Τριήμερο στην Αθήνα: Όσα θα συμβούν στην πόλη

Τα ολονύχτια πάρτι, τα δωρεάν γλέντια, οι εκδηλώσεις του δήμου που θα πλημμυρίσει την Αθήνα μουσικές, και όλα όσα θα συμβούν αυτό το τριήμερο στην πόλη.
Τριήμερο στην Αθήνα: Όσα θα συμβούν στην πόλη
της Ηρώς Κουνάδη

Μπορεί να θέλετε να ντυθείτε Άννα Καρένινα και να περάσετε δύο συνεχόμενα βράδια χορεύοντας στο ρυθμό των 80s. Μπορεί να προτιμάτε να ξοδέψετε όλο το τριήμερο από goth party σε goth party. Ή μπορεί να είστε παραδοσιακός τύπος, και να θέλετε κανονικά Κούλουμα, γιατί ωραίος ο Σταυρός του Νότου, αλλά Καθαρά Δευτέρα χωρίς Φιλοπάππου δε γίνεται. Και μέσα σε όλα αυτά, πρέπει να βρείτε κάτι να κάνετε με τα πιτσιρίκια. Ό,τι και αν θέλετε να κάνετε, όσο παραδοσιακό ή ανορθόδοξο και αν είναι αυτό, έχουμε μια πρόταση για αυτό το τριήμερο στην Αθήνα που σας καλύπτει. Στοίχημα;

Το Σάββατο 1η Μαρτίου

- Η Φωκίωνος Νέγρη και η Διονυσίου Αρεοπαγίτου είναι ο ιδανικός σας προορισμός για την πρώτη βόλτα της ημέρας, με καφέ ανά χείρας. Στους δύο πεζόδρομους θα βολτάρει και η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, για να τους πλημμυρίσει με λάτιν και αποκριάτικες νότες.

- Τα πιτσιρίκια θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα παραδοσιακά αποκριάτικα ήθη και έθιμα, να φτιάξουν αποκριάτικες μάσκες και να συμμετάσχουν σε κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης Αγγελικής Χατζημιχάλη. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για παιδιά 6 έως 12 ετών και πραγματοποιείται από τις 11.30 έως τις 13.00. Η συμμετοχή είναι δωρεάν αρκεί να καλέσετε στο 210 3243987 για να κρατήσετε θέση.

- Οι νοσταλγοί της παλιάς Αθήνας έχουν σοβαρούς λόγους να δώσουν ραντεβού στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα, όπου στις 20.00 η σοπράνο-ηθοποιός Δέσποινα Τσολάκη δίνει μια συναυλία με αποκριάτικες μελωδίες της Αθήνας του περασμένου αιώνα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

- Ένα μασκέ πάρτι με θέμα τους ήρωες από τα cartoon των παιδικών μας χρόνων (από τον Λούκυ Λουκ και τον Χόμερ Σίμπσον, μέχρι τον Αστερίξ και τον Τζακ Σπάροου) φιλοξενεί το Κελάρι του Athenaeum (Ανδριανού 3, απέναντι από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο). Το πάρτι ξεκινά στις 21.30 και η είσοδος είναι ελεύθερη. Περισσότερα εδώ.

- Το Dark Sun φιλοξενεί ένα Crazy Carnival Party, αυστηρά και μόνο για μασκαρεμένους. Η είσοδος κοστίζει 5€, με μπύρα, κρασί ή redbull και το πάρτι ξεκινά ένα τέταρτο πριν τα Μεσάνυχτα. Περισσότερα εδώ.

- Οι γάλλοι psych stoner rockers Mars Red Sky καταφτάνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για ένα βαρύ, ψυχεδελικά γκρουβάτο ταξίδι, στη σκηνή του 6 D.O.G.S. Μαζί τους οι «δικοί μας» GodSleep και 45Rats. Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30 και τα εισιτήρια κοστίζουν 12€ στην προπώληση και 15€ στο ταμείο. Περισσότερα εδώ.

