Τριήμερο Χριστουγέννων: Τα καλύτερα parties της Αθήνας

Το πιο εορταστικό τριήμερο του χρόνου έφτασε και εμείς το υποδεχόμαστε όπως του αρμόζει, επιλέγοντας τα καλύτερα Χριστουγεννιάτικα parties της Αθήνας και αντιμετωπίζοντας την μιζέρια των ημερών με non stop χορό και «αστεράτη» διάθεση.
Τριήμερο Χριστουγέννων: Τα καλύτερα parties της Αθήνας
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Μια ανάσα πριν το τριήμερο των Χριστουγέννων και κόντρα στην γενικότερη κατήφεια των ημερών, μικρά και μεγάλα Αθηναϊκά bars επιμένουν εορταστικά και προσφέρουν δεκάδες επιλογές για όσους δεν συγκινούνται από τις κάθε λογής «σπιτοκαταστάσεις». Αν λοιπόν δεν έχετε σκοπό να κάτσετε μέσα αυτό το τριήμερο, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι τα Χριστουγεννιάτικα parties… δίνουν και παίρνουν για ακόμα μια χρονιά, σε πλήρη αρμονία με το χαρούμενο(;) πνεύμα των ημερών. Το μόνο που απαιτούν από εσάς, είναι να διώξετε μακριά τον γκρινιάρη Σκρουτζ που (πιθανότατα) κρύβετε ακόμη μέσα σας. Μια και καλή.

Παρασκευή 23/12: H κατάλληλη (μουσική) προθέρμανση

H προπαραμονή των Χριστουγέννων δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το εορταστικό Σαββατοκύριακο και το αποδεικνύει έμπρακτα μέσα από πληθώρα parties για κάθε μουσικό γούστο.

Το Κύτταρο (Ηπείρου 48 & Αχαρνών) «ντύνεται» Χριστουγεννιάτικα και μας προσκαλεί σε ένα feelgood party με τη jazz-soul-funk κολεκτίβα των Dr.Vodkatini στη σκηνή και τον Σάκη Τσιτομενέα στα decks (είσοδος ελεύθερη). Σε διαφορετικό κλίμα, ο Κορμοράνος καταλαμβάνει την σκηνή του Κ44 (Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι) παρουσιάζοντας ένα αναλόγως προσαρμοσμένο Dj set από τον Blue Lagoon.

Ένα καινούργιο… είδος party θα έχετε την τύχη να γνωρίσετε όσοι επισκεφτείτε αυτή τη μέρα το Six D.O.G.S στο Μοναστηράκι (Αβραμιώτου 6-8). Ο λόγος για το πρώτο Reform, το οποίο θα κινηθεί μουσικά από techno και house μέχρι dubstep και exprerimental. Στα decks του θα βρεθούν οι Alxp, Slydex, Zorz, Deenos και Nikola Kann. Το party ξεκινάει στις 23:00 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Σε ποιο «καθαρόαιμους» dance ρυθμούς, ο παραγωγός του Best 92,6 Αδριαννός Παπαδέας θα εμφανιστεί στο νέο dance club της Αθήνας Sixx (Αμερικής 6) μαζί με τους Nis Jou Vane και Viton.

Συνεχίζοντας τους εορτασμούς του για τα δέκα χρόνια ζωής του, το περιοδικό Υποβρύχιο διοργανώνει το Barcelona-Arizona via New Orleans Christmas party στον χώρο του The Hub (Αλκμήνης 5, Γκάζι), μια «υπερατλαντική πτήση από την Αριζόνα των Smokey Bandits στη Βαρκελώνη του Dj Panko» όπως χαρακτηρίζεται με τον Dj Basement Freaks των Smokey Bandits και τον Dj Panko από τους Ojos De Brujo στα decks.

To Half Note Jazz Club  μπαίνει και αυτό σε εορταστικό mood και υποδέχεται στην σκηνή του τον Steve Lucky και το γκρουπ του Rhumba Bums σε ένα εκρηκτικό jump swing και r’n’b party το οποίο θα συνεχιστεί μέχρι και τις 27 Δεκεμβρίου. Η είσοδος κοστίζει 20€.



Σάββατο 24/12: Ας αρχίσουν οι χοροί

Όπως ήταν αναμενόμενο, την παραμονή των Χριστουγέννων τα Christmass Parties δίνουν και παίρνουν με τα dance αλλά και mainstream ακούσματα να έχουν για ακόμα μια φορά την τιμητική τους. Για να δούμε τι θα δούμε (και θα ακούσουμε).

Πιστό στην παράδοση των Christmas Ball, το Villa Mercedes διοργανώνει για ακόμα μια χρονιά το πετυχημένο Χριστουγεννιάτικο party του με τους Gigli και Angelo στα decks και παράλληλα χορευτικά shows από τις sugarbabes και τους teddyboys.

Παράλληλα, ένας από τους «πατέρες» της dance σκηνής ο Kenny Carpenter (έχει παίξει κατά καιρούς στα στα θρυλικά club Studio 54, Loft, Galaxy 21, Zanzibar, Inferno, Bond International Casino και Ministry of Sound), ανεβάζει τα ντεσιμπέλ στο Sixx Club (είσοδος 15€ με ποτό), ενώ στο Mamacas, (Περσεφόνης 41), ο Christo Z κινεί τα decks σε house ρυθμούς μαζί με τον Theo V.

