Πού θα δείτε την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο;

Στις παραλίες, στις ταράτσες, σε δροσερούς κήπους και μυστικές αυλές, η Αθήνα γιορτάζει την Πανσέληνο του Αυγούστου.
Πού θα δείτε την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο;
της Ηρώς Κουνάδη

Δεν χρειάζεται να είσαι ρομαντικός (ή να παραδέχεσαι ότι είσαι ρομαντικός) για να εκτιμήσεις την αυγουστιάτικη πανσέληνο. Είναι ίσως η νούμερο ένα αφορμή για να γιορτάσουμε το καλοκαίρι στην πόλη –με μουσική, με αλκοόλ, με ρομάντζο ή χωρίς, όπως το νιώθει ο καθένας. Εμείς συγκεντρώσαμε εννέα διαφορετικές ιδέες για να βγείτε από το σπίτι την Κυριακή το βράδυ, με όποια σχολή σκέψης και αν συμπαρατάσσεστε.

Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει: Είναι γνωστή η αδυναμία του ατμοσφαιρικού Μουσείου της Ακρόπολης στην αυγουστιάτικη Πανσέληνο. Φέτος, τη συναυλία στην αυλή του μουσείου αναλαμβάνει η Μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας, με κινηματογραφικά soundtrack και γνωστές ελληνικές μελωδίες. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 21.30, ενώ το μουσείο θα λειτουργεί ως τα Μεσάνυχτα, με δωρεάν είσοδο από τις 21.00 και μετά.

Πάρτι στην ταράτσα του Bios: Με τίτλο “A Super Supermoon Party” το πάρτι στην ταράτσα του Bios θα ξεκινήσει από νωρίς –και μάλιστα με τα ποτά που κανονικά κοστίζουν 7€ σε happy hour τιμές από τις 19.00 έως τις 21.30. Θα έχει ωραίες μουσικές και τηλεσκόπιο για να δούμε το αυγουστιάτικο φεγγάρι από λίγο πιο κοντά. Η είσοδος είναι όπως πάντα ελεύθερη.

Τα φεγγάρια της Μεσογείου στο Νομισματικό Μουσείο: Ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο φιλοξενεί στον ατμοσφαιρικό του κήπο το Νομισματικό Μουσείο, με συνταξιδιώτες τον συνθέτη Μάριο Στρόφαλη στο πιάνο, το ακορντεόν και το τραγούδι, τη νεαρή δημιουργό Φένια Χρήστου στο πιάνο και το τραγούδι και τον Αλφρέντο Στούνι στο βιολί. Αγαπημένα ακούσματα, τραγούδια για το φεγγάρι, καλοκαιρινή διάθεση και μια ολόλαμπρη πανσέληνος, περιμένουν τους επισκέπτες στο δροσερό κήπο. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 21.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη. Σημειώστε ότι νωρίτερα (στις 18.00 και τις 19.00) θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στο Μουσείο.

Φεγγαράδα στο Σούνιο: Ίσως ο πιο ρομαντικός αρχαιολογικός χώρος της Αθήνας και η πρώτη μας σκέψη όταν μιλάμε για τις –καθιερωμένες πια– εκδηλώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού για την Πανσέληνο του Αυγούστου. Φέτος, στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο θα παρακολουθήσουμε τη μουσική παράσταση με τίτλο "Εκείνων τη Μουσική" με δύο
ηθοποιούς, τη Μαρίνα Καλογήρου και το Δημήτρη Παπανικολάου, οι οποίοι ερμηνεύουν μαζί με τη λυρική τραγουδίστρια Βασιλική Καραγιάννη και την οκταμελή ορχήστρα μουσικής δωματίου πρωτότυπες συνθέσεις του Θεόδωρου Λεμπέση, εμπνευσμένες από κείμενα κορυφαίων λογοτεχνών, Ελλήνων (Σοφοκλής, Ευριπίδης ) και ξένων (Shakespeare, Lorca, Baricco, Williams, Chekhov).

Μελωδίες στο Αβέρωφ: Ο συνθέτης Μιχάλης Κουμπιός δημιουργεί ένα ιδιαίτερο συναυλιακό πρόγραμμα ειδικά για τον χώρο και τη συγκεκριμένη βραδιά με τίτλο: "Σε μια θάλασσα με φεγγάρια στο βυθό". Ερμηνεύουν οι Βασίλης Λέκκας, Σαββέρια Μαργιολά και Χάρης Μακρής καθώς και ομάδα μουσικών. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 21.30, με ελεύθερη είσοδο.

Sightseeing στο Ολυμπιείο: Αν δεν σας λέει κάτι το όνομα, είναι γιατί το ξέρετε ως «Στήλες του Ολυμπίου Διός». Είναι εκείνος ο αρχαιολογικός χώρος ψηλά στη Συγγρού, που (βάζουμε στοίχημα) έχετε δει μόνο απ’ έξω. Τώρα έχετε μια ωραιότατη ευκαιρία να επισκεφθείτε τον εντυπωσιακό ναό του Ολυμπίου Διός, και να περιηγηθείτε στον ατμοσφαιρικό χώρο γύρω του, καθότι θα παραμείνει ανοιχτός ως τα Μεσάνυχτα, με ελεύθερη είσοδο.

Στην Ελευσίνα μια βραδιά: Η Ευανθία Ρεμπούτσικα παρουσιάζει στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας την καινούργια της δουλειά με τίτλο "Η παράσταση αρχίζει" κάτω από το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου. Μια παράσταση με μουσικές από τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, το θέατρο. Με μουσικές γεμάτες χρώματα κι αρώματα Ανατολής και Δύσης. Η είσοδος είναι ελεύθερη και η ώρα έναρξης στις 20.30.

Εκεί ψηλά πάνω από την Αθήνα: Οι ταράτσες της Αθήνας έχουν όλο τον Αύγουστο την τιμητική τους –πόσο μάλλον την Κυριακή που το φεγγάρι θα είναι ολόγιομο. Πιάνουμε (κατά προτίμηση ψηλό) τραπεζάκι σε μια από τις δώδεκα ωραιότερες ταράτσες της Αθήνας, παραγγέλνουμε κοκτέιλ, απλώνουμε το χέρι και πιάνουμε το φεγγάρι.

Το φεγγάρι στη θάλασσα: Αν είναι να κάνετε μόνο ένα βραδινό μπάνιο φέτος τον Αύγουστο, αυτό θα είναι με το ασημί φως της Πανσελήνου να καθρεφτίζεται στα νερά. Στο Καβούρι θα έχετε παρέα την μισή Αθήνα, στον Χάρακα θα βλέπετε περισσότερα αστέρια –και μια φαντασμαγορική ανατολή, αν τύχει να το ξημερώσετε. Περισσότερες λεπτομέρειες και μερικές ακόμα παραλίες που ενδείκνυνται για βουτιές στο φεγγαρόφωτο έχουμε εδώ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v