ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΕΞΟΔΟΣ

Athens Digital Week: Beats και bytes στην Τεχνόπολη

Από τις 13 έως τις 19 Οκτωβρίου η Αθήνα κινείται σε ρυθμούς... ηλεκτρονικούς. Ένα μοναδικό πάρτι αφιερωμένο στις νέες τεχνολογίες, γεμάτο events, εκθέσεις, εργαστήρια και gaming, φιλοξενείται στην Τεχνόπολη και την Πλατεία Συντάγματος.

Athens Digital Week: Beats και bytes στην Τεχνόπολη

Για πρώτη φορά, η Τεχνόπολις στο Γκάζι θα μεταμορφωθεί από την Πέμπτη 16 ως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου σε μία ανεπανάληπτη διαδραστική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους, με ελεύθερη είσοδο, προσφέροντας ψυχαγωγία και γνώσεις γύρω από τα εξαιρετικά επιτεύγματα και τις δυνατότητες της ηλεκτρονικής εποχής. Παράλληλα, από τη Δευτέρα 13 ως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου η Πλατεία Συντάγματος θα είναι το σημείο αναφοράς του Athens Digital Week με ειδικά happenings και διαδραστικές παρουσιάσεις για όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της Αθήνας με σκοπό την εξοικείωση με την τεχνολογία και την ενημέρωση για την ψηφιακή Ελλάδα.

Μια σπάνια ευκαιρία για χιλιάδες κόσμου να ζήσουν κυριολεκτικά την τεχνολογία, να εκφραστούν μέσα από αυτήν, να παίξουν και να επικοινωνήσουν μαζί της, να μιλήσουν για αυτήν και να μοιραστούν την ανακάλυψη. Μια πολυδιάστατη εκδήλωση με κεντρικό άξονα την καινοτομία και τους συναρπαστικούς δρόμους που ανοίγει η τεχνολογία
Όλα αυτά, και πολλά ακόμα, είναι το Athens Digital Week.

Talk Zone
Στην Τεχνόπολις, το Talk Zone, θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να ενημερωθούν, να προβληματισθούν και να συζητήσουν με ειδήμονες του χώρου ή ανεξάρτητες ομάδες πάνω σε θέματα που αφορούν το διαδίκτυο και την ασφάλεια, τη δράση και το μέλλον των ψηφιακών κοινοτήτων όπως το Facebook, τις βιώσιμες λύσεις που προσφέρει η τεχνολογία, την ηθική διάσταση του ελεύθερου λογισμικού, τα νέα όρια των γραφιστικών τεχνών, την ψηφιακή Ελλάδα αλλά και να ταξιδέψουν με τη φαντασία τους στα αστέρια και το διάστημα.

Στο Live Zone, θα παρουσιαστούν ρομποτικές κατασκευές και δημιουργήματα πανεπιστημιακών ομάδων, εταιρειών και ερασιτεχνών κάθε ηλικίας, θα διαγωνιστούν μεταξύ τους σε ευρηματικότητα, ταχύτητα και λειτουργικότητα ενώ παράλληλα θα αναδειχθεί η ελληνική καινοτομία, με διαδραστικό και πρωτότυπο τρόπο. Η αφή, η όραση και η ακοή του επισκέπτη θα είναι σε συνεχή εγρήγορση σε αυτή τη ζωντανή ζώνη της Τεχνόπολις.

Event Zone
4 βράδια- 4 μεγάλα events στο Event Zone, θα βάλουν σε ρυθμούς digital όσους βρεθούν στην Τεχνόπλις τις βραδινές ώρες, με στόχο μια απόλυτα ηλεκτρονική μουσικοχορευτική εμπειρία.

Gaming
Counter-Strike, Warcraft 3 DotA, Call of Duty 4, Counter-Strike Source, Trackmania, Quake, PES 2008, FIFA 2008 και οι αγαπημένες μας κονσόλες, όλα βρίσκονται στο Athens Digital Week. Ο παράδεισος του gamer θα φιλοξενηθεί στη Τεχνόπολις δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να παίξουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια, να δουν πρώτοι τις νέες κυκλοφορίες όπως το Darkfall, να δοκιμάσουν νέα παιχνίδια που ακόμα βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης, να σχεδιάσουν τα δικά τους, να συναντήσουν συμπαίκτες τους από άλλα μέρη.

