Ελένη & Σουζάνα Βουγιουκλή: Ταξίδι με δύο φωνές

Από ελληνικό ρεμπέτικο ως πορτογαλικό fado, αρμενικούς ήχους και αμερικανικό μπλουζ, η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή γεμίζουν το Half Note με τις μοναδικές φωνές τους, που τραγουδούν μελωδίες σε είκοσι διαφορετικές γλώσσες και διαλέκτους.
Ελένη & Σουζάνα Βουγιουκλή: Ταξίδι με δύο φωνές
Οι τυχερές αναγνώστριες που κερδίζουν διπλές προσκλήσεις για απόψε, 6/12 είναι οι:

ΔΙΚΑΙΟΥΛΙΑ ΙΩΑΝΝΑ
ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΚΟΚΚΑΛΗ

Ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή σας στον διαγωνισμό.

H έκσταση της Κάτω Ιταλίας, το μυστήριο της Βαλκανικής πολυφωνίας , o σπαραγμός των πορτογαλέζικων fados και η δωρικότητα των blues της Αμερικής και του ρεμπέτικου, σε μια μουσική παράσταση. Οι αδελφές Βουγιουκλή ετοιμάζονται να παρασύρουν τους φίλους του Half Note Jazz Club σε ένα ταξίδι με όχημα τις δύο… πολυτάλαντες φωνές τους.

Οι αυθεντικές κι εκρηκτικές ερμηνείες των δυο μουσικών - performers αναδεικνύουν τον αρχέγονο παγκόσμιο ήχο. Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή ξεκίνησαν από πολύ νωρίς να πειραματίζονται με τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η ανθρώπινη φωνή, ως εγγενές μουσικό όργανο, και το 1997 έδωσαν τη πρώτη τους συναυλία ως «Βόρειο Σέλας» με ρεπερτόριο από τραγούδια a cappella, χωρίς όργανα, βασισμένα μόνο στην φωνή.

Έρχονται από την Θράκη, την οποία θεωρούν πατρίδα τους, αλλά έχουν ρίζες στην Μικρά Ασία, την ανατολική Ρωμυλία και την Μακεδονία. Μεγάλωσαν στην Ξάνθη, έχοντας όλα αυτά τα γονίδια, που δημιουργούν ένα εκρηκτικό αλλά και μυστηριώδες μίγμα ταλέντου.



Tο ρεπερτόριό τους αποτελείται από τραγούδια ρεμπέτικα και παραδοσιακά ελληνικά, μέχρι κομμάτια σε όλες τις διαλέκτους των ελληνόφωνων της Κ. Ιταλίας, πορτογαλέζικο fado, ισπανόφωνα, ιταλικά, ρουμάνικα, τούρκικα, αραβικά, τσιγγάνικα, σέρβικα, αμερικάνικο μπλουζ και τζαζ, αρμένικα, σεφαραδείτικα, πομάκικα και βουλγάρικα, ερμηνευμένα στην πρώτη γλώσσα με σεβασμό στην προφορά και εκφορά της. Συνολικά τραγουδάνε σε πάνω από είκοσι γλώσσες και διαλέκτους , τις περισσότερες από τις οποίες κατανοούν αρκετά καλά.

Με κιθάρα, πιάνο και κρουστά που παίζουν οι ίδιες συμπληρώνουν αυτή την ιδιαίτερη μουσική πρόταση, που θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε στο Half Note για μια εβδομάδα, από την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου ως την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου.

Ελένη Βουγιουκλή: τραγούδι
Σουζάνα Βουγιουκλή: τραγούδι

Half Note, Τριβωνιανού 17, Μετς, τηλ: 210 9213310

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ (χωρίς ποτό) : Α ΖΩΝΗ: 30€ , Β ΖΩΝΗ: 25€, Γ ΖΩΝΗ & ΒΑR: 20€, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ: 15, Ειδικές τιμές ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ:
Γενική Είσοδος (χωρίς ποτό): 20€, Φοιτητικό: 10€

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Δευτέρα έως Σάββατο ώρα έναρξης 22:30, Κάθε Κυριακή ώρα έναρξης στις 21:00
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v