Η βόλτα του Σαββάτου: Αναζητώντας τον Μπλε Παπαγάλο

Ένας Μπλε Παπαγάλος έστρωσε το όμορφο σαλονάκι του στο Μεταξουργείο, κι εμείς του αφιερώνουμε την πρώτη σαββατιάτικη βόλτα του Φεβρουαρίου.
Η βόλτα του Σαββάτου: Αναζητώντας τον Μπλε Παπαγάλο
της Ηρώς Κουνάδη

Για το πρώτο Σάββατο του Φεβρουαρίου, το δελτίο καιρού προβλέπει σύννεφα και βροχές, αλλά εμείς δεν πτοούμαστε. Δίνουμε ραντεβού σε ένα από τα αγαπημένα μας «χουχουλιαστά» καφέ, βλέπουμε κινέζικο κινηματογράφο στην Καλλιθέα και ψάχνουμε τον μυστηριώδη Μπλε Παπαγάλο στο Μεταξουργείο.

Μεσημεράκι με καφέ στο Τρανζίστορ

Ο συννεφιασμένος καιρός ταιριάζει γάντι με τα ήσυχα πια δρομάκια του Ψυρρή. Μετά από τις βόλτες μας σε αυτά, πιάνουμε θέση στον αγαπημένο μας αφράτο καναπέ στο πατάρι του Τρανζίστορ, παραγγέλνουμε αχνιστό καφέ ή ευωδιαστό τσάι με μήλο και κανέλα, και ακούμε ωραίες jazzy και world μουσικές, χαζεύοντας το multi-culti ντεκόρ που συνδυάζει ωραία βιομηχανικά στοιχεία με ρετρό πινελιές και καλλιτεχνικές λεπτομέρειες. Κι αν μας πάρει η ώρα και πεινάσουμε, ο κατάλογος με τα πιάτα ημέρας περιλαμβάνει λαχταριστές επιλογές όπως ζουμερά burger και κοτόπουλο με κρούστα από ξηρούς καρπούς, συνοδευμένο με κους κους.

Απόγευμα με... Κινέζικο Κινηματογράφο

Μας αρέσει πολύ η πρωτοβουλία του Δήμου Καλλιθέας, που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα δωρεάν προβολές ισπανικών ταινιών, και συνεχίζει ακάθεκτος αυτή την εβδομάδα με ένα σινεμά που σπάνια έχουμε την ευκαιρία να δούμε στα μέρη μας. Στις 19.30 το απόγευμα, λοιπόν, δίνουμε ραντεβού στον Δημοτικό Κινηματογράφο Καλυψώ (στη γωνία Γρηγορίου Λαμπράκη και Καλυψούς) όπου προβάλλεται η ταινία “Nanjing! Nanjing” (είχε μεταφραστεί στα αγγλικά “City of Life and Death”) του Chuan Lu. Πρόκειται για μια σκληρή, όσο και αριστουργηματική, ματιά στις ιαπωνικές φρικαλεότητες εναντίον των αμάχων στην ομώνυμη πόλη (και τότε κινεζική πρωτεύουσα) κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.



Βράδυ στον Μπλε Παπαγάλο

Άνοιξε τις πόρτες του πριν από λίγες μέρες στο Μεταξουργείο, και έγινε έτσι κάπως ξαφνικά το νέο αγαπημένο μας στέκι. Το χειροποίητο μπαράκι της Πλατείας Αυδή συνδυάζει τη μεγάλη old school μπάρα με τα ψηλά σκαμπό, με ένα «σπιτικό» σαλονάκι, το οποίο στολίζουν αφράτες φλοκάτες, cozy πολυθρόνες και ρετρό καναπέδες. Το ντεκόρ ολοκληρώνουν ένα ποδήλατο που χάρη στα... φτερά του Ερμή έχει καταφέρει να σκαρφαλώσει κοντά στο ψηλό ταβάνι, έθνικ φαναράκια, ένα ξύλινο καράβι και πολλές κορνίζες με ασπρόμαυρες φωτογραφίες στους τοίχους.


Η μουσική κινείται σε happy jazz και funk μονοπάτια (σκεφτείτε Zaz και την υπόλοιπη γαλλική funk-o-jazz σχολή) παρεκκλίνοντας ενίοτε προς τους swing ρυθμούς και τα νοσταλγικά soundtrack –που του ταιριάζουν γάντι, αν σκεφτεί κανείς ότι Μπλε Παπαγάλος λεγόταν και το «άλλο μπαρ» στην Casablanca. Τα (καθαρά και γενναιόδωρα) ποτά κοστίζουν 6€, το ποτήρι κρασί 3,5€, ενώ αν πεινάσετε υπάρχουν και επιλογές όπως ζουμερά burgers και μεξικάνικες quesadillas –και μια μεγάλη ποικιλία από ελληνικές μπύρες για να τα συνοδεύσετε. Τον Μπλε Παπαγάλο θα τον βρείτε ανοιχτό από νωρίς το πρωί για καφεδάκι και ζεστή σοκολάτα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v