Η έξοδος του Σαββάτου: Βόλτες… πριν τα Μεσάνυχτα

Βολτάρουμε στο Θησείο, δοκιμάζουμε μεζέδες σε νέο συνεργατικό στέκι και βλέπουμε την πιο πολυαναμενόμενη ταινία του καλοκαιριού σε θερινό σινεμαδάκι.
Η έξοδος του Σαββάτου: Βόλτες… πριν τα Μεσάνυχτα
Εννιά χρόνια έκαναν να ξανασυναντηθούν ο Ethan Hawke και η Julie Delpy για τον αγαπημένο σινεφίλ περίπατό τους, αλλά άξιζε η αναμονή: Το τρίτο και τελευταίο κινηματογραφικό τους ραντεβού έχει άρωμα Ελλάδας, και η πρεμιέρα του στην Αθήνα μας δίνει την ιδανική αφορμή να οργανώσουμε τον δικό μας όμορφο περίπατο στο κέντρο της πόλης, να δοκιμάσουμε ελληνικές γεύσεις σε νέα στέκια και να δώσουμε τελικά ραντεβού με την πολυαναμενόμενη ταινία στο «καλύτερο σινεμαδάκι του κόσμου».

Πριν… το μεσημέρι
Ξεκινάμε με το τσιμπολόγημα της ημέρας, για να πάρουμε δυνάμεις για την μεγάλη βόλτα που ακολουθεί. Και το κάνουμε σε ένα ολοκαίνουριο μεζεδοπωλείο στην Ιπποκράτους, πάνω στο οποίο «πέσαμε» εντελώς τυχαία και… κολλήσαμε. Το «Κονσερβοκούτι» (Ιπποκράτους 148 και Βατατζή, τηλ: 210 6461244) είναι ένα συνεργατικό στέκι, που στεγάζεται σε ένα γοητευτικό νεοκλασικό κτίριο με ψηλοτάβανες αίθουσες και «ύφος» παλιάς Αθήνας. Το έστησαν τέσσερις φίλοι, διαμορφώνοντάς το σε μερακλίδικο μεζεδοπωλείο με τρία ξεχωριστά δωμάτια, παραδοσιακά μαρμάρινα τραπεζάκια καφενείου, τις πενιές του Ζαμπέτα να παίζουν διακριτικά στα ηχεία και τους πάμφθηνους μεζέδες τους να σερβίρονται αχνιστοί πλάι στα μεγάλα παράθυρα.

Ο μικρός κατάλογος περιλαμβάνει δροσερές σαλάτες (από 2€), ορεκτικά και κρεατομεζέδες, από κλασικά μέχρι πιο «πειραγμένα», όπως τα λουκάνικα με σύκο και μέλι, αλλά και μπριζολάκια ή κοτόπουλο σε μερίδες που ξεκινούν από τα 4€. Στον μεγάλο μαυροπίνακα θα βρείτε και τις προτάσεις της ημέρας – εμείς πετύχαμε νοστιμότατο γουρουνόπουλο φούρνου με ψητή πατάτα και ανατολίτικο κοτόπουλο με κάρυ και κόλιανδρο, ενώ δοκιμάσαμε και ωραιότατη τυροκαφτερή. Όλες οι μερίδες σερβίρονται σε μικρά, αλλά χορταστικά πιατάκια και ο λογαριασμός, κρασιού περιλαμβανομένου, δύσκολα ξεπερνά τα 10-12€ κατ’ άτομο. Για το τέλος, το Κονσερβοκούτι σας σερβίρει δροσιστικό γιαούρτι με βύσσινο.

Πριν το ηλιοβασίλεμα

Εκείνη την ώρα που ο ήλιος πέφτει και οι πεζόδρομοι της Αθήνας χρυσαφίζουν, είναι ιδανική ευκαιρία για περίπατο στις πιο όμορφες γωνιές της πόλης, όπως θα έκανε και το πρωταγωνιστικό ζευγάρι της ταινίας που θα παρακολουθήσουμε στη συνέχεια. Εμείς συγκεντρώσαμε εδώ τα δέκα κατά τη γνώμη μας ωραιότερα μέρη της Αθήνας, από την Διονυσίου Αρεοπαγίτου μέχρι τα Πετράλωνα και από τα Αναφιώτικα μέχρι το Μετς, που προσφέρονται για ειδυλλιακούς περιπάτους. 

Για αυτό το Σάββατο, η επιλογή μας από αυτό το top ten δεν είναι άλλη από το Θησείο. Παίρνουμε δροσιστικό καφέ στο χέρι ή ένα χωνάκι παγωτό και ανηφορίζουμε την Αποστόλου Παύλου, από την Ερμού μέχρι ψηλά, στις παρυφές του Φιλοπάππου απολαμβάνοντας την περαντζάδα, τους τουρίστες και τους υπαίθριους πάγκους των καλλιτεχνών. Τελικός μας προορισμός, ο αριθμός 7 του πεζοδρόμου, εκεί όπου προβάλλεται το…

…Πριν τα Μεσάνυχτα



Στον «ωραιότερο κινηματογράφο του κόσμου» σύμφωνα με το CNN, το Σινέ Θησείον, προβάλλεται από αυτή την εβδομάδα η νέα ταινία του Richard Linklater, που αποτελεί και τελευταίο μέρος της τριλογίας του «Πριν» (Πριν το Ξημέρωμα, Πριν το Ηλιοβασίλεμα, Πριν τα Μεσάνυχτα). Το 1995, η Julie Delpy συναντά τυχαία στη Βιέννη τον Ethan Hawke, όπου περνούν μαζί ένα βράδυ γεμάτο βόλτες και συζητήσεις. Εννέα χρόνια (και μια ταινία) μετά, ξανασυναντιούνται τυχαία στο Παρίσι, για άλλον έναν γύρο περιπάτων. Και αισίως, το φετινό καλοκαίρι, επιστρέφουν ως παντρεμένο ζευγάρι για ένα ταξίδι στην Μεσσηνιακή Μάνη, σε ένα ραντεβού που αποτελεί την πιο πολυαναμενόμενη ταινία του καλοκαιριού. Πάρτε σπιτικό γλυκό του κουταλιού βύσσινο από την καντίνα, καθίστε αναπαυτικά με θέα τον Παρθενώνα και απολαύστε την ταινία, όπως ακριβώς της ταιριάζει: Κάτω από τα αστέρια, σε μία από τις πιο όμορφες γωνιές της πόλης.
Οι ώρες προβολών είναι 20.50 και 23.05 και το εισιτήριο στοιχίζει 8€. 


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v