Η έξοδος του Σαββάτου: (Book)-Shopping στο κέντρο της Αθήνας

Αυτό το Σάββατο βγαίνουμε για shopping είτε στο εκπτωτικό κέντρο της Αθήνας, είτε στο Πεδίον του Άρεως, όπου λαμβάνει χώρα η 35η Γιορτή Βιβλίου. Δείτε ακόμα τις οικονομικές προτάσεις μας για φαγητό και ποτό.
Η έξοδος του Σαββάτου: (Book)-Shopping στο κέντρο της Αθήνας
Αυτό το Σάββατο έχουμε shopping και καλοκαιρινή ανανέωση της γκαρνταρόμπας μας. Μην βιαστείτε να γκρινιάξετε για τις τιμές. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών αποφάσισε πως από τις 17 έως και τις 26 Μαΐου τα καταστήματα του κέντρου θα έχουν εκπτώσεις, όμοιες με τις καλοκαιρινές, προκειμένου να τονωθεί η αγοραστική κίνηση. Καιρός ήταν να παραδειγματιστούμε και εμείς από την τακτική των mid-season sales που πραγματοποιούνται στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Ώρα, λοιπόν, για ολοκαίνουργια πέδιλα, καλοκαιρινά κοστούμια για τους επερχόμενους γάμους, φορέματα και μαγιό σε τιμές που, όπως όλα δείχνουν, θα είναι αρκετά προσιτές. Τα καταστήματα που θα συμμετέχουν στην δράση αυτή, η οποία στηρίζεται από τον Δήμο Αθηναίων και την Τεχνόπολη, θα έχουν ειδική σήμανση στις βιτρίνες τους.

Αν πεινάσετε και έχετε όρεξη για κάτι γρήγορο και ελαφρύ, θυμίζουμε πως στην οδό Νίκης 30, στο Σύνταγμα, βρίσκεται το Avocado, το πρώτο γνήσιο χορτοφαγικό εστιατόριο της πόλης, με τα πολύ ενδιαφέροντα πιάτα -δοκιμάστε το ρύζι με αρακά, κάσιους και φρέσκα μυρωδικά- και τις αρκετά λογικές τιμές.

Book-shopping
Για τους λάτρεις του βιβλίου αξίζει να θυμίσουμε ότι έως τις 20 Μαΐου λαμβάνει χώρα στο Πεδίον του Άρεως η καθιερωμένη 35η Γιορτή Βιβλίου. Το Σάββατο 19 Μαΐου, συγκεκριμένα, πέρα από τις παρουσιάσεις βιβλίων των εκδόσεων Ι. Σιδέρης και Novelbooks, αλλά και των συγγραφέων Λένας Διβάνη, Αύγουστου Κορτώ και την Αμάντας Μιχαλοπούλου, θα πραγματοποιηθεί και μουσικοχορευτική παράσταση από την Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος, στο θέατρο Αλίκη.

Πέρα από book-shopping, πάντως, αξίζει να απολαύσετε την απογευματινή σας βόλτα στο ανανεωμένο Πεδίο του Άρεως με το εντυπωσιακό σιντριβάνι στην κεντρική πλατεία και τα πλούσια δέντρα και λουλούδια.

Και ποιος καλύτερος τρόπος να «κλείσουμε» την ημέρα μας από το μεζεδοπωλείο «Ηλίας 1958» (Μπούσγου 2, Πεδίον Άρεως); Το παραδοσιακό ταβερνάκι, με τις νοσταλγικές γκραβούρες της παλιάς Αθήνας στους τοίχους και την καταπράσινη θέα στο πάρκο, φημίζεται για τους εύγευστους σπιτικούς μεζέδες, τις πίτες και το παγωμένο τσίπουρο, ενώ οι τιμές του κυμαίνονται στα 15 ευρώ κατ’άτομο.

Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v