Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη γιορτή πυροτεχνημάτων

Οι ιθύνοντες νόες της πιο πολύχρωμης βραδιάς της Αθήνας και του υπερθεάματος Colors in the Sky μίλησαν για το concept της εκδήλωσης και μας έδωσαν εικόνα για το τι θα δούμε. Ανάμεσά τους και ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, ο Rudolf Schenker, αρχηγός και κιθαρίστας των Scorpions. 
Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη γιορτή πυροτεχνημάτων
της Φιλουμένας Ζλατάνου

Έχετε δει τον ουρανό να ανάβει με πολύχρωμες φωτιές και εκρήξεις; Έχετε σκεφτεί πως ένα πολυτραγουδισμένο και κλασσικό ροκ τραγούδι μπορεί να αποκτήσει άλλη διάσταση εάν το ντύσουν με πυροτεχνήματα; Τέλος, έχει τύχει να παρακολουθήσετε στο Βερολίνο τα τελευταία 3 χρόνια, έναν από τους καλύτερους και ενδιαφέροντες διαγωνισμούς τους κόσμου, την Pyronale, ή αλλιώς τον παγκόσμιο διαγωνισμό πυροτεχνημάτων;

Ξεχάστε ό, τι γνωρίζατε από πυροτεχνήματα και ελάτε στις 4 Οκτωβρίου στο Πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο του Ελληνικού, όπου θα πραγματοποιηθεί το 1ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πυροτεχνημάτων, "Colors in the Sky". Παραγωγοί και διοργανωτές του "Colors in The Sky" είναι η Cultural Action και η Sold Out Promotion, ενώ το Πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Ελληνικού.

Στη συνέντευξή τύπου που διοργανώθηκε μίλησαν οι υπεύθυνοι παραγωγής, οι οποίοι, αφού υποσχέθηκαν ένα φαντασμαγορικό θέαμα, τόνισαν ότι το μεγαλύτερο βάρος από την πλευρά των διοργανωτών έχει δοθεί στην άρτια οργάνωση του διαγωνισμού και στην ασφάλεια θεατών και διαγωνιζόμενων. Επιπλέον σημείωσαν ότι δεν είναι δυνατό να παρακολουθήσει κάποιος το σόου εκτός του χώρου που γίνεται διότι τα επίπεδα ρίψεων κυμαίνονται από 20, 100 έως και 300 μέτρα πάνω από το έδαφος άρα δεν μπορεί να γίνει ορατή η χορογραφία, παρά μόνο τα πιο ψηλά της σημεία.

Οι ιδρυτές της Pyronale Berlin, Gerhard Kampfe και Mario Hempel, μετέφεραν την εμπειρία από την πρώτη διοργάνωση της Pyronale Berlin, όταν ανέμεναν 30.000 κόσμο και βρέθηκαν μπροστά σε 52.000 εκστασιασμένους θεατές, ενώ τη δεύτερη χρονιά το διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε μπροστά σε 64.000 κόσμο και με εξαντλημένα από τις πρώτες μέρες εισιτήρια. Θεωρούν μεγάλη τιμή για το γεγονός ότι ο πρώτος Ευρωπαϊκός διαγωνισμός θα γίνει στην χώρα των Ολυμπιακών αγώνων, μια χώρα για την οποία οι Γερμανοί χαίρουν μεγάλη εκτίμηση και τόνισε τη σημαντικότητα του Colors in The Sky για τους συμμετέχοντες ανακοινώνοντας ότι ο νικητής του Colors In the Sky θα πάρει το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Pyronale Berlin 2009.

Επίσης, ο Markus Katterle, Τεχνικός Supervisor του Colors in the Sky και της Pyronale Berlin αναφέρθηκε στο τεχνικό κομμάτι του διαγωνισμού και τόνισε ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες εκ μέρους τους και μετά από την πολύχρονη και εξειδικευμένη εμπειρία τους με τις άπειρες διεθνείς συνεργασίες είναι έτοιμοι για ένα σόου πέρα από τα Ελληνικά δεδομένα.

Εκτός συναγωνισμού θα συμμετάσχει και η Ελλάδα με την ομάδα του Θύμιου Κανελλόπουλου, διότι το κύρος της Pyronale Berlin ορίζει να μην υπάρχει δυνατότητα από τις τοπικές ομάδες να συμμετέχουν στο διαγωνιστικό μέρος, αλλά θα κλείσει εορταστικά και πανηγυρικά την ανακήρυξη του νικητή.

Τέλος, η έκπληξη της βραδιάς είναι το γεγονός ότι την προεδρεία της κριτικής επιτροπής θα την έχει ο Rudolf Schenker, αρχηγός και κιθαρίστας των Scorpions. Ο ίδιος είναι λάτρης του υπερθεάματος που δημιουργούν τα πυροτεχνήματα συνδυασμένα με τη μουσική και μεταφέροντας την πρώτη του εμπειρία να βλέπει τη μουσική του χορογραφημένη για πρώτη φορά, μπροστά σε 100.000 άτομα στην Κόκκινη Πλατεία, ένιωσε σαν να έχουν βάλει ένα ζωγράφο να ζωγραφίζει με καμβά τον ουρανό και έμπνευση τα τραγούδια του. Είναι σαν να βλέπεις μια δεύτερη και τρίτη διάσταση στο κομμάτι που έχει ήδη γράψει. Γι' αυτό και μόλις έμαθε ότι το Colors in the Sky θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα δέχθηκε με χαρά να είναι στην κριτική επιτροπή.

Στις 4 Οκτωβρίου, λοιπόν, ο ουρανός πάνω από την Αθήνα θα γεμίσει χρώματα και ροκ μουσική!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v