Πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν: 15 προτάσεις για κάθε budget

Αποχαιρετούμε το μίζερο 2011 απολαμβάνοντας gourmet γεύσεις σε οικονομικά και value for money εστιατόρια και υποδεχόμαστε το 2012 κλείνοντας από σήμερα τραπέζι (και σαμπάνια) στα πιο κεφάτα clubs της Αθήνας.
Πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν: 15 προτάσεις για κάθε budget
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Μας στεναχώρησε, μας ταλαιπώρησε, μας νευρίασε, μας προβλημάτισε, μας προκάλεσε ένα σωρό κρίσεις, ελάχιστα μας ευχαρίστησε, αλλά τώρα την κάνει με ελαφρά. Το 2011 σίγουρα δεν συγκαταλέγεται στις χρονιές που θα θέλουμε να θυμόμαστε. Με κάπως συγκρατημένη λοιπόν, αισιοδοξία για τον ερχομό του «διαδόχου» του, επιλέγουμε να το αποχαιρετήσουμε με θετικά συναισθήματα γιατί αν μη τι άλλο το οφείλουμε – πρωτίστως στην… ψυχική μας υγεία.
Επιλέγουμε λοιπόν να περάσουμε τις τελευταίες στιγμές του απολαμβάνοντας λαχταριστά μενού, χορεύοντας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ξεχνώντας οτιδήποτε μας "χάλασε" την περασμένη χρονιά και διασκεδάζοντας όσο περισσότερο γίνεται μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Το δικαιούμαστε άλλωστε ολοκληρωτικά.

Το 2012 έρχεται με gourmet γεύσεις…

…και εμείς επιλέγουμε μερικά από τα καλύτερα και value for money εστιατόρια της Αθήνας για να το υποδεχτούμε.

Μενού μέχρι 50€

* Στο παραδοσιακό εστιατόριο ΜΑΝΗ ΜΑΝΗ (Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη Ακρόπολη, τηλ. 210 9218180) το πρωτοχρονιάτικο μενού δια χειρός Αλέξανδρου Φουρούλη θα περιλαμβάνει βελουτέ πατάτας και πράσου, σαλάτα με κατσικισιο τυρί τυλιγμένο σε φύλλο κανταΐφι, ριζότο με αχλάδι και γαρίδες, μοσχαράκι με πουρέ καρότου, μανιτάρια και σάλτσα πιπεριάς και προφιτερόλ με κρέμα λουίζα, μους σοκολάτας και σάλτσα από μύρτιλλα. Η τιμή του μενού ανέρχεται στα 34€ ανά άτομο.

* Ρεβεγιόν… κρεατοφαγίας προτείνει το Bar.B.Q στην Νέα Σμύρνη (Ελ. Βενιζέλου 46, τηλ. 210 9319675) με ψητό συκώτι με καραμελωμένα κρεμμύδια στιφάδο και σως από πορτοκάλι και μπαλσάμικο, μενταγιόν ψαρονέφρι γεμιστό με ξερά φρούτα και σως κόκκινου κρασιού και τερίνα με τρεις σοκολάτες και σως από πορτοκάλι. Το μενού κοστίζει 32€.

* Η «σταθερή αξία» του Παπάγου, το Piu Verde (Στρ. Αλ. Παπάγου & 8ης Μεραρχίας, Αλσος Παπάγου, τηλ. 210 6546185) στο άλσος, υποδέχεται το νέο έτος με κρέμα αστακού, μονοράβιολο με πάπια και φουά γκρα, καρδιές σαλατικών με κάστανα, κουκουνάρι και κατσικίσιο τυρί , μενταγιόν από μοσχαράκι γάλακτος με σάλτσα μανιταριών πορτσίνι, τάρτα σοκολάτας και ένα ποτήρι σαμπάνια. Η τιμή του μενού είναι 40€ ανά άτομο.