Δυνατές αναμετρήσεις και αγωνιώδη κονταροχτυπήματα σε αγωνίσματα δρόμου, αθλητικά events, μίνι περιπέτειες και αναζητήσεις χαμένων θησαυρών. Αυτά είναι κάποια από τα πιθανά σενάρια που περιμένουν τους νέους κάθε ηλικίας που θα επιδίδονται για 4 μέρες σε όλων των ειδών τις δοκιμασίες με τους virtual χαρακτήρες του gaming. Τα φώτα της δημοσιότητας κερδίζει ο τελικός του ESWC με πλούσιο έπαθλο και πρόκριση στον τελικό των τελικών στο Sillicon Valley, για παγκόσμια διάκριση.

Και για αυτούς που παίρνουν το gaming πιο σοβαρά, το πρώτο Games Developers Conference θα διεξαχθεί την Κυριακή στο Talk Zone, με περισσότερες από 20 παρουσιάσεις νέων παιχνιδιών που έχουν εκδοθεί ή είναι υπό ανάπτυξη, προτάσεις για δημιουργία συλλόγου και πιθανή συνεργασία όλων των ομάδων σε ένα κοινό project.

Modding
Μεσαιωνικά κάστρα που υπολογίζουν spreadsheets, και πειρατικά καράβια που κρατούν τα docs του ιδιοκτήτη τους. Το modding δεν είναι μια περαστική τρέλα, είναι η τέχνη του να κάνεις έναν υπολογιστή μοναδικό τόσο σε εμφάνιση, όσο και σε απόδοση. Ψύξη με υγρό άζωτο από Έλληνες modders με παγκόσμιες διακρίσεις, overclocking και διαστημικά υλικά, όλα θα συμβάλλουν στην δημιουργία των πιο πρωτότυπων και μοναδικών μηχανών που έχει δει ποτέ κανείς. Στην Τεχνόπολις θα παρουσιαστεί η άλλη όψη του υπολογιστή, που δεν είναι πλέον ένα οποιοδήποτε μηχάνημα, αλλά μεταμορφώνεται σε μπάλα, νεράιδα, κιθάρα ή ακόμα και ενυδρείο εκτελώντας όμως πιστά τις εντολές του χειριστή του. Εδώ η φαντασία και η τεχνολογία πάνε χέρι- χέρι.

Digital Music
Sampling και ηλεκτρονική μουσική, άνθρωποι - ορχήστρα χάρη στην χρήση των νέων τεχνολογιών και διαδικτυακό jamming, σε ένα απίστευτο πάρτι που δίνει ρυθμό στο Athens Digital Week.

Visual Art
Οι νέες τέχνες είναι εδώ. Εργαλεία και τεχνικές, εκθέσεις, εργαστήρια και ψηφιακοί καμβάδες, περιμένουν τους καλλιτέχνες της νέας εποχής, δίνοντάς τους μια νέα συναρπαστική πλατφόρμα επικοινωνίας και δημιουργίας. Ο κόσμος αλλάζει χρώμα και σχήμα, το φεγγάρι πολλαπλασιάζεται και η θεά Κάλλι εμφανίζεται ολοζώντανη μπροστά στα μάτια των θεατών. Δουλειές φοιτητών αλλά και αξιόλογα έργα από το χώρο της αγοράς παρουσιάζονται στους επισκέπτες ως ένα υπόδειγμα συνδυασμού ταλέντου και τεχνικής κατάρτισης. Και ακόμα 3D animation, μαθήματα χρήσης ελεύθερου λογισμικού και ζωντανά εργαστήρια με έμπειρους τους είδους, πρόθυμους να απαντήσουν ερωτήσεις και να δείξουν στους πιο νέους. Το Athens Digital Week γεμίζει από εικόνες μαγικές. Το Internet παύει να είναι μια τεράστια βιβλιοθήκη και μετατρέπεται στην πιο εντυπωσιακή πινακοθήκη του κόσμου, ενώ καλλιτέχνες με... ποντίκια και πληκτρολόγια επανακαθορίζουν τον ορισμό της τέχνης, αλλά και του παραδοσιακού cartoon.