Οι λάτρεις της Disco θα βρουν την… υγειά τους στο Studio 54 (Αγ.Κοσμάς στην πίστα των cart, Γαλάζιο, Ελληνικό), όπου την παραμονή των Χριστουγέννων οι Prestige με τα Disco, Italo Disco, Funk και Pop τραγούδια τους θα αποτίνουν φόρο τιμής στις “χρυσές” δεκαετίες των 70s και 80s. Η είσοδος είναι 15€ με ποτό ή 40€ με open bar για όλο το βράδυ, για όσους πάνε για να… μείνουν (και δεν οδηγούν).

Στον χώρο του Floral (Θεμιστοκλέους 80) οι παραγωγοί του Poplie Indiefunka,John Streckfous, Oksikemia και Karamix φέρνουν τα μουσικά τους δώρα στα decks, η Εύα Θεοτοκάτου και η Μαρία Παπιδάκη μεταφέρουν το – μουσικό – χριστουγεννιάτικο πνεύμα στο Marquise (Λαζαράκη 45 και Ζησιμοπούλου) στη Γλυφάδα, ενώ το μπαρ πάνω από το Bios (Πειραιώς 84 Γκάζι) υποδέχεται τον Blend Mishkin, παραγωγό και ιδρυτή της Cast- a – Blast Records σε ένα Xmas Bash Party με hip hop beats.



Με φόρα από το χιτάκι του Love Rehab, ο Chaim, o «μικρός πρίγκιπας από το Τελ Αβίβ» όπως τον αποκαλούν, θα βρεθεί στο Six D.O.G.S. μαζί με τον Μr Statik και τον PAN. Η –live αυτή τη φορά – εμφάνισή του ξεκινά στις 24:00 και η είσοδος είναι 10€.

Σε διαφορετικό κλίμα το Fresh and Yellow Party στο Indie the Club, με αφορμή τα έντεκα χρόνια της ομώνυμης ομάδας και τους Χρήστο Μήλιο και Nat K. να αναλαμβάνουν τα πλατό με τα καλύτερα indie κομμάτια από τα 90's έως σήμερα, ενώ ο Αναστάσης Κάζος και ο Χρήστος Αγγελόπουλος θυμούνται τα καλύτερα των 80s και 90s,μαζι με τα πιο χαρακτηριστικά trash κομμάτια των τελευταίων δεκαετιών στο Blue Bar στο Χαλάνδρι (Γρ.Γυφτοπούλου 8, πρώην Μεσολογγίου).

Κυριακή 25/12: Τα… μεθεόρτια

Το εορταστικό κλίμα των ημερών δεν θα μπορούσε φυσικά να καταλαγιάσει ανήμερα των Χριστουγέννων. Έτσι για ακόμα μια μέρα οι φανατικοί party animals δεν θα μείνουν σε καμία περίπτωση δυσαρεστημένοι. Μπόλικα dj sets από Έλληνες και ξένους παραγωγούς και άφθονη εορταστική διάθεση διαμορφώνουν όλες τις προϋποθέσεις για μια… hangover Δευτέρα.

Στο Barouge (Ανδρονίκου 4 & Τζαφέρη) στο Γκάζι, προφανώς «μυρίστηκαν» τα Χριστούγεννα και έτσι το Smells like Christmas spirit party είναι γεγονός, με τους παραγωγούς του Best 92,6 Δημήτρη Παπασπυρόπουλο και Σπύρο Παγιατάκη στα decks. Στον χώρο του μαγαζιού θα «τρέχει» και διαγωνισμός με δώρο iPods. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαλέξετε κάποιο από τα δώρα που θα… κυκλοφορούν και μπορεί να είστε ανάμεσα στους τυχερούς. Η είσοδος κοστίζει 12€.

Από τα Dj Sets ξένων παραγωγών για αυτή τη μέρα ξεχωρίζουν αυτά του Σλοβάκου παραγωγού της psy trance Cosmo στο Goya Plus (Αριστοφάνους 11, Ψυρρή, είσοδος 20€), της εμβληματικής φωνής και μορφής της νεοϋορκέζικης house σκηνής Josh Milan στο Animal στο Κολωνάκι (Καρνεάδου 24-29 ) και φυσικά αυτό του headliner του μεγάλου Χριστουγεννιάτικου party της Klik Records, του Ralph Myerz, στο ξενοδοχείο Semiramis στο Κεφαλάρι (Χαριλάου Τρικούπη 48). Το εισιτήριο για την είσοδο στο Xmas Ball ανέρχεται στα 20 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ενός ποτού. Τέλος, ο Jichael Mackson, ο Γερμανός παραγωγός από το Μόναχο «τιμά» την σκηνή του Six D.O.G.S. με ένα live minimal techno set στην πρώτη εμφάνισή του στην Αθήνα. Μαζί του ο Bodj και ο Mr. Rousos. Η είσοδος στο event είναι ελεύθερη.



Αλλά και η ελληνική σκηνή αυτή την μέρα δεν… υποχωρεί. Δύο Έλληνες παραγωγοί με ανοδική πορεία στο εξωτερικό και έδρα την Γερμανία, ο Argy και ο Gummihz εμφανίζονται στα decks του Sixx (Αμερικής 6, Αθήνα, είσοδος 15€) μαζί με τους Viton – Ison – Wagner Jr & Archie. Τέλος, στο Second Skin (Αγίων Αναργύρων 5 – Ψυρρή) όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Postwave.gr καταλαμβάνεται από το πνεύμα των Χριστουγέννων και με την βοήθεια έξι εκλεκτών Djs και ενός… strip show (2L8) διοργανώνει ακόμα ένα party με alternative - indie - 80's - new romantics - dark wave - post punk - minimal synth - electro – ebm ατμόσφαιρα. Είσοδος με ποτό 10€.

Καλή διασκέδαση και καλές γιορτές!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v