* Ρεβεγιόν πρωτοχρονιάς με ζωντανή μουσική από πενταμελή ορχήστρα μας καλεί να κάνουμε ο Μπάρμπα Λάζαρος στο Παλαιό Φάληρο (Ζησιμοπούλου 24Α, τηλ. 210 9403003 - 210 9410333) και να δοκιμάσουμε μεταξύ άλλων ραβιόλια γεμιστά με σπανάκι, γεμιστές φλογέρες με κιμά και κουκουνάρι, οσομπούκο από μοσχαράκι γάλακτος και μους από τρεις διαφορετικές σοκολάτες. Το γεύμα συνοδεύεται με ένα ποτήρι ροζέ σαμπάνιας J.P. Chenet. Η τιμή ανά άτομο ανέρχεται στα 50€.

* Ρεβεγιόν με άρωμα ανατολίτικο; Γιατί όχι. Στο Arabesque (Ανδρέα Παπανδρέου 2 και στο ύψος της Αγίου Δημητρίυ 50, τηλ. 210 97 32745, 693 3362 477) θα απολαύσετε ζωντανή μουσική και χορό της κοιλιάς και θα δοκιμάσετε ιδιαίτερες γεύσεις όπως spring rolls με λαχανικά και γαρίδες, σαλάτα με λόλα, κινέζικο λάχανο, ρόκα, καρύδια και ρόδι και ρολό κοτόπουλου γεμιστό με γαρίδες και μελιτζάνα συνοδευόμενο με ρύζι και ξηρούς καρπούς. Για επιδόρπιο το μενού περιλαμβάνει ζουμερά ανατολίτικα σιροπιαστά γλυκά. Το μενού κοστίζει 45€ και περιλαμβάνει μια φιάλη κρασιού ανά δύο άτομα.

* Η σύγχρονη τρατορία στο Κουκάκι, το Cosca (Πραμάντων 10, τηλ. 210 9210229), προτείνει ένα γευστικό πρωτοχρονιάτικο μενού με άρωμα Σικελίας στο οποίο συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων καρπάτσο ξιφία, χταποδιού, γαρίδες και σολομός με άρωμα λεμονιού, σορμπέτο λεμονιού, φρέσκια σαλάτα με φρούτα και σος μελιού, μοσχαρίσια φακελάκια με σύκα και σάλτσα μασκαρπόνε και ένα ποτήρι spumante για να υποδεχτείτε το νέο έτος. Στην τιμή του μενού (42€) συμπεριλαμβάνεται και μια φιάλη λευκό ή κόκκινο κρασί San Giovese & Trebbiano ανά δύο άτομα.

Μενού μέχρι 75€

* Το γνωστό στέκι στο Παγκράτι Πηνελόπη και Μνηστήρες (Υμηττού 130, τηλ. 2107568555-6) μας υποδέχεται με ένα… αμαρτωλό μενού Πρωτοχρονιάς που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα ποτήρι Moscato d’asti, σαλάτα “Waldorf”, φρέσκα λαζάνια λιαστής ντομάτας με γέμιση από μυρώνια και σέσκουλα, πρεσαριστό γουρουνόπουλο με σάλτσα μανιταριών γαρνιρισμένο με άγριο ρύζι και πουρέ κίτρινης κολοκύθας και φρέσκια τιραμισού με κρέμα μασκαρπόνε. Το μενού κοστίζει 55€ ανά άτομο.

* Gourmet μενού με χαμηλότερη τιμή συγκριτικά με πέρσι θα βρείτε αν αποφασίσετε να επιλέξετε για το ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς το Βαρούλκο του Λευτέρη Λαζάρου (Πειραιώς 80, Κεραμεικός, τηλ: 2105228400). Έτσι με 75€ ανά άτομο θα απολαύσετε σούπα καραβίδας, λουκάνικο γαρίδας με χυλοπίτες, μπάλα από παραδοσιακό φύλλο γεμισμένη με κρέμα καραβίδας, ριζότο με μελάνι σουπιάς, κρέας black Angus με μανιτάρια πορτσίνι και κρέμα μανιταριού και χιονόμπαλες καρύδας με ταρταρ μάνγκο, μους μανταρίνι και σορμπέ ροδιού.

