Ξενυχτάδικα: Πέντε μπαράκια με χαμό ως το πρωί

Η ώρα είναι περασμένες δύο, τα μαγαζιά του κέντρου αρχίζουν να «ψοφάνε», όμως για εσάς η νύχτα είναι… μεγάλη. Πέντε μπαράκια για κέφι μέχρι το πρωί.
Ξενυχτάδικα: Πέντε μπαράκια με χαμό ως το πρωί
Είναι φορές, όχι πολλές, που θέλουμε να ζήσουμε λίγο παραπάνω τη νυχτερινή ζωή της πόλης. Όχι απαραιτήτως όμως να πάμε σε club ή στα μπουζούκια. Απλά να βρούμε ένα κεφάτο στέκι, το οποίο να μην «πεθαίνει» μετά τις 3.00 τα ξημερώματα, ένα στέκι που θα μας κρατήσει συντροφιά μέχρι το πρωί τις νύχτες που δεν θέλουμε να γυρίσουμε σπίτι να κοιμηθούμε.

Παρακάτω προτείνουμε πέντε αγαπημένα μας «αφτεράδικα» τα οποία εδώ και χρόνια παραμένουν ανοικτά, όταν τα υπόλοιπα μαγαζιά της πόλης αργοπεθαίνουν. 

Batman
Θεοδωρίτου Βρεσθένης 40, Νέος Κόσμος, τηλ.: 210 9241585
Το καλτ στέκι του Νέου Κόσμου υποδέχεται για παραπάνω από δύο δεκαετίες κάθε λογής ξενύχτηδες, τριαντάρηδες και βάλε, μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες. Στο καλτ στέκι του, θα ακούσετε από λαϊκά και ρεμπέτικα μέχρι… Tom Waits και Cohen, ανάλογα τα κέφια του DJ, ενώ ζήτημα να το βρείτε άδειο ιδιαίτερα τις Τετάρτες όπου επικρατεί πανδαιμόνιο. Το ποτό κοστίζει 7€. 

Blue
Μεσολογγίου 8, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6815505
Θρυλικό στέκι στην καρδιά του Χαλανδρίου, μετρά την Ιστορία του σε… δεκαετίες, καθώς παίζει αδιάλειπτα τις ροκ και alternative μουσικές του από τον Δεκέμβριο του 1992 μέχρι σήμερα, κρατώντας… after συντροφιά στους νεαρούς ξενύχτηδες των βορείων προαστίων – και όχι μόνο. Συχνά πυκνά διοργανώνει και events (όπως αυτό του Σαββάτου 3 Μαΐου με punk/ska/oi!/hardcore μουσικές), ενώ τα ποτά του ξεκινούν από 4€ και φτάνουν μέχρι τα 8€.

Μπρίκι
Δορυλαίου 6, Πλ. Μαβίλη, τηλ: 2106452380
Σταθερή αξία στην πιάτσα της Μαβίλη, το πορφυρό Μπρίκι μένει ανοικτό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες φιλοξενώντας την πλειοψηφία των ξενύχτηδων της Αθήνας που πάνε εκεί για ένα τελευταίο ποτάκι ή cocktail. Στη λιλιπούτεια μπάρα του, θα δοκιμάσετε πολύ καλό μοχίτο και πολλά ευφάνταστα Daquiri – μας αρέσει ιδιαίτερα εκείνο με το λεμόνι. Το Μπρίκι αγαπά κατά κύριο λόγο την τζαζ και την soul, αλλά όσο η ώρα περνάει το «γυρνάει» και σε rock and roll για να ζεσταθούν τα αίματα. Το ποτό κοστίζει 7€ και τα cocktails 8,5€. 

7 Jokers 
Από τα πρώτα που άνοιξαν τον χορό στα δρομάκια ψηλά στην Ερμού, μετακινώντας το νυχτερινό (μας) ενδιαφέρον και προς το Σύνταγμα. Μικρό και παρεΐστικο, με τις γνωριμίες να δίνουν και να παίρνουν, και τους θαμώνες να γίνονται όσο περνά η ώρα όλο και εμφανέστερα μια μεγάλη παρέα, το Seven Jokers σερβίρει κοκτέιλ, ποτά, μπύρες και συμπάθεια μέχρι πολύ αργά κάτω από τα memorabilia και τις φωτογραφίες των Rolling Stones που κοσμούν τους τοίχους του. Η μουσική του κινείται σε indie μονοπάτια, ενώ το ποτό κοστίζει 7€. 

Cantina Social
Λεωκορίου 6-8 (εντός στοάς), Ψυρρή, τηλ.: 210 3251668
Από τους πρώτους διδάξαντες της «χύμα» τάσης που κατέλαβε σιγά σιγά την Αθήνα παίρνοντας εκδίκηση για το ακατάσχετο mainstream των 90s, και ένα από τα αγαπημένα after της πόλης, το Cantina Social εξελίχθηκε από ένα «καφενείο στον ακάλυπτο» σε αγαπημένο στέκι της avant-garde κουλτούρας της πόλης. Ετερόκλητη διακόσμηση, συμπαθέστατη αυλίτσα-ακάλυπτος και πολλοί DJs που εναλλάσσονται στην κονσόλα παίζοντας μουσικές που δεν χωρούν κάτω από ταμπέλες και κατηγοριοποιήσεις. Το ποτό κοστίζει 5€.

Νικόλας Γεωργιακώδης.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v