35η Γιορτή Βιβλίου: Το Πεδίον του Άρεως και της… Ανάγνωσης

Νέες εκδόσεις, χιλιάδες βιβλία, εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, κινηματογραφικές προβολές, γελοιογραφίες, συναυλίες και πολλές… σελίδες περιλαμβάνει η πιο… διαβασμένη Γιορτή του βιβλίου που φιλοξενείται στο Πεδίον του Άρεως ως τις 20 Μαΐου.
35η Γιορτή Βιβλίου: Το Πεδίον του Άρεως και της… Ανάγνωσης
Μέχρι τις 20 Μαΐου, τα φύλλα των δέντρων στο Πεδίον του Άρεως συναγωνίζονται κάποια άλλα φύλλα. Αυτά των χιλιάδων βιβλίων που γεμίζουν τα stands της 35ης Γιορτής Βιβλίου, η οποία φέρνει στο ανανεωμένο πάρκο νέες εκδόσεις, εκδηλώσεις, παρουσιάσεις, προβολές και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους φίλους του βιβλίου. 
Με στόχο την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες, ο θεσμός πλέον της Γιορτής του Βιβλίου, αποκτά και κοινωνική διάσταση, μέσω της πρωτοβουλίας για την ενίσχυση των βιβλιοθηκών που βρίσκονται σε παραμεθόριες περιοχές της χώρας μας. Η καμπάνια υπό τον τίτλο «ΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕΣ; ΧΑΡΙΣΕ ΜΕ! ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ, ΣΩΣΤΕ ΜΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ», πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε στην 34η Γιορτή Βιβλίου και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική. Συγκεντρώθηκαν 3.000 βιβλία, τα οποία, στα μέσα Ιουνίου, στάλθηκαν στις βιβλιοθήκες της Λέρου και των Λειψών.

Φέτος, στην 35η Γιορτή Βιβλίου, συγκεντρώνονται  βιβλία για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξάνθης και θα ενισχυθούν οι βιβλιοθήκες των Νοσοκομείων Παίδων, Αγίας Σοφίας και Αγλαΐας Κυριακού, καθώς και του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και του Γυμνασίου – Λυκείου Βερδικούσας της επαρχίας Ελασσόνας.

Κατά τη συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της 35ης Γιορτής Βιβλίου, η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κα Παναγιώτα Ψαράκη εξήρε το κοινωνικό χαρακτήρα της όλης διοργάνωσης, γνωστοποίησε ότι ο ΟΠΑΝΔΑ συμμετέχει με δύο περίπτερα, όπου θα παρουσιάσει την εκδοτική του παραγωγή, που επικεντρώνεται στην ιστορία και στον πολιτισμό της Αθήνας, με στόχο την προβολή της διαχρονικής ιστορίας της, ενώ στο πλαίσιο της όλης διοργάνωσης  η Big Band του Δήμου Αθηναίων θα δώσει συναυλία την Παρασκευή 11 Μαΐου, στις 7.30μ.μ. στο χώρο της έκθεσης. 

Παράλληλα η κα. Ψαράκη έκανε ειδική μνεία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αθηνών, η οποία μετατρέπεται  σε ζωντανό πυρήνα γνώσης μέσω προγραμμάτων επισκέψεων και ξεναγήσεων σχολείων στους χώρους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αθηνών, του προγράμματος Βιβλία σε Ρόδες, αλλά και της εκδήλωσης  κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα στη Λέσχη Ανάγνωσης για ενήλικες.

Το καλοκαίρι η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αθηνών συμμετέχει στην εκστρατεία της Future Library με τίτλο «Διαδρομές με πυξίδα την Βιβλιοθήκη» για μικρά και μεγάλα παιδιά. Η  εκστρατεία έχει ως στόχο να  προωθήσει την ανάγνωση, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία στου μελλοντικούς χρήστες των Δημοτικών και Δημόσιων Βιβλιοθηκών.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 4 – 20 Μαΐου  2012

Το πρόγραμμα της γιορτής είναι πιο πλούσιο από ποτέ και περιλαμβάνει από παρουσιάσεις βιβλίων και κινηματογραφικές προβολές μέχρι εκθέσεις πολιτικής γελοιογραφίας και παιδικά happenings.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της Γιορτής εδώ, και με την ευκαιρία, βολτάρετε στο πανέμορφο, ανανεωμένο Πεδίον του Άρεως, βλέποντας πρώτα τις φωτογραφικές εντυπώσεις του In2life εδώ.  
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v