* Στο γνωστό café-bar-restaurant της Κηφισιάς New Dash (Κολοκοτρώνη 8, Κηφισιά, τηλ. 210 8088796) θα απολαύσουμε μεταξύ άλλων σούπα κολοκύθας με τραγανό προσούτο, κρύο ζελέ λαχανικών με καβούρι, πέρλες λεμονιού, σορμπέ μανιτάρι, σαλάτα με αποξηραμένα φρούτα και κατσικίσιο τυρί και φιλέτο μόσχου με φουά γκρα και σάλτσα από βατόμουρα ή ελάφι με την τιμή του μενού να μην ξεπερνά τα 60€ ανά άτομο.

* Τέλος το Moorings (Μαρίνα Βουλιαγμένης τηλ. 2109670659) θα σερβίρει με φόντο το εξαιρετικό θαλασσινό τοπίο καβουροσαλάτα και μάνγκο, σούπα βελουτέ από μανιτάρια πορτσίνι, τάρτα με αχλάδια και ροκφόρ, πρωτοχρονιάτικη σαλάτα με καπνιστό σολομό και σάλτσα από ρόδια, φιλέτο χοιρινό γεμιστό με δαμάσκηνα και βερίκοκα με σάλτσα από κρασί Vinsanto σε πουρέ γλυκοπατάτας, τάρτα με μήλα, σταφίδες και καραμέλα βουτύρου. Η τιμή του μενού ανέρχεται στα 67€ ανά άτομο.

Το 2012 έρχεται στο dancefloor…

… και εμείς δεν χάνουμε ευκαιρία να κλείσουμε τραπέζι στα πιο hot χειμερινά clubs, τα οποία σημειωτέον δεν έχουν αυξήσει τις τιμές τους σε σχέση με πέρσι. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα, προτείνουν και οικονομικά πακέτα για να πιείτε περισσότερο πληρώνοντας… λιγότερο. Σε κάθε περίπτωση, το τρίπτυχο «έγκαιρη κράτηση – «σιγούρεμα» αριθμού ατόμων – προκαταβολή» θα ισχύσει και φέτος. Που θα μας βρει λοιπόν να χορεύουμε το 2012?

* Σε ένα από τα μεγαλύτερα dance parties της Αθήνας, στο Ballroom του Ηilton, όπου οι Βασίλης Τσιλιχρήστος και Αλέξανδρος Χριστόπουλος ενώνουν τα… dj set τους σε ένα dance πανδαιμόνιο που θα κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του νέου έτους. Για κρατήσεις επικοινωνήστε στο 210 7281000.

* Στο Boutique στο Σύνταγμα (Φιλλελήνων 15), το οποίο θα υποδεχτεί το νέο έτος με το καθιερωμένο mainstream party του και αρκετά οικονομικές – δεδομένης της περίστασης – τιμές φιάλης. Συγκεκριμένα οι δύο φιάλες κοστίζουν 250€ και αναλογούν σε δέκα με δώδεκα άτομα. Για κρατήσεις επικοινωνήστε στο 2103231315.
 
* Στο Dream City στο Γκάζι (Ιερά Οδός 30-32) με «δυνατές» μουσικές επιλογές και εντυπωσιακά χορευτικά shows. Οι δύο φιάλες μαζί με μια σαμπάνια κοστίζουν 450€ και αναλογούν σε δέκα με δώδεκα άτομα.

* Στο glam Villa Mercedes στην Πειραιώς, ο Dj Gigli… στρογγυλοκάθεται στα decks και παρασύρει τους θαμώνες σε mainstream και dance ρυθμούς. Η φιάλη κοστίζει 250€ ανά οκτώ άτομα μαζί με μία σαμπάνια.

* Στο κεφάτο club restaurant του Χαλανδρίου (Λεωφ. Κηφισίας 250-254 & Σερρών), το Apsendi η νύχτα της παραμονής «συνοδεύεται» με open bar (40€ και απεριόριστη κατανάλωση μετά τις 1:00), ενώ για όσους θέλουν να… ανανήψουν από το hangover, σερβίρει και πρωινό μπουφέ με μόλις 15€ ανά άτομο. Κρατήσεις στο τηλ. 210 6717890.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v