Καλοκαιρινά openings: Πάμε… παραλία;

Τι κοινό έχουν το πιο πολυσυζητημένο club της Αθήνας, τα πάρτι που μας ξενύχτησαν τον φετινό χειμώνα, ένα sushi bar και ένα κελάρι με 150 ετικέτες κρασιού; Μετακομίζουν όλα στην Παραλιακή, και φιλοδοξούν να μας παρασύρουν σε glamorous καλοκαιρινές νύχτες.
Καλοκαιρινά openings: Πάμε… παραλία;
της Ηρώς Κουνάδη

Η θαλασσινή εκδοχή του αθηναϊκού nightlife έχει φέτος μεγάλα νέα… και μεγάλα κέφια. Ο Μανώλης Παντελιδάκης (ξανα)ζωγραφίζει στην καλοκαιρινή βερσιόν του Dream City, οι Magna μάλλον αφήνουν την μόνιμη στέγη του Ακρωτήρι Boutique για τα μάτια του μόνο, ο Σάκης Ρουβάς μεταφέρει την ιδέα του live dance S Club πλάι στο κύμα και το Balux μετονομάζεται σε B.E.D. –για δεύτερη φορά, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του “Babae”, που όλοι συνέχισαν να αποκαλούν απλά Balux.

Μένει μόνο να επιβεβαιωθούν οι φήμες που θέλουν ένα hot new entry να συμπληρώνει τη λίστα (λεπτομέρειες παρακάτω) για να στοιχηματίσουμε πως φέτος η Παραλιακή θα γνωρίσει ‘90s δόξες. Δε μας πιστεύετε; Ρίξτε μια ματιά στη λίστα που ακολουθεί και θα αναθεωρήσετε.

Dream City Seaside
Κωνσταντίνου Καραμανλή 4, Α' Πλαζ Βούλας, τηλ.: 210 8952403
Στις 28 Απριλίου “dreams come… blue” όπως παιχνιδιάρικα αναφέρει η σχετική ανακοίνωση για την μετακόμιση του απόλυτου hit της σαιζόν που μόλις πέρασε, του Dream City, από την Ιερά Οδό στον χώρο του Ειρηνικού. Την διακόσμηση – υπερπαραγωγή υπογράφει και πάλι ο Μανώλης Παντελιδάκης: μια σύνθεση πολλαπλών εικαστικών δρώμενων που θα περιλαμβάνει από ενυδρεία και γλυπτά μέχρι λευκούς φοίνικες, δημιουργεί ένα εξωτικό νησί στην καρδιά της παραλιακής.

Το Dream City θα λειτουργεί καθημερινά εκτός Δευτέρας από τις 22.00 το βράδυ, με μεσογειακές δημιουργίες στο εστιατόριο και καθημερινά parties στο club. Το πρόγραμμα των πάρτι δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, αν και ακούγεται πως τα Booty Call parties της ομάδας Magna θα φιλοξενηθούν φέτος εδώ. Το βέβαιο είναι, πάντως, πως τα City Lights που απέκτησαν φανατικό κοινό τον χειμώνα που μας πέρασε θα παραμείνουν.
Οι τιμές εισόδου και φιάλης δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί (στο χειμερινό Dream City, πάντως, η είσοδος κόστιζε 15€ και η απλή φιάλη 110€). 

Ακρωτήρι Boutique 
Βασ. Γεωργίου Β5, Άγιος Κοσμάς , τηλ.: 210 9859147-9
Είσοδος: 10-20€, αναλόγως ημέρας, Φιάλη: 110€
Με ένα μεγάλο opening party την Παρασκευή 8 Απριλίου το Ακρωτήρι Boutique άνοιξε τον χορό των καλοκαιρινών openings. Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, οι ομάδες του Ακρωτήρι και του Boutique ενώνουν τις δυνάμεις τους, επιφυλάσσοντάς μας ατελείωτες summer upbeat nights. Πλήρως ανανεωμένο φέτος, με sushi bar και γευστικές εκπλήξεις από την ομάδα του Baraonda στο εστιατόριο, και ειδικά θεματικά parties στο club: house party κάθε Τρίτη, R’n’B τις Τετάρτες και –βέβαια– Greek nights κάθε Κυριακή.

W Poolside Dreams
Διαδόχου Παύλου B' , 2η Mαρίνα Γλυφάδας, τηλ.: 210 8944048
Είσοδος: 15€ Φιάλη: 110€
Για δεύτερη χρονιά πλάι στην καλύτερη πισίνα της πόλης, εκείνη του θρυλικού Cataralla, το W αφήνει προσωρινά την χειμωνιάτικη στέγη του στο Γκάζι, παίρνει όμως μαζί του τα δύο επιτυχημένα πάρτι του. Έτσι, κάθε Πέμπτη σταθερά τα house/R’n’B Show me Love parties μας δίνουν έναν καλό λόγο να κατηφορίσουμε προς την παραλία, ενώ κάθε Τρίτη ο DJ Silence αναλαμβάνει τα decks και συνεχίζει την χειμερινή παράδοση των Make Me King R’n’B parties. Μετακλήσεις μεγάλων ονομάτων της dance σκηνής αναμένεται να κάνουν την έκπληξη το καλοκαίρι.