Το character development, ειναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι των νέων τεχνών, με τεράστια απήχηση στους νέους καλλιτέχνες. Ακίνητοι ή κινούμενοι, γραφικοί, γραφιστικοί, σοβαροί, κωμικοί, κομίστικοι ή αστείοι, επίπεδοι, τρισδιάστατοι, ανατολίτες, ευρωπαίοι ή αμερικανάκια, αχνοί, χρωματιστοί, έντονοι και ασπρόμαυροι, διαφόρων σχολών, σχημάτων, μεγεθών και πεποιθήσεων, χαρακτήρες κάθε μορφής, προϊόν ανάλυσης, σύνθεσης και αυτανάφλεξης, δημιουργούν ένα σύμπαν μεγαλύτερο από το σύνολο των συνιστούντων τμημάτων του. Ξεφεύγοντας από τους δημιουργούς τους, ή πείθοντάς τους να τους φέρουν στην Τεχνόπολις, στο Γκάζι, οι χαρακτήρες βρίσκουν προσωρινά στέγη στην έκθεση με θέμα Character Synthesis, που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Visual Art, πριν συνεχίσουν να διαγράφουν τροχιές και πορείες.

Robotics
Η γνώση κυλάει μόνη της αρκεί να έχουμε την περιέργεια και ξεκινώντας από μια απλή κατασκευή με χρήση απλών δομικών στοιχείων όπως τουβλάκια Λέγκο, μπορούμε να δημιουργήσουμε εκπληκτικά ρομπότ. Ρομποτάκια προγραμματισμένα να παλεύουν σούμο, να ακολουθούν γραμμές, να λύνουν γρίφους, ρομποτικά λουλούδια που αντιδρούν σε εξωτερικά ερεθίσματα, ρομπότ κατσαρίδες, εξομοιωτές πτήσεων αλλά και αγωνιώδεις ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις με δίποδα και τετράποδα ρομπότ με τη συμμετοχή παγκόσμιων πρωταθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό είναι μόνο μερικά από τα εντυπωσιακά εκθέματα της συγκεκριμένης θεματικής ενότητας.

Telecom
Όλοι όσοι δεν μπορούν να ζήσουν πια χωρίς το κινητό τους στο Athens Digital Week θα βρουν χιλιάδες δικαιολογίες για να μην αποχωριστούν ποτέ ξανά το αγαπημένο τους gadget. Εφαρμογές για κινητά και μοναδικές συσκευές είναι εδώ. Απίστευτο content για δουλειά ή διασκέδαση, αλλά και ασύρματο, κινητό internet, εφαρμογές για PDA και ό,το άλλο αφορά στην κινητή τεχνολογία θα βρίσκονται στο Athens Digital Week.

Οι developers, εκείνοι που δίνουν ψυχή στους υπολογιστές, θα βρίσκονται όλοι στο Athens Digital Week για να ανταλλάξουν απόψεις και κόλπα και να εκπλήξουν όλους όσους βρουν το κουράγιο να τους παρακολουθήσουν.

Παρ' όλες τις τεχνολογικές προόδους που έχουν οδηγήσει στην αποκρυπτογράφηση πολλών από τα μυστικά του σύμπαντος, τα αστέρια κι οι πλανήτες γοητεύουν ακόμα εκατομμύρια ανθρώπους σ΄ ολόκληρο τον κόσμο και μαγνητίζουν το βλέμμα και την σκέψη τους. Στο Athens Digital Week, οι επισκέπτες της Τεχνόπολις θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα αστέρια, να συζητήσουν γι' αυτά και να ανακαλύψουν από λίγο κοντύτερα το σύμπαν που μας περιβάλλει.

Ένα μοναδικό party τεχνολογιών. Μια σπάνια ευκαιρία να ζήσουµε κυριολεκτικά την τεχνολογία. Αυτό είναι το Athens Digital Week.

Θα σας δούμε εκεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Μια άδικη ειρήνη είναι προτιμότερη από έναν δίκαιο πόλεμο."

Κικέρων, Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

  • 1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v