- Οι αγαπημένοι μας Trashformers διοργανώνουν το απόλυτο 90s party τους στο KooKoo, αυτή τη φορά με καρναβαλική αφορμή και θεματική διάσταση το… «δύο σε ένα» (παραδείγματα: μπορείτε να ντυθείτε κάτι όπως Cowboy στρουμφάκι / Νίντζα πειρατής / Οβελίξ Άη Βασίλης / Πριγκίπισσα Νεράιδα / Γατούλα νοσοκόμα / Στρατιωτικίνα Σέφ / Βασίλισσα Μέλισσα και πάει λέγοντας). Οι πόρτες ανοίγουν όπως πάντα στις 23.35, και η είσοδος κοστίζει 9,99€ με μπύρα ή κρασί (τα πρώτα 50 εισιτήρια με ποτό). Περισσότερα εδώ.



Την Κυριακή 2 Μαρτίου

- Στις 12.00 το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα ο καραγκιοζοπαίχτης Χαράλαμπος Ρουμελιώτης παρουσιάζει «Το γαϊτανάκι του Καραγκιόζη», μια παράσταση με φιγούρες από τη συλλογή της οικογένειας του Σωτήρη Χαρίδημου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

- Τα πιτσιρίκια φτιάχνουν μάσκες με υλικά που τους προσφέρει δωρεάν το μουσείο, στο Δωδεκανησιακό σπίτι «Βασίλης και Ειρήνη Μοσκόβη», από τις 11.30 έως τις 12.30. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 6 έως 12 ετών, και η συμμετοχή είναι δωρεάν (απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 5151541).

- Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα βολτάρει παίζοντας μουσικές στην Πλάκα από τις 12.00, ενώ στις 13.00 θα ξεκινήσει η συναυλία της Big Band στον πεζόδρομο απέναντι από το Μουσείο της Ακρόπολης.

- Η παρέλαση των καρναβαλιστών στην Πλάκα ξεκινά στις 19.30, με μουσικά όργανα, χορό και αποκριάτικα τραγούδια από τις Μορφές Έκφρασης. Η διαδρομή που θα ακολουθήσει είναι η εξής: Μετρό Ακρόπολη -Σέλλεϋ- Βύρωνος - Πλ. Αγ. Αικατερίνης - Πλ. Φιλομούσου- Κυδαθηναίων – Αδριανού - Τριπόδων – Φλέσσα - Λυσίου - Μάρκου Αυρηλίου- Αδριανού- Πλατεία Μοναστηρακίου.

- Τι θα λέγατε για ένα θεματικό μασκέ πάρτι αφιερωμένο στους ήρωες του θεάτρου, της λογοτεχνίας και του κινηματογράφου; Στο Booze Cooperativa, στις 21.00 ξεκινά μια βραδιά με μουσική, video, live performance, μεζέδες της μαμάς, άφθονο κρασί, λαχειοφόρο αγορά και δώρα για όλους τους λαχνούς. Εκεί θα δούμε, μεταξύ άλλων, τη θεατρική ομάδα Ραγιάδες σε απολαυστικά σκετσάκια, το μουσικό σχήμα Minimaximum Improvision και τη σχολή ακροβατών Circus Dayz. Η είσοδος-λαχνός κοστίζει 5€. Περισσότερα εδώ.

- Προτιμάτε κάτι πιο splatter, λίγη περισσότερη ατμόσφαιρα θρίλερ; Κι απ’ αυτά έχουμε: Η Μαριέττα Φαφούτη και η kookooμπάντα της επιστρέφουν στο Kookoo για ένα αποκριάτικο live, με dress code βγαλμένο από ταινίες τρόμου. O κόμης Δράκουλας, βαμπίρ και ζόμπι που διψάνε για αίμα, λυκάνθρωποι, ο dr Hannibal Lecter, o Jason, ανθρωπόμορφα τέρατα θα είναι μερικοί από τους επίσημους καλεσμένους τους. Οι πόρτες ανοίγουν στις 22.00 και η είσοδος κοστίζει 10€ με μπύρα ή κρασί. Περισσότερα εδώ.

- Οι έθνικ μουσικές ταιριάζουν πολύ με την αποκριάτικη διάθεσή μας. Γι’ αυτό το Gazarte προσκαλεί τον Shantel με τους Bucovina Club, για ένα ξέφρενο πάρτι γεμάτο βαλκανικούς ήχους, αλλά και swing και twist. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Gadjo Dilo. Οι πόρτες ανοίγουν στις 22.00, και τα εισιτήρια ξεκινούν από 22€ (ή από 17€ στην προπώληση, στο Gazarte.gr).



