… κυβική λογική. Το Cube έχει πανέμορφη ταράτσα με θέα την Ακρόπολη, φθηνά ποτά, όμορφη και χαλαρή ατμόσφαιρα, και παίζει αγαπημένες indie rock μουσικές. Ανοίγει από τις 13:00 με δροσερό κρασί και μεζέδάκια από 5€ (must η σαλάτα με το αβοκάντο) και συνεχίζει μέχρι αργά το βράδυ με cocktails και ποτό. Το ποτό κοστίζει από 5€ και τα κοκτέιλ του Cube από 6€. 

Φουάρ
Μητροπόλεως 72 (Χριστοπούλου 6, Αθήνα)

Δημιουργία του Χρήστου Πότσιου (ZOO, Soul, De Luxe), το όμορφο αυτό μπαράκι στεγάζεται σε έναν άνετο χώρο 600 τετραγωνικών μέτρων με μικρές «γειτονιές» - καφέ, γκαλερί, εστιατόριο, μπαρ – και ένα αίθριο στο κέντρο του το οποίο επιτρέπει την… άμεση επαφή με τον αττικό ουρανό. Οι μουσικές του κινούνται σε jazz, soul και funky μονοπάτια, ενώ τα cocktails αποτελούν το δυνατό χαρτί της μπάρας. Δοκιμάστε για παράδειγμα το Bandito με τεκίλα, μαρμελάδα blueberry ή το Φουάρ sour με βότκα, μαστίχα, μήλο, βασιλικό και lime και θα μας θυμηθείτε. Το cocktails κοστίζουν από 8€-9€ ευρώ. Αν πεινάσετε, το Φουάρ διαθέτει και κουζίνα με ασιατικές επιρροές και έμφαση στο wok. 

Κύριος Χου
Δημοφώντος & Υπερίωνος 1, Πετράλωνα, τηλ: 21 0342 3972

Πολλά υποσχόμενη άφιξη στην αγαπημένη μας γειτονιά των Πετραλώνων, σε ένα πανέμορφο νεοκλασσικό στη συμβολή των οδών Υπερίωνος και Δημοφώντος. Εδώ μια παρέα φίλων από το σχολείο έφτιαξε ένα cosy μπαράκι με αυλή, το οποίο σε κάνει να νοιώθεις ότι πήγες σε φιλικό σπίτι για να απολαύσεις το cocktail σου και να ακούσεις ωραία, χαλαρή μουσική. Η λίστα των cocktails είναι «φρέσκια» και περιλαμβάνει μπόλικες επιλογές για κάθε γούστο, όμως εμείς ξεχωρίζουμε το Deep Purple με λευκό κρασί, μαστίχα, lime, πικραμύγδαλο και άγριο μύρτιλο, το 2Spicy με κολίανδρο, chilly, mango, passoa, liqueur πορτοκαλιού, lime και κίτρινη tequila, καθώς επίσης και εκείνο με βάση το μαύρο ρούμι και τη μαστίχα, το οποίο σερβίρεται παγωμένο σε μπουκαλάκι το οποίο ανακινείτε και… απολαμβάνετε. Οι τιμές τους ανέρχονται στα 7,5€.

Speak Easy
Ζησιμοπούλου 5, Γλυφάδα

Ακόμα ένα cocktail bar έρχεται να προστεθεί στην – αξιοπρεπέστατη – «ομάδα» της Γλυφάδας και αν κρίνουμε από τα πρώτα δείγματά γραφής του, θα τα καταφέρει περίφημα. To Speak Easy διαθέτει ατμόσφαιρα beach bar, χορευτική διάθεση και σούπερ cocktails (αγαπημένα μας τα Vodka Sour και Cobler Cherry) τα οποία απολαμβάνουμε είτε στην όμορφα διακοσμημένη αυλή του είτε στον «κυρίως» χώρο του, ο οποίος το βράδυ μετατρέπεται σε ένα καθωσπρέπει bar club για ξεφάντωμα μέχρι πρωίας. Τις Πέμπτες το soundtrack κινείται σε Deep House & EDM μονοπάτια, ενώ κάθε Παρασκευή τη σκυτάλη παίρνει ο Petros Dev στα Just Dance Parties. Στο Speak Easy θα δοκιμάσετε – πλην των ποτών σας – και πολύ καλό sushi.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v