Άγιος Βαλεντίνος: 9 προτάσεις εξόδου… για δύο

Ρομαντικές μουσικές, καλτ και trash πάρτι, παθιασμένα μασκέ, ιδέες για singles… Απ’ όλα έχουν οι προτάσεις μας για του Αγίου Βαλεντίνου. Διαλέγετε και παίρνετε.
Άγιος Βαλεντίνος: 9 προτάσεις εξόδου… για δύο
του Γιώργου Κόκουβα

Όσοι από εσάς πιστεύετε στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, είστε τυχεροί: Έχουμε για εσάς μια αρμαθιά πάρτι για να επιδείξετε αυτή την έξτρα δόση ρομαντισμού που δεν βλάπτει κανέναν για ένα βράδυ. Όσοι από εσάς είστε δεσμευμένοι αλλά δεν… τρελαίνεστε για τον εορτάζοντα Άγιο, είστε επίσης τυχεροί: Φέτος το τριώδιο άνοιξε αρκετά νωρίς, τόσο ώστε σχεδόν κάθε πάρτι για ερωτευμένους να αποτελεί ταυτόχρονα φιέστα για μασκαράδες – επομένως, ο ρομαντισμός εξισορροπείται με τις απαραίτητες δόσεις trash. Κι όσοι από εσάς, τέλος, είστε singles, έχουμε λύση και για εσάς: Valentine parties στα οποία μπορείτε να πάτε ως… μονάδα και να αποχωρήσετε ως ζεύγος. Διαλέγετε, παίρνετε, αλλά κυρίως, χορεύετε.

*Αέρα Πατέρα στο Booze Cooperativa
(Κολοκοτρώνη 57, τηλ: 2155508834) 

Το φετινό «St Valentine's λαηβ happening» του Booze υποδέχεται τους Αέρα Πατέρα στις 10.10 μ.μ. ακριβώς, οπότε και θα απολαύσουμε σύμφωνα με την ανακοίνωση του event «μία τελετή γονιμότητας, εμπνευσμένη από την αστρική συνουσία αφενός, τα προκατακλυσμιαία ερωτικά συναισθήματα των Πλατυπόδων από τις οροσειρές και βέβαια από την πάγια αρχή των Αέρα Πατέρα ότι… η πραγματικότητα δεν υπάρχει». Μπερδευτήκατε; Απλώς κρατήστε ότι θα ακούσετε αλλοπρόσαλλες αλλά ενδιαφέρουσες μουσικές (indie-hop βλαχοpunk και συμφωνική σα-bach), χορευτικά shows, απαγγελίες και διάφορες εκπλήξεις από αυτές που μας έχει συνηθίσει ο χώρος του Booze. Και για όσους έρθουν στο πάρτι singles, οι ιθύνοντες υπόσχονται σαφώς: «Είσοδος ελεύθερη. Έξοδος, μετά συνοδού».

*Monsieur Minimal στο 6 D.O.G.S. 
Αβραμιώτου 6-8. Μοναστηράκι, τηλ: 210 3210510

Η ανεβαστική indie pop του Monsieur Minimal θα μεταμορφωθεί για μία και μόνο βραδιά σε ήχους γνήσιου τροβαδούρου από τα παλιά, με την οποία το gig space του Six D.O.G.S. μας καλεί να γιορτάσουμε τον έρωτα ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Ο Monsieur Minimal θα μετονομαστεί σε Monsieur Mon Amour και θα αποδείξει ότι ο ρομαντισμός… είναι hipster σε ένα full band live με είσοδο 7€ στις 21.00 το βράδυ.

*Στους δύο τρίτος δεν χωρά party στην πλατεία Αβησσυνίας 

Ο Δίας και η Ήρα, ο Σαμψών και η Δαλιδά, ο Χονδρός και ο Λιγνός, τα Κατσαμπάκια, ο Καρεμπέ και η Σκλεναρίκοβα, ο… τέντζερης και το καπάκι, όλοι θα βρίσκονται στο Inoteka της πλατείας Αβησσυνίας (τηλ: 2103246446), στην καρδιά του αθηναϊκού γιουσουρούμ την Παρασκευή το βράδυ για να γιορτάσουν τον Άγιο Βαλεντίνο αλλά και το τριώδιο, μασκαρεμένοι σε διάσημα ζεύγη της Ιστορίας, της μυθολογίας ή της φαντασίας. Το αγαπημένο wine bar με τις τζαζ μουσικές και την ωραία λίστα κρασιών μας καλεί σε ένα… ζευγαρωτό πάρτι που ξεκινά στις 22.00.

*Orient Express night στο Πέραν 
(Δεκελείας 20, Νέα Χαλκηδόνα, τηλ: 2102533896)
Βιολιά, πάθος, χίλιες και μία νύχτες, ρομαντικά τραγούδια, αισθησιακή ατμόσφαιρα: Σκέφτεστε κάτι πιο ταιριαστό με το πνεύμα της ημέρας; Το Πέραν, το αυθεντικό καφέ αμάν στα δυτικά της πόλης, μας καλεί στις 22.30 σε ένα ταξίδι από την Κωνσταντινούπολη στη Βιέννη και από τη Βουδαπέστη ως το Παρίσι, μέσα από τους ήχους επτά βιολιών και από τις νότες του πιάνου και του μαντολίνου. Ο δεξιοτέχνης σολίστας Κυριάκος Γκουβέντας μαζί με την ομάδα βιολιστών «Της Στέγης του Κόσμου» υποδέχονται την φωνή της Εύης Μάζη, αλλά και την Ματούλα Φιοράτου που θα αναλάβει το πιάνο, το μαντολίνο και τα φωνητικά, δημιουργώντας ένα σκηνικό «Orient Express» που θα απολαύσουν οι πλέον ρομαντικοί ανάμεσά μας. Παράλληλα, θα γευτούν και τις πολίτικες και ανατολίτικες συνταγές της κουζίνας του Πέραν, στον όμορφο χώρο του (υπολογίστε περί τα 20€ κατ’ άτομο για πλήρες γεύμα).