- Ένα μεγάλο μασκέ πάρτι διοργανώνει το Seven Sins, με ελεύθερη είσοδο και δωρεάν σφηνάκια στην πόρτα για το… ζέσταμα. Στα decks οι Yaz και MNDL (της ομάδας Shut The Fuck Up), ο N. Lardas (του Enter The Void), ο Antonis S και οι special guests DJ Invisible και Sungazer θα διαλέγουν dubstep, trap, Dnb, electro, techno, 90's, 80's και μουσικές έκπληξη
μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι πόρτες ανοίγουν τα Μεσάνυχτα. Περισσότερα εδώ.

- Η House Band του Σταυρού του Νότου (δηλαδή ο Βαγγέλης Ασημάκης, ο Θοδωρής Μαυρογιώργης, ο Γιάννης Βογιαντζής και ο Γιώργος Τεντζεράκης) μας προσκαλεί σε ένα πάρτι μασκέ, με πρόγραμμα που θα μας ταξιδέψει από την έντεχνη ελληνική μουσική έως την παγκόσμια ροκ και ποπ σκηνή. Το πάρτι ξεκινά στις 22.30, και η είσοδος κοστίζει 10€ με ποτό.

- Το Death Disco μας υπόσχεται «το πιο ντροπιαστικό 80s πάρτι ever», με 80's pop, 80's rock, 80's italo, 80's trash και οτιδήποτε μπορεί να παίξει ένα 80's party και να ντρέπεται για τον εαυτό του. Στα decks ντροπιασμένοι οι DJ’s Leo Skiadas και Panos Panagiotakos. Το πάρτι ξεκινά στις 23.00 και η είσοδος κοστίζει 5€ με μπύρα ή κρασί (συν 2€ για ποτό). Το δεύτερο ποτό κοστίζει 6€ και οι μπύρες 4€.

Καθαρά Δευτέρα, 3 Μαρτίου

- Γίνεται Καθαρά Δευτέρα χωρίς Φιλοπάππου; Το γλέντι ξεκινά στις 11.00 το πρωί, με τη Φιλαρμονική να υποδέχεται τους Αθηναίους στην είσοδο του λόφου, ενώ στις 11.30 το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής μας διασκεδάζει με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια με τους Μπάμπη Τσέρτο, Νάντια Καραγιάννη και Νίκο Καραγιάννη.

- Κούλουμα πραγματοποιούνται φέτος και στο Πάρκο Κ.Α.Π.Α.Ψ των Αμπελοκήπων, με παραδοσιακή μουσική σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων.

- Ο πάντα δραστήριος Δήμος Καλλιθέας στήνει το δικό του γλέντι στην Πλατεία Νερού (παραλία Τζιτζιφιών) από τις 11.00 το πρωί έως τις 15.00 το μεσημέρι. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει άφθονη μουσική και χορό, αλλά και παιδότοπο με φουσκωτά παιχνίδια, εργαστήρια χαρταετού και face painting για τα πιτσιρίκια. Η είσοδος είναι, φυσικά, ελεύθερη.

- Το Attika Carnival Kingdom, στο MEC Παιανίας είναι εξαιρετική ιδέα για το πιτσιρίκι σας, που παραπονιέται ότι βαριέται: Τριανταπέντε παιχνίδια. Λούνα παρκ. Καρναβαλικοί χοροί. Πειρατές και μασκαράδες, αρλεκίνοι και ήρωες παραμυθιών. Πάρτι μέχρι αργά το βράδυ και εκρήξεις χρώματος και αδρεναλίνης για κάθε ηλικία. Θα το βρείτε ανοιχτό από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 22.00 το βράδυ. Τα εισιτήρια κοστίζουν 12€ για τα πιτσιρίκια και 5€ για τους γονείς. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

- Το εστιατόριο Le Trocadero του ξενοδοχείου Metropolitan στρώνει έναν πλούσιο, σαρακοστιανό μπουφέ και δυναμώνει τις μουσικές του, τις οποίες επιμελείται DJ, το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας. Η τιμή του μπουφέ κατ’ άτομο είναι 35€, ενώ για τα παιδιά από 4 έως 12 ετών ισχύει έκπτωση 50% (για τα παιδιά κάτω των 4 ετών δεν υπάρχει χρέωση).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v