Η βόλτα του Σαββάτου: Η Κρήτη είναι… ροκ

Βολτάρουμε στα Εξάρχεια, δοκιμάζουμε φανταστικές κρητικές γεύσεις σε ένα παλιό μας στέκι που μεταμορφώθηκε, και το βράδυ κάνουμε… Rock Therapy, σε μια αυλή τόσο όμορφη που μας κάνει να ανακαλούμε όσα έχουμε πει κατά καιρούς για το Γκάζι.
Η βόλτα του Σαββάτου: Η Κρήτη είναι… ροκ
Τα σαββατιάτικα πρωινά του Σεπτεμβρίου, τουλάχιστον για όσους εξ ημών έχουμε χορτάσει την θάλασσα και δεν βάζουμε πια το ξυπνητήρι να χτυπήσει νωρίς για να πάμε για μπάνιο, χαρακτηρίζονται από αυτόν τον τέλειο συνδυασμό καλοκαιρινής ραστώνης και φθινοπωρινού χουχουλιάσματος. Αυτό το Σάββατο, λοιπόν, λέμε να χουζουρέψουμε πολύ, να σηκωθούμε μόνο αργά το μεσημέρι για να βολτάρουμε στα Εξάρχεια, κάνοντας μια στάση για νεοαφιχθείσα στη γειτονιά κρητική κουζίνα, και εν συνεχεία να πιάσουμε τραπεζάκι από νωρίς στην αυλή του Gasoline, για Rock Therapy με έναν από τους καλύτερους παραγωγούς του Rock FM.

Μεσημέρι… Όξο Νου

Μετά από πολλά και διαφορετικά αθηναϊκά αγκυροβόλια, η κρητική κουζίνα «πιάνει» Εξάρχεια, και μας επανασυστήνεται στα χαριτωμένα τραπεζάκια έξω από το γωνιακό στέκι που μέχρι πρόσφατα στέγαζε το Barbara’s Food Company. Οι μαυροπίνακες στο πεζοδρόμιο που απαριθμούν τα πιάτα ημέρας δεν αφήνουν καμία αμφιβολία: χοχλιοί μπουμπουριστοί, αρνί τσιγαριαστό, κόκοκας (ναι, έτσι λέγεται ο κόκορας) με χωριάτικες χυλοπίτες, μπουρέκι με κολοκύθι και πατάτες, κρεατότουρτα, σύγκλινο, καλτσούνια, σαλάτες με σταμναγκάθι συνθέτουν ένα μενού αυθεντικά κρητικό.

Εννοείται πως με το που καθίσεις στο τραπέζι, σε καλωσορίζουν με την πατροπαράδοτη ρακή, ενώ το χωριάτικο ψωμί έρχεται μαζί με ένα καλαθάκι γεμάτο καλούδια όπως κρητικό ελαιόλαδο, χοντρό αλάτι και βαζάκια με μυρωδικά, για να ανοίξει η όρεξη. Για την απίθανη περίπτωση που δεν είστε φαν της κρητικής κουζίνας, το μενού συμπληρώνουν και κάποια πιο… πανελλαδικά πιάτα ημέρας: μοσχαράκι κοκκινιστό, κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες και πάει λέγοντας. Ό,τι δοκιμάσαμε εμείς ήταν εξαιρετικό, με αποκορύφωμα τον κοκκινιστό κόκοκα με τις χυλοπίτες. Για πλήρες γεύμα, θα υπολογίσετε περί τα 15€ το άτομο. Θα το βρείτε στο 63 της Εμμανουήλ Μπενάκη, να σερβίρει από το μεσημέρι ως αργά το βράδυ.

Βράδυ με rock tunes στο Gasoline

Το παράδοξο με το Γκάζι είναι ότι, χρόνια τώρα, εκεί που λες ότι έχει παραγίνει mainstream, ότι θα το απαρνηθείς για πάντα, ότι δεν αντέχεις την πολυκοσμία του και τον αχταρμά ετερόκλητων μουσικών που αντηχούν σε κάθε στενάκι, πάντα βρίσκεται κάποιο στέκι –καινούριο ή παλιό, που απλώς δεν το είχες ανακαλύψει– να σε κάνει να αναιρέσεις όσα έλεγες. Τέτοια ήταν για εμάς πρόσφατα η περίπτωση της αυλής του Gasoline. Όμορφη, καλοκαιρινή, ατμοσφαιρικά φωτισμένη, με χτιστά καναπεδάκια, πολύχρωμα μαξιλάρια και δέντρα να την πλαισιώνουν, είναι ό,τι πρέπει και για χαλαρή κουβεντούλα νωρίς και για πιο party καταστάσεις αργότερα, όταν οι ρυθμοί ανεβαίνουν.

Τα κοκτέιλ είναι επίσης όλα ένα κι ένα –δοκιμάστε το Med, με μαστίχα Χίου, lime και ζάχαρη, και το Caipirissima, με ρούμι Pampero, ρόδι και lime– ενώ αν πεινάσετε παίζει πάντα και ωραιότατο finger food. Η μουσική εναλλάσσεται, ανάλογα με την ημέρα της εβδομάδας, για να καλύψει όλα τα μουσικά γούστα. Το Σάββατο, συγκεκριμένα, είναι αυστηρά και μόνο rock therapy, με τον Τάσο Χρηστίδη του Rock FM να αναλαμβάνει τα decks. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, τα σπέσιαλ και τα κοκτέιλ 8-9€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v