Μ. Μητσιάς: Μουσικά ταξίδια στο Μετρό

Συνοδευόμενος από δύο εξαίρετους μουσικούς, ο Μανώλης Μητσιάς παρουσιάζει στο Μετρό ένα πρόγραμμα γεμάτο χαρούμενα, διαχρονικά τραγούδια, δυνατά βίντεο και συγκινητικές στιγμές.
Μ. Μητσιάς: Μουσικά ταξίδια στο Μετρό
της Φιλουμένας Ζλατάνου

«Ω, ήρθατε σαν κύματα/ ω, θύμησες παλιές/ Ω, πάνω από συντρίμματα/ ω, κι άδειες αγκαλιές»

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου και η Μουσική Σκηνή Μετρό άνοιξε τις πύλες της υποδεχόμενη τον Μανώλη Μητσιά, έναν μεγάλο ερμηνευτή από τους τελευταίους της παλαιάς γενιάς, που συνεχίζει μέχρι σήμερα να ξεχωρίζει για τις ερμηνείες και το ήθος του. Λιτός και ουσιαστικός μας ταξίδεψε στη νοσταλγία αγαπημένων τραγουδιών μεγάλων συνθετών όπως Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκο, Μικρούτσικο, Λεοντή και άλλων.

Στο πλευρό του είχε τη σεμνή παρουσία της Νάνας Μπινοπούλου, "μεταγραφή" από τον Νίκο Ξυδάκη, η οποία αφήνει μία βελούδινη αίσθηση: σέβεται τα τραγούδια, αλλά δε μεταφέρει συναίσθημα στο κοινό, δεν σπάει τα καλούπια. Θα θέλαμε να τολμήσει περισσότερο γιατί και την τεχνική αλλά και τη φωνή διαθέτει για το παραπάνω.

Ο Μητσιάς είναι ζεστός και δοτικός προς το κοινό και ανταποδίδει χαμόγελα, ενώ δίνει βήμα στους μουσικούς να «κεντήσουν» πάνω σε ωραίες μελωδίες. Ο εξαιρετικός Αχιλλέας Γουάστωρ στο πιάνο και ο Ηρακλής Ζάκος στο μπουζούκι έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιτυχημένη έκβαση της βραδιάς. Ο δε Ζάκος μας άφησε άφωνους όταν τραγούδησε το κλασσικό «έχω ένα καφενέ», με την έντονη ρεμπέτικη χροιά της φωνής του.

«Αν μ’αγαπάς κι είναι όνειρο», «Οι Ρήτορες», «Μικρή Ραλλού», «Τα παιδιά της καταιγίδας», «Ο Γιάννης ο φονιάς», «ο Γκρεμός», «η Χοντρομπαλού», «Της θάλασσας τα μάγια», «Ποτέ», «Ελευσίνα», «Επειδή σ’ αγαπώ», «Φεγγάρι μάγια μου ’κανες», «Μ’ ένα παράπονο», «Αυτά τα χέρια», «ο Ιρλανδός κι ο Ιουδαίος», «ένας ευαίσθητος ληστής» είναι λίγα μόνο από τα τραγούδια που επιλέχθηκαν. Συγκλονιστική η στιγμή της «Καισαριανής», με συνοδεία το πιάνο μόνο, ενώ μας ξάφνιασε η επιλογή της «Νυχτερίδας στη σκεπή». Η επιλογή των βίντεο με φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό είναι πολύ δυνατή, καθώς πρόκειται για σπάνια ντοκουμέντα που δε βλέπουμε συχνά.

Εντέλει είδαμε ένα πρόγραμμα γεμάτο χαρά και συναισθήματα χωρίς φθήνια, με τον έρωτα να είναι έρωτας κι όχι καψούρα, και η θλίψη να είναι ανθρώπινη κι όχι μίζερη. Δεν μυρίζει μούχλα αλλά φρεσκάδα το πρόγραμμα, καθώς πρόκειται για διαχρονικά τραγούδια που αγγίζουν όλες τις γενιές. Μην του αρνηθείτε αυτή την εκδρομή στο καλό ελληνικό τραγούδι.

ΜΕΤΡΟ Γκύζη και Κάλβου 83
Ώρα έναρξης παραστάσεων: 22:30 Τιμή εισιτηρίου: 15€ με κρασί ή μπύρα
Parking: Γκύζη & Λομβάρδου Τηλ. Κρατήσεων : 210 64 39 089, 210 64 61 980
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v