ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΕΞΟΔΟΣ

Δήμητρα Παπίου: "Απλά" στην Αθηναΐδα

Με συνοδοιπόρους ένα πιάνο, μία κιθάρα, ένα μπουζούκι και ένα μπάσο, η Δήμητρα Παπίου ξεκινά μία άκρως συναισθηματική αναδρομή στη μουσική της πορεία, εμπλουτίζοντάς την με νέα, ακυκλοφόρητα τραγούδια. Κάθε Τετάρτη στην Αθηναΐδα.

Οι τυχεροί αναγνώστες που κερδίζουν διπλές προσκλήσεις για την παράσταση της Τετάρτης 24/3 είναι οι:
ΜΑΡΙΑ ΛΑΥΚΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ  


της Φιλουμένας Ζλατάνου


Η Δήμητρα Παπίου επιστρέφει «σπίτι» της, στην Αθηναΐδα υπό τη σκέπη του Σταμάτη Κραουνάκη και την καθοδήγησή του. Κάθε Τετάρτη στις 8.30 ξετυλίγεται η ζωή μιας γυναίκας μέσα από τα τραγούδια και μας παρασέρνει σε μια ιστορία που εμπεριέχει αγάπη, έρωτα, πόνο, θλίψη, θυμό, αναγέννηση και τέλος. Και επειδή κάθε τέλος κρύβει μία αρχή, μας λυτρώνει.

Με ένα πιάνο, μία κιθάρα, ένα μπουζούκι και ένα μπάσο να τη συνοδεύουν η Παπίου αλλάζει ρόλους και διαθέσεις. Πετάει τα λούσα, φοράει ένα λευκό πουκάμισο, βγάζει τις γόβες, καταστρέφει στο πάθος το σκηνικό και εντέλει γίνεται ο καπετάνιος της ζωής της. Αποδομείται μπροστά μας με περηφάνια και χωρίς να εκχυδαΐζει τα λόγια και τις μουσικές. Με λιτές ενορχηστρώσεις και μέσο τη φωνή της και την έκφραση δεν αφήνει καμιά καρδούλα παραπονεμένη και ασυγκίνητη.

Είναι ιδιαίτερο το ταξίδι και άκρως συναισθηματικό. Με τραγούδια όπως το «Πάτωμα», «ο Λήσταρχος Νταβέλης», το « Αυτή η νύχτα μένει», ο «Απόκληρος», «Τα λερωμένα τ’ άπλυτα», «Η Μπλούζα», καθώς και καινούρια, ακυκλοφόρητα ακόμα, μεταφέρει στο κοινό τη γυναικεία οπτική, δίνοντας άλλοθι στις γυναίκες και εξηγώντας στους άντρες τη σημαντικότητα και τη διαφορετικότητα του γυναικείου ψυχισμού.

Μια καθαρά γυναικεία παράσταση με τρεις εξαίρετους μουσικούς, τον Γιώργο Ζαχαρίου στο πιάνο και τη μουσική διεύθυνση, τον Νίκο Κατσίκη στην κιθάρα και το μπουζούκι και τον Γιάννη Άννινο στο μπάσο να πλαισιώνουν με ευσέβεια την Παπίου και μέσα από το παίξιμο να αγκαλιάζουν τη γυναικεία φύση.

Εντέλει είδαμε στην Αθηναΐδα μία παράσταση που ο Σταμάτης Κραουνάκης δούλεψε με αγάπη και μεράκι και έβγαλε το καλύτερο από την ηρωίδα του, αναδεικνύοντας τα τραγούδια στην αυστηρή μορφή τους, χωρίς ενορχηστρώσεις που «κρύβουν» το στίχο και λειαίνουν τα νοήματα. Μια παράσταση που δε χαρίζεται και μία Παπίου που δε φοβάται να εκτεθεί.

Μουσική Θεατρική Σκηνή Αθηναΐς, Καστοριάς 34-36, Βοτανικός, τηλ.: 210 3480080
Κάθε Τετάρτη. Ώρα έναρξης 20.30
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 30 ευρώ, Φοιτητικό 20 ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Ο θάνατος είναι απλός. Η ζωή είναι περίπλοκη. Δώστε μου ζωή, όσο πιο χαοτική τόσο το καλύτερο."

Tom Robbins, 1932-, Αμερικανός συγγραφέας

  • 1497 - Ο Πορτογάλος Βάσκο ντα Γκάμα ξεκινά να ανακαλύψει την Ινδία.
    1709 - Στη μάχη της Ποτλάβα, στην Ουκρανία, ο τσάρος της Ρωσίας Πέτρος Α' νικά τον βασιλιά της Σουηδίας, Κάρολο Ζ'.
    1851 - Γεννήθηκε ο άγγλος αρχαιολόγος Άρθουρ Έβανς.
    1889 - Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της αμερικανικής εφημερίδας Wall Steet Journal.
    1921 - Μεγάλη νικηφόρα μάχη των Ελλήνων στο Εσκί Σεχίρ. Προέλαση προς την Άγκυρα.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2