Αθηναϊκά καφενεία: Η ιστορία τους σε έναν περίπατο

Θέλετε να μάθετε από πρώτο χέρι για τα 170 χρόνια των αθηναϊκών καφενείων από την Αιόλου ως την Ομόνοια σε έναν περίπατο; Ραντεβού την Κυριακή στο κέντρο!
Αθηναϊκά καφενεία: Η ιστορία τους σε έναν περίπατο
Σε πρόσφατο αφιέρωμά μας για τα αθηναϊκά καφενεία που αναβιώνουν την παλιά καλή συνήθεια του ελληνικού καφέ και του παρεΐστικου χαλαρού κλίματος σε κάθε γειτονιά της πόλης, σας παρουσιάσαμε 12 στέκια για να πάτε. Τώρα, θα σας παρουσιάσουμε καφενεία για να… θυμηθείτε.

Να θυμηθείτε τα 170 χρόνια ιστορίας των αθηναϊκών καφενείων από την Αιόλου ως την Ομόνοια, στον όμορφο περίπατο που ετοιμάζουν δύο ομάδες της πόλης, σε μια δωρεάν διαδρομή γεμάτη αναμνήσεις. Συγκεκριμένα, η Ομάδα ΑΣΤΥ και ο Μ.Κ.Ο. ΔΩΣΕ ΕΛΠΙΔΑ διοργανώνουν την Κυριακή 2 Ιουνίου έναν περίπατο για να γνωρίσουμε και να μάθουμε την ιστορία των 170 χρόνων παρουσίας των καφενείων στην Αθήνα που άνθησαν τον προηγούμενο αιώνα στο κέντρο της πόλης.

Ποιο ήταν και πού βρισκόταν το πρώτο καφενείο της πρωτεύουσας; Πού συγκεντρώνονταν οι παλαίμαχοι αγωνιστές της Επανάστασης του’21; Σε ποιο καφενείο σύχναζαν οι καλλιτέχνες και οι λόγιοι της εποχής; Πού και πότε μυήθηκαν για πρώτη φορά οι Αθηναίοι στη γεύση της σοκολάτας; Πού μαζεύονταν οι μπουζουξήδες, οι ηθοποιοί, αλλά και ο κόσμος της μαστοριάς και της επαρχίας;

Μέσα από την ξενάγηση-περίπατο, θα μεταφερθείτε σε μια άλλη εποχή, στην Αθήνα των αρχών του 20ου αιώνα, και θα περιηγηθείτε σε μέρη που αναδίδουν ένα νοσταλγικό άρωμα, το άρωμα του καφέ.

Ο περίπατος είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 2 Ιουνίου και ώρα 11 το πρωί.
Τόπος συνάντησης: Ερμού και Αιόλου.
Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.
Περισσότερες πληροφορίες εδώΜπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v