Πάμε ρακόμελα;
«Παρεΐστικο» και άκρως… εθιστικό ποτό το ρακόμελο έχει γίνει πλέον «must» στις εναλλακτικές παρέες του Ψυρρή και όχι μόνο. Τώρα τελευταία έχει αρχίσει και εξαπλώνεται παντού, με ολοένα και περισσότερα μαγαζιά να το περιλαμβάνουν στο μενού τους και ολοένα και περισσότερους «κυριλέ» πελάτες να το ζητάνε!

Σε περίπτωση που θέλετε να φτιάξετε «σπιτικό» ρακόμελο με την παρέα σας η συνταγή είναι σχετικά απλή. Θα χρειαστείτε: 1 μπουκάλι ρακή (1,5 λίτρο), 1/2 κιλό ζάχαρη, 1/2 κιλό μέλι, διάφορα μυρωδικά (γαρύφαλλο, κανέλλα, πορτοκαλόφλουδα, φλυσκούνι, φασκόμηλο κ.ά., ό,τι είναι διαθέσιμο). Ετοιμασία: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζετε νερό με τα διάφορα μυρωδικά, για μισή ώρα περίπου, μέχρι να μείνει ποσότητα όσο 3-4 ποτήρια και το σουρώνετε. Σε μια κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη, τη ζεσταίνετε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας να λιώσει (προσοχή να μην πάρει βράση!) και να πάρει χρώμα. Την κατεβάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα το στραγγισμένο νερό των μυρωδικών και ανακατεύετε. Στη συνέχεια προσθέτετε το μέλι συνεχίζοντας το ανακάτεμα και τέλος τη ρακή (μπορείτε να βάλετε όση θέλετε, αναλόγως με το πόσο δυνατό θέλετε να είναι το ρακόμελο).
Αν πάλι βαριέστε να φτιάξετε μόνοι σας, τότε πάρτε την παρέα και πηγαίνετε σε ένα από τα δεκάδες ρακομελάδικα που υπάρχουν σε κάθε γωνιά της Αθήνας. Στη
όσους έχουν όρεξη για ψάξιμο αναφέρουμε ενδεικτικά:
"βόρειους" 