B.E.D.
Λεωφ. Ποσειδώνος 58, Αστέρας Γλυφάδας, τηλ.: 210 8941620
Είσοδος: 15€ Φιάλη: 110€
Οι ομάδες του Vega και του Candy Bar ενώνουν τις δυνάμεις τους γύρω από την πισίνα του Balux, που αν και μετονομάζεται σε Bed δεν ξεχνά τις παλιές, mainstream αγάπες του. Η μεγάλη πισίνα παραμένει το κέντρο του club, το οποίο φιλοξενεί κάθε Τετάρτη R’n’B και house party και κάθε Πέμπτη τα live των 1550, που ξεσήκωναν όλο τον χειμώνα το Socialista, μαζί με house set του DJ Jojo για την… προθέρμανση.

Sea ‘n’ City
Λεωφ. Καραμανλή 14, Βούλα, τηλ. 210 8959645
Είσοδος: ελεύθερη, Φιάλη: 95€
Το Bo της Βούλας μεταμορφώνεται, για άλλη μια χρονιά, με νέο όνομα, νέο concept, και πολλά events όλη την εβδομάδα. Κάθε Τρίτη διασκεδάζουμε με stand up comedy, κάθε Τετάρτη χορεύουμε latin, και κάθε Κυριακή σταθερά δίνουμε ραντεβού για ελληνικές βραδιές μετά λουλουδοπόλεμου. Από το μεσημέρι μέχρι τη 1.00 το βράδυ λειτουργεί και η –κατά τι τσιμπημένη– κουζίνα, με γαστριμαργικές δημιουργίες για όλα τα γούστα.

The S Club @ Thalassa
Λεωφόρος Ποσειδώνος 58, Αστέρας Γλυφάδας, τηλ.: 210 8983179
Είσοδος: 15€ Φιάλη: 170€
Το επιτυχημένο concept του S Club, του live dance club που είδαμε για πρώτη φορά πρόπερσι στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, μεταφέρεται σε νέα καλοκαιρινή έδρα, στην παραλία του Αστέρα της Γλυφάδας, και ετοιμάζει ένα grand opening για το βράδυ της Ανάστασης, με τον Σάκη Ρουβά, την Τάμτα και τους Cabin 54. Το σχήμα αυτό θα μας ξεσηκώσει με τα live του μέχρι τις 4 Ιουνίου, οπότε και θα παραδώσει την σκυτάλη στον Αντώνη Ρέμο, κι αυτός αργότερα με τη σειρά του στον Γιώργο Μαζωνάκη.

Akanθus
Παραλία Αστέρα Γλυφάδας, τηλ.: 210 9680800
Είσοδος: 10€, Φιάλη: 105€
Στην σταθερή του βάση, το Akanθus έχει ήδη ανοίξει τις πόρτες του, και διοργανώνει τα πρώτα καλοκαιρινά του parties. Συγκεκριμένα, κάθε Πέμπτη τα decks αναλαμβάνουν οι Dj Blu και Thanos Makris για ένα Life is a Beach party που φέρνει καλοκαιρινή αύρα στο stage. Στον χώρο του εστιατορίου, η νέα άφιξη ακούει στο όνομα Παπαϊωάννου, και είναι η θρυλική ταβέρνα του Μικρολίμανου, που φέρνει τη θάλασσα στο πιάτο.

Island
27ο χιλιόμετρο Αθηνών-Σουνίου, τηλ.: 210 9653563
Είσοδος: ελεύθερη, Φιάλη: 130€
Στις 5 Μαΐου θα επιστρέψει στη… θέση του το απόλυτο summer club της Βάρκιζας. Ambient και mainstream μουσικές στο club –το οποίο είναι ίσως το μοναδικό που δείχνει να… σνομπάρει τον θεσμό των εβδομαδιαίων parties– δημιουργική μεσογειακή κουζίνα και sushi section στο εστιατόριο, και περισσότερες από 150 ελληνικές και διεθνής ετικέτες κρασιών στο πρώτο κελάρι που στεγάστηκε σε club συνθέτουν έναν απόλυτα glam προορισμό για τις καλοκαιρινές μας νύχτες.

Οι φήμες λένε…
* Στο συγκρότημα απέναντι από το πάλαι ποτέ αεροδρόμιο του Ελληνικού ακούγεται πως θα λάβουν θέσεις τα κολωνακιώτικα La Boom και Doors.
* Το Venue δηλώνει στο επίσημο site του πως θα κάνει το μεγάλο comeback το Φθινόπωρο του 2011. Οι φήμες που το ήθελαν να κατεβαίνει φέτος παραλία (πέρυσι είχε φτιαχτεί και σχετικό group στο Facebook για να εκφράσει τη λαϊκή απαίτηση) δεν φαίνονται να επιβεβαιώνονται.
* Το Vinilio κατά πάσα πιθανότητα θα μετακομίσει στον καλοκαιρινό του χώρο, στο Riba’s της Βάρκιζας, περί τις αρχές Ιουνίου.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v