*Trash and Strass Μασκέ Πάρτι στο Bios
Πειραιώς 84, τηλ: 2103425335 
Το Bios και η ομάδα των Trash ‘n Strass μας υπόσχονται μια βραδιά γεμάτη χρυσόσκονη, έρωτες και πούπουλα που θα συνδυαστούν ιδανικά με τα τραγούδια του Τέρη Χρυσού, του Michael Jackson, του Πασχάλη, του Γαρδέλη και της Πέπης Τσεσμελή. Η καλτ και τρας κουλτούρα των ‘80s και των ‘90s θα αναβιώσει σε ένα «Love & Glitter party» στο Bios Front (Παρασκευή στις 23.00 με ελεύθερη είσοδο), ενώ η Marla V και η Lego θα βρίσκονται στα decks για να παίξουν θρυλικά τραγούδια που θα γιορτάσουν τον έρωτα με τον πιο ιδιαίτερο τρόπο.

*Καλτ Βαλεντίνος στο Κύτταρο 
Ηπείρου 48, τηλ: 2108224134
Η καλτ ατμόσφαιρα θα κάνει κατάληψη και στον χώρο του «Κύτταρου», το οποίο υποδέχεται τον Κώστα Μπίγαλη και την Πωλίνα, που θα ντύσουν με τις φωνές και τα ρετρό τραγούδια τους ένα πάρτι που θα είναι και Valentine’s Day και Αποκριάτικο και ‘80s.Η είσοδος στοιχίζει 10€ και οι πόρτες ανοίγουν στις 22.00. Να είστε προετοιμασμένοι για μαζικό ξεφάντωμα – το δίδυμο είχε καταλάβει την ίδια σκηνή τα Χριστούγεννα και είχε δημιουργηθεί… το αδιαχώρητο.

*Les Trois Femmes στο Τρένο στο Ρουφ
λ. Κωνσταντινουπόλεως, προαστιακός σταθμός Ρουφ 
Τρεις τζαζ φωνές από τρεις λαμπερές γυναίκες, μας πάνε πίσω στην εποχή του μεσοπολέμου και τα φωνητικά σύνολα εκείνης της περιόδου. Οι Les Trois Femmes (Ειρήνη Αραμπατζή, Μαντώ Παναγιωτάκη, Μύρτα Σακελλαρίου) με τον Κώστα Μαυρίδη στο κοντραμπάσο και τον Μάρκο Παπασηφάκι στην κιθάρα θα ερμηνεύσουν συνθέσεις των μεγάλων συνθετών της εποχής για να μας μεταφέρουν την αθωότητα, τον ρομαντισμό αλλά και την ανεμελιά του κόσμου τότε. Κι όλα αυτά, φυσικά, σε ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά μέρη της πόλης, στο μουσικό βαγόνι Orient Express του Τρένου στο Ρουφ. Η είσοδος στοιχίζει 10€ και οι πρώτοι ήχοι θα ακουστούν στις 23.00. Μπορείτε να απολαύσετε το κρασί ή το ποτό σας, αλλά και ζεστό πιάτο ημέρας (10€).

*Vagabond loves you στο Collage
Καπνικαρέας 3, τηλ: 2103232060 
Αυτή την Παρασκευή στο νέο ανερχόμενο dance στέκι του κέντρου, το Collage στην σκιά της Καπνικαρέας, η είσοδος θα είναι… ελεύθερη κι ωραία, αλλά τα τιμώμενα πρόσωπα κάθε άλλο παρά ελεύθερα θα είναι: Οι δεσμευμένοι και ερωτευμένοι θα απολαύσουν μια σειρά από παθιασμένα DJ sets από γνωστούς DJ της πόλης (Cest Pagrav, Miss Catalina, Testa One) σε ένα event που διοργανώνει η ομάδα των Vagabond για να γιορτάσει την ημέρα «του Βαλεντίνου και του Καρνάβαλου, του αγίου και του σάτυρου». Η πρόσκληση μας προτρέπει να ντυθούμε όπως θέλουμε για να γοητεύσουμε, αλλά κυρίως να χορέψουμε στο dancefloor. Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ οι πόρτες ανοίγουν στις 22.00 και κλείνουν το άλλο πρωί.

*Speed Dating Party στο The Bar Project
Ηρακλειδών 52, Θησείο, τηλ: 2103411185 
Είστε singles και… δεν σας πάει; Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου μπορείτε να γνωρίσετε πολύ κόσμο και –γιατί όχι;- να κλείσετε τη βραδιά με νέο συνοδό, στο Speed Dating Party που διοργανώνεται στο Bar Project ειδικά για την περίσταση. Χρωματιστά κοκτέιλ, ανεβαστική μουσική και ένα «αυστηρό» χρονόμετρο σας υπόσχονται πως δεν θα κάνετε απλώς μια νέα γνωριμία, αλλά πως θα γνωριστείτε με όλους όσοι βρίσκονται στο πάρτι, και θα περάσετε, όπως και να 'χει, μια όμορφη βραδιά. Για όσους δεν γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται, το speed dating είναι η συζήτηση με κάποιον άγνωστο που έχει στην διάθεσή του λίγα λεπτά για να σας κερδίσει ή να τον κερδίσετε – διαφορετικά, κάθε φορά που το χρονόμετρο λήγει… περνάτε στον επόμενο. Το πάρτι ξεκινά στις 21.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v