Η έξοδος του Σαββάτου: Πάμε… Πύργο;

Λαχταριστά σάντουιτς και burgers αλά Νέα Υόρκη, cupcakes, ζεστό κρασί και rock’n’roll μουσικές αλά γαλλικά, και προθέρμανση για τα κυριακάτικα Όσκαρ έχει το «μενού» της εξόδου μας αυτό το Σάββατο, το οποίο θα περάσουμε γύρω από τον Πύργο των Αθηνών.
Η έξοδος του Σαββάτου: Πάμε… Πύργο;
Αυτό το Σάββατο, τριγυρνάμε γύρω από το πιο ψηλό κτίριο της πόλης, τον Πύργο των Αθηνών, ανακαλύπτουμε τα νέα στέκια της περιοχής – που δεν ξέρουμε αν είναι ιδέα μας, αλλά μάλλον… αναγεννιέται- και διεξάγουμε οσκαρικές συζητήσεις με ένα ζουμερό burger, ένα λαχταριστό cupcake ή ένα μεγάλο κουτί ζεστό ποπ κορν στο χέρι.

*Από τους Αμπελόκηπους στην Νέα Υόρκη
Ξεκινάμε γευστικά και απολαυστικά, από το αγαπημένο burger spot στα πέριξ του κέντρου, το «New York Sandwiches» (Σινώπης 3, τηλ.: 210 7778475). Σε έναν ευχάριστο, φωτεινό και «νεοϋρκέζικης» αισθητικής χώρο, επιχειρεί να φέρει νέο αέρα στην κατηγορία lux burger – δηλαδή κατηγορίας που σερβίρει το burger όχι σαν fast food αλλά σαν εστιατόριο – και τα καταφέρνει με δημιουργικό τρόπο: Σε σάντουιτς που δύσκολα βρίσκεις αλλού στην Ελλάδα, και τα χωρίζει στις κατηγορίες «Manhattan burgers», «Bronx Sandwiches» και «The Pastrami Family». Δοκιμάστε το veal ή το chicken parm και δεν θα χάσετε: μοσχαράκι γάλακτος πανέ, ψητές κόκκινες πιπεριές, μανιτάρια, τυρί προβολόνε και σος ντομάτας στο πρώτο, και φιλετάκια κοτόπουλο πανέ, παρμεζάνα, μοτσαρέλα και σος ντομάτας στο δεύτερο θα σας χορτάσουν και με το παραπάνω – κρατήστε λίγο χώρο για το θρυλικό του cheesecake, που θα δοκιμάσετε στο μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι με φόντο τους χάρτες του Μεγάλου Μήλου. Οι τιμές των sandwich ξεκινούν από τα 7,50€.

*…Κι από την Νέα Υόρκη, στο Παρίσι
Συνεχίστε, αναλόγως ώρας και διάθεσης, για χωνευτικό καφεδάκι ή ποτό, λίγα βήματα πιο μακριά, προς την Μιχαλακοπούλου. Κρυμμένο στην πιο αναπάντεχη γωνία, το Espressaki café bistro (Αγγέλου Πυρρή 3, τηλ: 2110126765) μοιάζει να μεταφέρθηκε από μποέμ δρομάκι της Μονμάρτης. Η μεγάλη ξύλινη πόρτα, το ρετρό πάτωμα, τα χαριτωμένα κουρτινάκια, τα ευφάνταστα βαμμένα καφάσια που έχουν μετατραπεί σε βιβλιοθήκες, και η φιλόξενη μπάρα ή τα τραπεζάκια του συνθέτουν τον πιο όμορφο, ζεστό χώρο που έχουμε βρεθεί τον τελευταίο καιρό.

Αν βρεθείτε εκεί κατά την διάρκεια της ημέρας, δοκιμάστε τους καφέδες ή το τσάι που θα σας προτείνουν οι δύο «μετρ» πίσω από την μπάρα – μπορείτε να διαλέξετε από τα διάφορα είδη τσαγιού με τα ευφάνταστα ονόματα στα όμορφα βάζα στα δεξιά της μπάρας. Θα διαπιστώσετε επίσης, ότι το Espressaki είναι ό,τι πρέπει και για διάβασμα – κρατήστε το αυτό υπ’ όψη σας και για τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας, που είναι πιο ήσυχο. Το βράδυ, οι rock’n’roll μουσικές δυναμώνουν –συνήθως μετά τις 22.00 αναλαμβάνει και guest DJ το πόστο στα decks και το κοκτέιλ ρέει άφθονο. Αν θέλετε κάτι διαφορετικό, δοκιμάστε το ζεστό και αρωματικό gluhwein. Μην διστάσετε επίσης να δοκιμάσετε τα λαχταριστά cupcakes ή το φρέσκο carrot cake του μαγαζιού.

*Ώρα για Όσκαρ
Μην ξεχνάτε ότι αυτό το σαββατοκύριακο είναι αφιερωμένο στα Όσκαρ, αφού η Αμερικανική Ακαδημία ξεσκονίζει τα φετινά της αγαλματίδια. Κι αν έχετε δει αρκετά από τα φαβορί για τα βραβεία, σίγουρα θα σας έχουν ξεφύγει τα… φαβορί των φαβορί, κι αυτό γιατί πήραν διανομή μόλις την τελευταία εβδομάδα στην Ελλάδα. Τα δυνατά χαρτιά των «Αθλίων» και «Zero Dark Thirty» σίγουρα αξίζουν την προσοχή μας, και προβάλλονται και τα δύο στο «Αθήναιον» τον Αμπελοκήπων, και πάλι στα πέριξ του Πύργου των Αθηνών. Δείτε εδώ τις ώρες προβολών, διαλέξτε ταινία και προετοιμαστείτε για τον κυριακάτικο μαραθώνιο των Όσκαρ. Καλό σαββατοκύριακο.

Γιώργος Κόκουβας
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v