Ημέρα της γυναίκας 2014: Ιδέες για να τη γιορτάσετε

Πάρτι στα αγαπημένα μας μπαράκια, υπαίθριες εκθέσεις φωτογραφίας, live μουσικές και stand up comedy πλημμυρίζουν την πόλη με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας.
Ημέρα της γυναίκας 2014: Ιδέες για να τη γιορτάσετε
Τα αγαπημένα μας μπαράκια, café, live-άδικα, ακόμα και… σινεμά και spa εμπνέονται από την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, που φέτος πέφτει βολικότατα Σάββατο, και διοργανώνουν ωραία και ενδιαφέροντα πάρτι και events. Έχουμε, λοιπόν, να διαλέξουμε ανάμεσα σε χορευτική βόλτα στο Μοναστηράκι συνοδεία κρουστών, πάρτι με… Μάτια Ερμητικά Κλειστά, τη Μαίρη Παναγιωταρά στη latin εκδοχή της, και πολλά ακόμα ιδιαίτερα πράγματα που ακολουθούν.

Χορευτικός περίπατος από την actionaid

Το Σάββατο 8 Μαρτίου, η ActionAid μας καλεί σε μια χορευτική βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, υπό τους ρυθμούς της ομάδας κρουστών Batala. Η βόλτα θα ξεκινήσει στις 19.30 από την πλατεία Μοναστηρακίου, και θα περάσει από όλα τα «σκοτεινά» δρομάκια της πόλης όπου καθημερινά γυναίκες υφίστανται βία, διακρίσεις, ρατσισμό και ξενοφοβία. Η πολύχρωμη παρέα θα καταλήξει στο μπαρ Μπούφος (Καρόρη 4, συμβολική είσοδος 5€) όπου από τις 21.30 και μετά η ηθοποιός Έλενα Παπαβασιλείου θα διαλέγει ωραίες χορευτικές μουσικές. Παράλληλα, στη στέγη του ΣυνΑθηνά (απέναντι από την Βαρβάκειο) και στην πλατεία Μοναστηρακίου από τις 18.00 θα στηθούνε εκθέσεις φωτογραφίας με πορτραίτα γυναικών από ολόκληρο τον κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

The Panagiotara Project στο Polis Art Café

O κουβανός μπασίστας Yoel Soto, που ζει και εργάζεται στην Αθήνα, παρουσιάζει μια νέα δίγλωσση εκδοχή της Μαίρης Παναγιωταρά, βασισμένη στη λάτιν μουσική και με στόχο την αντιμετώπιση της βίας στις γυναίκες, το Σάββατο 8 Μαρτίου, στις 19.00, στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου, τηλ.: 210 3249588). Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ όλα τα έσοδα από την αγορά αυτής της version του τραγουδιού θα προσφερθούν στην Οργάνωση W.I.N. Hellas για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Μάτια Ερμητικά Κλειστά στο Βοτανικό Live Stage

Οι Burger Project, οι RSN & Esterina και η Idra Kayne καταλαμβάνουν τη σκηνή του Βοτανικός Live Stage, για το πάρτι του ραδιοφωνικού σταθμού Pepper που διοργανώνεται με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, και έχει θέμα «Μάτια Ερμητικά Κλειστά». Πέρα από τα live, θα δούμε και δραματοποιημένες ιστορίες ακροατών του Pepper που δημοσιεύτηκαν στη στήλη της Μυρτώς Κοντοβά «Μίλα μου Βρώμικα», σε ένα stand up comedy show με θέμα τη γυναίκα, το οποίο παρουσιάζουν η Λίλα Σταμπούλογλου και ο Σίλας Σεραφείμ. Το πάρτι ολοκληρώνεται, φυσικά, με DJ sets από τους παραγωγούς του Pepper. Τα εισιτήρια κοστίζουν 8€ και προπωλούνται από το Viva.gr.

Live your soul, not a role στο Pure Bliss

Σε δύο ημέρες «απλώνεται» το 5ο Φεστιβάλ που αφιερώνει το Pure Bliss στην ημέρα της γυναίκας. Το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Μαρτίου θα γεμίσει με ομιλίες, workshops, stand up comedy, performances, ζωντανή μουσική, μαθήματα χορού, εκθέσεις φωτογραφίας και αφήγηση παραμυθιών. Η είσοδος στις περισσότερες εκδηλώσεις είναι ελεύθερη, ενώ για το θεατρικό “No sex in the City” το εισιτήριο κοστίζει 3€. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου εδώ.

First be a woman στο Key Bar

Η σχεδιάστρια του brand CROSS6 Venetia Ioakim , αναλαμβάνει τις μουσικές , κληρώνει δώρα CROSS6* και αφιερώνει το σαββατόβραδο σε όλες τις γυναίκες που γιορτάζουν και στους άνδρες που τις αγαπούν. Η κλήρωση θα γίνει γύρω στις 2.00 μετά τα Μεσάνυχτα, ενώ το κάθε ποτό αντιστοιχεί σε ένα λαχνό. Περισσότερα εδώ.

Σινε-αφιέρωμα στον Κινηματογράφο Αλεξάνδρα

Με αφορμή την ημέρα, ο Κινηματογράφος Αλεξάνδρα αφιερώνει ολόκληρη την εβδομάδα (6 έως 12 Μαρτίου) στις γυναίκες, προβάλλοντας τρεις σπάνιες ταινίες του ρώσου δημιουργού Μαρκ Ντονσκόι: την «Καρδιά της Μάνας» (1966), την «Αφοσίωση της Μάνας» (1977) και την «Νάντια Κρούπσκαγια» (1974). Το εισιτήριο κοστίζει 5€ και οι προβολές ξεκινούν στις 18.45.

Το Hiltonia Spa γιορτάζει με… προσφορά

Το εξαιρετικό spa του ξενοδοχείου Hilton γιορτάζει την ημέρα της γυναίκας, με μια προσφορά για να κάνετε δώρο στον εαυτό σας ή στη γυναίκα της ζωής σας: Το ειδικό πακέτο Lady Pampering, που περιλαμβάνει δύο διαφορετικές θεραπείες (τις οποίες μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ), ολοήμερη χρήση των εγκαταστάσεων του Hiltonia Spa και προϊόντα ομορφιάς σε συσκευασία ταξιδιού, προσφέρεται για όλο τον Μάρτιο με έκπτωση -50%, στα 120€ από 230€ που κοστίζει κανονικά.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v