Λιζέτα Καλημέρη: Οι "Δροσουλίτες" ανοίγουν την Αυλαία

Ένα πρόγραμμα γεμάτο συναίσθημα, ερμηνευμένο με την αυθεντικότητα της Λ. Καλημέρη και πλαισιωμένο μόνο από δύο εξαιρετικές κιθάρες και ένα μπουζούκι, παρακολουθήσαμε μια Πέμπτη του Οκτωβρίου στην Αυλαία. Οι επόμενες Πέμπτες θα μας βρουν ξανά εκεί.
Λιζέτα Καλημέρη: Οι Δροσουλίτες ανοίγουν την Αυλαία
της Φιλουμένας Ζλατάνου

Κάθε Πέμπτη στη σκηνή της μουσικής σκηνής «Αυλαία» ανεβαίνει η Λιζέτα Καλημέρη με δύο πολύ καλούς μουσικούς στο πλευρό της και μας παρουσιάζει ένα μελωδικό ταξίδι στα γνώριμα μονοπάτια των μουσικών επιλογών της, που χρόνια τώρα έχουν δημιουργήσει ένα σταθερό και ζεστό κοινό.

Βρεθήκαμε μία Πέμπτη του Οκτώβρη να απολαμβάνουμε τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία, αλλά και άλλων Ελλήνων συνθετών και τραγουδοποιών, όπως των Θανάση Παπακωνσταντίνου, Σωκράτη Μάλαμα, Αντώνη Απέργη, Μιχάλη Χανιώτη, Γιώργου Καζαντζή, Λουδοβίκου των Ανωγείων, ερμηνευμένα με τη χαρακτηριστική βραχνή μελωδικότητα της φωνής της, με τα παθιασμένα κρεσέντα συναισθήματος και με τις σχεδόν ψιθυριστές στιγμές της.

Η Λιζέτα Καλημέρη πλάθει το δικό της παραμύθι κάθε φορά, με «Δροσουλίτες», «Ξωτικά», κορίτσια που «Ήτανε αέρας», που είχαν «Μάτια πεταλούδες», με τη «Σαλώμη» να γλιτώνει από τους «Λαθροκυνηγούς», κι άλλους ανθρώπινους ήρωες που κάθονται στου «Καραβιού την πλώρη» σε θαλασσοταραχή. Μας προσφέρει μία θαλασσοταραχή συναισθημάτων, καθισμένη στη μέση της σκηνής, έχοντας στο πλάι της την νεαρή μουσικό-τραγουδοποιό Εύα Ατματζίδου και τον Θανάση Ζαχαρόπουλο.

Οι δυο μουσικοί συνομιλούν με τις κιθάρες τους, άρτια παιγμένες, ενώ παρεμβάλλεται και ο ήχος του μπουζουκιού από τα δάκτυλα της Ατματζίδου. Με λόγια σοφά ή αστεία ανάμεσα στα τραγούδια, με σκέψεις και αισθήσεις που μοιράζεται μαζί μας η τραγουδίστρια και με τη χαλαρότητα που περνά στο κοινό, το οποίο την ακούει χωρίς άχνα και τη χειροκροτεί ζεστά, κυλάει το βράδυ της Πέμπτης.

Δεν έχει εξάρσεις το πρόγραμμα. Ούτε στιγμές που ξεσηκώνουν. Έχει κάτι διαφορετικό, όπως ωραίες στιγμές, αγαπημένα τραγούδια και ερμηνεία αυθεντική, χωρίς μάσκα. Έχει ακόμα εκπλήξεις, όπως τα «ξωτικά» του Άρη Χατζησταύρου και την "α καπέλα" ερμηνεία της Καλημέρη στο «Χρόνοι της απουσίας σου».

Η «Αυλαία» αποδεικνύεται κάθε χρόνο και πιο ανανεωμένη, με καλύτερο ήχο, και με ωραίες προτάσεις. Επίσης, λόγω της κρίσης, πλησιάζει τους θαμώνες της με φθηνότερο εισιτήριο που περιλαμβάνει και ποτό.

Μουσική σκηνή Αυλαία, Αγίου Όρους 15, Βοτανικός
Ημερομηνίες: Πέμπτη 28 Οκτώβριου και 4, 11, 18, 25 Νοεμβρίου
Κρατήσεις: 210 3474074
Είσοδος: 15€ με κρασί
Ώρα έναρξης: 22.00

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v