Μελίνα Κανά: Μουσικές Δευτέρες στην Αυλαία

Ανανεωμένη η Μελίνα Κανά μας υποδέχεται μαζί με τον Μιχάλη Παπαζήση κάθε Δευτέρα του Νοεμβρίου στην Αυλαία, για να μας ταξιδέψει με ένα πρόγραμμα γεμάτο αγαπημένες επιτυχίες, ακυκλοφόρητα κομμάτια και... φόρους τιμής στον Μάνο Χατζιδάκι.
Μελίνα Κανά: Μουσικές Δευτέρες στην Αυλαία
Οι αναγνώστριες που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση της Δευτέρας 29/11 είναι οι: Μαρία Σδράλια, Ραφίκα Σαγιέντ. Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας.
 
της Φιλουμένας Ζλατάνου

Πρώτη του μηνός και η Μελίνα Κανά κάνει πρεμιέρα στη μουσική σκηνή Αυλαία. Μας καλωσορίζει και μας ζεσταίνει με το «Όταν τραγουδάω» και αμέσως αντιλαμβανόμαστε ότι επέστρεψε δριμύτερη και ανανεωμένη. Με τολμηρό look στα μαλλιά και εμφανώς πιο δυναμική, αμέσως πήρε το κοινό μαζί της και το ζέστανε με την ώριμη και δωρική ερμηνεία της. Σειρά είχε το «Γέλα ψυχή μου», και η «Ίσαλος γραμμή». Η φωνή της θυμίζει την παλιά Μελίνα, στην οποία έχει διοχετεύσει την εμπειρία χρόνων, γεγονός που χρωματίζει υπέροχα την ερμηνεία της.

Ο Μιχάλης Παπαζήσης στέκεται στο πλευρό της με ερμηνεία χωρίς τερτίπια και εξάρσεις, με σωστή άρθρωση. Τα ντουέτα τους είναι αισθαντικά και γεμάτα. Η ενορχήστρωση αναδεικνύει τα τραγούδια και λειτουργεί ως βάση για να χτίσει η Κανά ερμηνείες.

Στον «Αποσπερίτη» ο Παπαζήσης είναι άχρωμος, καθώς προσπαθεί να είναι τεχνικά άρτιος, με αποτέλεσμα να μη βιώνει το τραγούδι και να μην το μεταφέρει στο κοινό. Πρέπει να χαλαρώσει και να νιώσει αυτό που τραγουδάει, καθώς η φωνή του έχει πολλές δυνατότητες. Στο «Μιλώ για σένα» η Κανά μεταφέρει τη συγκίνηση της πρότερης ερμηνευτικής της δεινότητας. «Φεηρούζ» και «έπιασε βροχή» αγκαλιάζονται από το κοινό με ζέση.

Στα «Μεταξωτά» αποδεικνύει ότι η ερμηνεία της είναι αξεπέραστη. Το τραγούδι ωριμάζει και εξελίσσεται μαζί της. Η πιο συγκλονιστική στιγμή της βραδιάς είναι όταν τραγουδάει το τραγούδι «Ούτε φίδι ούτε μήλο». Σου φέρνει δάκρυα στα μάτια με την σαν μαχαιριά ερμηνεία της. Μοιράζεται μαζί μας τρία ακυκλοφόρητα τραγούδια τριών εκ των μουσικών της, για να έρθει η στιγμή του αφιερώματος στον Μάνο Χατζιδάκι, με τραγούδια όπως «Παράβαση», «Κάθε τρελό παιδί», «Δρόμοι παλιοί» -σε μια σχεδόν α καπέλα ερμηνεία της Κανά, με το πιάνο να σιγοψιθυρίζει σε ορισμένες στιγμές από πίσω- και άλλα πολλά ακόμα. Εναλλάσσονται οι δυο τραγουδιστές στα τραγούδια του Χατζιδάκι, χωρίς να κάνει κοιλιά το πρόγραμμα. Μας αποχαιρετούν με τον εξαίσιο και ανατριχιαστικό «Αύγουστο» του Νίκου Παπάζογλου από μια Κανά άκρως εσωτερική στην ερμηνεία της.

Στο δεύτερο μέρος, το κέφι σηκώνει το ποτήρι, με τραγούδια του Παντελή Θαλασσινού, του Σωκράτη Μάλαμα, του Θανάση Παπακωνσταντίνου και άλλων. Έκπληξη προκαλεί η προσθήκη του τραγουδιού «Μαύρο φως» στο πρόγραμμα καθώς και το «Στη φωτιά». «Αλεξάνδρα», «Έρημα κορμιά», «Γερακάρης», «Απόψε» είναι μερικές από τις επιλογές του προγράμματος για να μας αποχαιρετήσει σαν… «Αερικό».

Εντέλει, είδαμε ένα πρόγραμμα σφιχτό, με πολύ καλές επιλογές τραγουδιών, με όλη την εναλλαγή συναισθημάτων, με φωτισμούς εξαιρετικούς, με ήχο κρύσταλλο και «με διαμάντια που απλόχερα μας χάρισε» η Μελίνα Κανά.

Αυλαία, Αγίου Όρους 15, Βοτανικός, τηλ. 2103474074
Κάθε Δευτέρα του Νοέμβρη
Ώρα έναρξης. 10.30 μ.μ.
Είσοδος: 15 ευρώ με ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v