Δωρεάν ξεναγήσεις στην Αθήνα αυτό το Σαββατοκύριακο

Το Λύκειο του Αριστοτέλη ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του, η Σπηλιά του Νταβέλη μας αποκαλύπτει τα μυστικά της και άλλα ενδιαφέροντα συμβαίνουν αυτό το Σ/Κ.
Δωρεάν ξεναγήσεις στην Αθήνα αυτό το Σαββατοκύριακο
Πού πήγαινε ο Ευριπίδης για να εμπνευστεί τις περίφημες τραγωδίες του; Πόσα ποτάμια έχει η Αθήνα; Τι συμβαίνει πραγματικά στη Σπηλιά του Νταβέλη; Πόση σκιά ιδανική για πικνίκ έχει ο Εθνικός Δρυμός Σουνίου;

Οι Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές του Υπουργείου Πολιτισμού μας προσκαλούν αυτό το Σαββατοκύριακο σε έξι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες ανά την Αθήνα, για να βρούμε τις απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα, αλλά και να γιορτάσουμε τον ολοκαίνουριο αρχαιολογικό χώρο της Αθήνας, το Λύκειο του Αριστοτέλη, που ανοίγει αύριο Σάββατο 3 Μαΐου για πρώτη φορά τις πόρτες του.

Αναζητώντας τα ίχνη του Αρχαίου Ηριδανού
Κυριακή 4 Μαΐου στις 10.00 π.μ.

Με οδηγό τον αρχαιολόγο Νικήτα Γεωργιόπουλο, ακολουθούμε τη ροή του ποταμού της Αρχαίας Αγοράς, και μαθαίνουμε για τα μνημεία της, τη βλάστησή της και τις ανασκαφές της Αμερικανικής Αρχαιολογικής Σχολής. Ο περίπατος θα καταλήξει στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού, όπου ο Ηριδανός ρέει ακόμα επιφανειακά.
Σημείο συνάντησης: Σταθμός Μετρό Σύνταγμα (1ο υπόγειο επίπεδο του σταθμού)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3321753

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας
Κυριακή 4 Μαΐου στις 10.30 π.μ.

Τα πιτσιρίκια θα παίξουν με τα αγαπημένα ζώα της θεάς Αρτέμιδος, ενώ οι μεγάλοι θα ξεναγηθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας. Όλοι μαζί, θα βολτάρουν στον υγρότοπο Βραυρώνας, όπου θα πραγματοποιούνται και δραστηριότητες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, με ζωγραφική και κατασκευές.
Σημείο συνάντησης: Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22990 27340 και 27020

Εξερευνώντας τη Σπηλιά του Νταβέλη
Κυριακή 4 Μαΐου στις 11.00 π.μ.

Οι αρχαιολόγοι της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας μας ταξιδεύουν στη διαδρομή του σπηλαίου Αμώμων, που λειτούργησε αρχικά ως αρχαίο λατομείο και από τον 6ο αιώνα ως καταφύγιο και ασκητήριο. Μετά ανηφορίζουμε στο ιερό σπήλαιο των Νυμφών.
Σημείο συνάντησης: Πλατεία Νέας Πεντέλης
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 9224339, 210 9232358

Η Αθήνα έχει έναν ολοκαίνουριο αρχαιολογικό χώρο
Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Μαΐου, στις 18.30

Το Λύκειο του Αριστοτέλη ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του, και οι αρχαιολόγοι της Γ’ ΕΠΚΑ μας ξεναγούν στους χώρους του. Παράλληλα, το Σάββατο η ηθοποιός Σοφία Γιαννιώτη διαβάζει κείμενα σχετικά με την περιοχή του Ιλισσού από την αρχαιότητα ως τη νεότερη εποχή, με συνοδεία μουσικών του Ωδείου Αθηνών, ενώ την Κυριακή προβάλλεται στην αυλή του παρακείμενου Βυζαντινού Μουσείου το ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου «Ο Μανάβης».
Σημείο συνάντησης: Προαύλιο του Βυζαντινού Μουσείου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213 2139570

Ο Ευριπίδης στη Σαλαμίνα
Σάββατο 3 Μαΐου στις 10.00 π.μ.

Σε μια Σπηλιά στη Σαλαμίνα αναζητούσε ο Ευριπίδης την έμπνευση και την ησυχία του, όταν τον κούραζε ο θόρυβος της πόλης. Εμείς θα περιηγηθούμε στις Κολόνες, στο Ιερό του Διονύσου και στο Σπήλαιο που φέρει το όνομά του, για να γνωρίσουμε… μια από τις πλέον άγνωστες γωνιές της Αττικής.
Σημείο Συνάντησης: Δημαρχείο Σαλαμίνας
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 4653572

Κάντε κλικ στη δεξιά στήλη, Σχετικά Έγγραφα, και δείτε αναλυτικά τις ξεναγήσεις και τις εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v