Αυτό το Σάββατο... πάρτε τους δρόμους

Τα νέα του Σαββατοκύριακου: Ο καιρός φτιάχνει. Η ανοιξιάτικη διάθεσή μας επίσης. Τα μουσεία της πόλης ετοιμάζουν δροσερές εκπλήξεις. Ένα τέτοιο σαββατόβραδο θα ήταν έγκλημα να το χαραμίσετε μπροστά στην μικρή οθόνη. Δείτε την πρότασή μας για αυτή την εβδομάδα.
Αυτό το Σάββατο... πάρτε τους δρόμους
Το ξέρουμε πως την τελευταία δεκαετία ένα από τα σαββατόβραδα του Μαΐου έχει γίνει συνήθεια σε πολλούς να αφιερώνεται στην διοργάνωση Eurovision nights εντός των τειχών, ακόμη κι αν ο λόγος είναι «για να γελάσουμε». Πόσο κρίμα είναι, όμως, να χαραμίζουμε μία από τις καλύτερες ανοιξιάτικες βραδιές, ακριβώς στην καρδιά του Μαΐου, για να ακούσουμε μελιστάλαχτες μελωδίες με υποτυπώδη «κοινωνικά» μηνύματα που ζητούν τα δωδεκάρια μας για να κερδίσουν και να κάνουν τουρνέ στα πρωινάδικα όλης της Ευρώπης μέχρι το πολύ το φθινόπωρο;

Ζητάμε την συγχώρεση της ΕΡΤ, λοιπόν, που θα ρίξουμε τον μέσο όρο τηλεθέασης και επιλέγουμε να βγούμε αυτό το Σάββατο. Πώς θα μπορούσαμε άλλωστε να αγνοήσουμε και το «καλοκαιρινό» κάλεσμα του καιρού, ο οποίος θα μας χαρίσει γενναιόδωρα πάνω από 26 βαθμούς Κελσίου αυτό το Σαββατοκύριακο, μετά την βροχερή παρένθεση των προηγούμενων ημερών; Ούτε φυσικά το «δώρο» των χώρων πολιτισμού, που μας δίνουν την αφορμή να περπατήσουμε για άλλη μια φορά τον πιο όμορφο δρόμο της Αθήνας και να ακούσουμε, να γευτούμε, να… μυρίσουμε την Άνοιξη.

Πρώτη στάση: Μουσείο Ακρόπολης

Ξεκινήστε το απόγευμα με σημείο αφετηρίας το μουσείο που βραβεύθηκε πρόσφατα ως το καλύτερο του κόσμου και ως το κορυφαίας αρχιτεκτονικής μουσείο της Ευρώπης. Μιλάμε φυσικά για το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, το οποίο γιορτάζει την ετήσια «Νύχτα των Μουσείων» και ανοίγει τις πόρτες του αυτό το Σάββατο χωρίς εισιτήριο. Όσοι δεν έχετε δει ακόμη τα εκθέματα –υπάρχει άραγε κανείς;- φροντίστε να το κάνετε πριν τις 20.30, καθώς εκείνη την ώρα το ενδιαφέρον θα μεταφερθεί στην όμορφη αυλή του Μουσείου.

Εκεί, τον πρώτο λόγο θα έχει το πιάνο και η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και η Μικτή Χορωδία, που θα ερμηνεύσουν έργα των Μπετόβεν, Φορέ και Μποροντίν. Οι λάτρεις της γαστρονομίας έχουν ακόμη έναν λόγο να παραμείνουν στον πανέμορφο χώρο του Μουσείου, και συγκεκριμένα στο υπέροχο μπαλκονάκι του, όπου λειτουργεί το εστιατόριο με θέα τον Ιερό Βράχο. Το μενού, που αλλάζει κάθε μήνα ανάλογα με τα εποχικά υλικά, κινείται σε αυστηρά ελληνικά μονοπάτια, με λίγες επιλογές σε ορεκτικά, σαλάτες και κυρίως πιάτα, κι ένα διαφορετικό κάθε φορά πιάτο ημέρας. Το clue της υπόθεσης είναι φυσικά οι τιμές, οι οποίες κινούνται σε λογικά (έως φθηνά) επίπεδα και εκπλήσσουν ευχάριστα τον επισκέπτη.
Τιμή εισόδου στο Μουσείο: 0 ευρώ
Τιμή για πλήρες γεύμα με κρασί: 15 ευρώ κατ’ άτομο.

Δεύτερη στάση: Ο… δρόμος

Όχι οποιοσδήποτε δρόμος, αλλά αυτός που δικαίως κατατάσσεται στις πιο όμορφες αθηναϊκές διαδρομές για ποδηλάτες, για τουρίστες ή απλώς για την βόλτα σας. Αποχωρήστε από το Νέο Μουσείο Ακρόπολης και περπατήστε όλη την Διονυσίου Αρεοπαγίτου, απολαμβάνοντας την θέα του Παρθενώνα, των νεοκλασικών που στολίζουν το γραφικό πλακόστρωτο, και τους μικροπωλητές που θα διεκδικήσουν την προσοχή σας μέχρι να καταλήξετε στο Θησείο για την επόμενη νυχτερινή πολιτιστική στάση.
Τιμή: 0 ευρώ (και αξία… ανεκτίμητη).

Τρίτη στάση: οδός Ηρακλειδών

Αφού ανεβείτε την Αποστόλου Παύλου, προσπεράστε τα café με τις οθόνες που προφανώς θα είναι συντονισμένες σε ρυθμούς Eurovision, στρίψτε στην πολύβουη και ιστορική οδό Ηρακλειδών και μπείτε στον «κρυφό θησαυρό» του γραφικού δρόμου: Το Μουσείο Ηρακλειδών γιορτάζει με την σειρά του την πιο «πολιτιστική» δωρεάν νύχτα του χρόνου με μουσική κάθε είδους υπό την θεματική «Εικαστικές τέχνες και μουσική: Ένας μυσταγωγικός διάλογος» και κερασμένο ποτό στον καλαίσθητο εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος.

Αφού χορτάσετε τον συνδυασμό τέχνης και μουσικής, αρκούν λίγα βήματα για να μεταφερθείτε στον «Stavlo» και να απολαύσετε τον συνδυασμό μουσικής και ποτού. Οι παλιοί βασιλικοί στάβλοι έχουν μετατραπεί σε μία αυλή-πολυχώρο για κάθε γούστο, ενώ αν δεν σταθήκατε τόσο τυχεροί ώστε να βρείτε τραπέζι στο Μουσείο Ακρόπολης, μπορείτε να απολαύσετε τις εξαιρετικές γεύσεις του Chocolat Royal στo 27 της οδού Απ. Παύλου. Παπαρδέλες με χοιρινό καπνιστό φιλέτο και απάκι Κρήτης, ριζότο με μανιτάρια και φρέσκα λαχανικά και δροσερές σαλάτες είναι μερικά από τα προτεινόμενα του δελεαστικού μενού, ενώ έξτρα πιάτο θα είναι… η φωταγωγημένη Ακρόπολη από την τζαμαρία του πάνω ορόφου.
Τιμή: 20-25 ευρώ κατ’ άτομο για γεύμα και ποτό.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v