Colours in the sky: Tο Ελληνικό… φωτίζεται!

Για πρώτη φορά, η τέχνη των πυροτεχνημάτων έρχεται στην Αθήνα! Το Σάββατο 30 Μαΐου ο ουρανός στο πρώην Δυτικό αεροδρόμιο του Ελληνικού θα φωτιστεί από τόνους πυροτεχνημάτων, που θα κάνουν την νύχτα μέρα. Πυροτεχνήματα 5 φορές περισσότερα από αυτά που είδαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες!
Colours in the sky: Tο Ελληνικό… φωτίζεται!
Ένας από τους πιο επιτυχημένους Διαγωνισμούς Πυροτεχνημάτων στον κόσμο, η Pyronale Berlin επισκέπτεται την Αθήνα με το Colors in the Sky, τον Ευρωπαϊκό Προκριματικό Διαγωνισμό της διοργάνωσης, για να μας μαγέψει. Σπουδαίοι και διεθνώς αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες του είδους θα επισκεφτούν την χώρα μας και θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, οι αποστολές από τρεις ευρωπαϊκές χώρες θα παρουσιάσουν ένα φαντασμαγορικό δίωρο show. Στο τέλος μάλιστα του διαγωνισμού, η ελληνική ομάδα θα παρουσιάσει για φινάλε ένα γνωστό ελληνικό μουσικό κομμάτι χορογραφημένο και συγχρονισμένο με ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η τέχνη των πυροτεχνημάτων στην Ελλάδα.

Το κοινό θα μπορεί, συν τοις άλλοις, να κρίνει την δουλειά των διαγωνιζόμενων και μαζί με την κριτική επιτροπή θα αναδείξει τον νικητή. Η αποστολή που θα βγει πρώτη, θα πάρει το έπαθλο και το πολυπόθητο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Pyronale Berlin το 2009.

Η γένεση της Pyronale
H Pyronale δημιουργήθηκε από την έμπνευση και την αγάπη για τα πυροτεχνήματα μιας ομάδας Γερμανών καλλιτεχνών και παρά το ότι διανύει μόλις την τρίτη χρονιά της ύπαρξής της θεωρείται ένα από τα πιο γνωστά και αξιόλογα Φεστιβάλ πυροτεχνημάτων παγκοσμίως. Συγκεντρώνοντας συμμετοχές από τους κορυφαίους καλλιτέχνες του είδους στον κόσμο, η Pyronale Berlin μεταμορφώνεται σε κάτι πολύ μεγαλύτερο από ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είναι ένας διαγωνισμός φαντασίας, τεχνογνωσίας, αισθητικής, μουσικής, σκηνοθεσίας και χορογραφίας που έχει συγκεντρώσει 200.000 θεατές τα τελευταία δυο χρόνια.

Colors in the Sky 2008: Ένας διαγωνισμός σε τρία επίπεδα
Οι πυροτεχνουργοί από τις τρεις ευρωπαϊκές χώρες που θα διεκδικήσουν το βραβείο και τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Διαγωνισμό της Pyronale θα αναμετρηθούν σε τρία διαφορετικά μέρη: στο πρώτο μέρος, τα πυροτεχνήματα της κάθε αποστολής θα πρέπει να αποτελούνται μόνο από δυο χρώματα, που δεν είναι άλλα από το μπλε και το άσπρο – σήματα κατατεθέν της Ελληνικής σημαίας – και χωρίς τη συνοδεία μουσικής. Στο δεύτερο μέρος, οι πυροτεχνουργοί θα αφήσουν ελεύθερη τη φαντασία τους για να μεταφέρουν το κοινό σε έναν μαγικό κόσμο σχεδίων και χρωμάτων υπό τους ήχους ενός τραγουδιού των θρυλικών Scorpions επιλεγμένου από τους διοργανωτές, ενώ το τρίτο και τελευταίο μέρος είναι αυτό που προσφέρει στους συμμετέχοντες απόλυτη ελευθερία για να κάνουν ότι θέλουν.

Το διαγωνιστικό πρόγραμμα κάθε χώρας περιλαμβάνει:

Μέρος Α.
Θέμα: «Μπλε και Άσπρο, τα χρώματα της Ελλάδας»
Περιγραφή αγωνίσματος: Σχεδιασμός εναλλαγής χρωμάτων χωρίς μουσική.

Μέρος Β.
Θέμα: «Scorpions in the Sky»
Περιγραφή αγωνίσματος: Όλοι οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να οπτικοποιήσουν και να συγχρονίσουν το ίδιο μουσικό
κομμάτι και να παρασύρουν κριτές και κοινό στη μαγεία της μουσικής.

Μέρος Γ.
Θέμα: «Η χώρα μου»
Περιγραφή αγωνίσματος: Η κάθε εθνική ομάδα καλείτε να μας παρουσιάσει μέσα από αντιπροσωπευτικές μουσικές της
χώρας της μια συγχρονισμένη εναέρια χορογραφία σε μια πανδαισία πυροτεχνημάτων.

Οι διαγωνιζόμενοι

ΑΓΓΛΙΑ - Classic Fireworks
Η ομάδα “Classic Fireworks” έρχεται από την Αγγλία και είναι προετοιμασμένη να χαρίσει το καλύτερο και μεγαλύτερο show της μέχρι σήμερα. Με τις καλύτερες χορογραφίες πυροτεχνημάτων, πάνω σε οποιοδήποτε είδος μουσικής, έρχονται να διαγωνιστούν προσαρμόζοντας την πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία τους στις απαιτήσεις του διαγωνισμού “COLORS IN THE SKY”.

ΙΤΑΛΙΑ - Parente Fireworks
Η Ιταλική ομάδα “Parente Fireworks” έχει μια μακρά ιστορία στη τέχνη των πυροτεχνημάτων. Ξεκίνησε το 1900 από το πάθος της οικογένειας Parente για τα
πυροτεχνήματα, σε μια μικρή πόλη της Ιταλίας. Μισό αιώνα αργότερα, εγκαταστάθηκαν στην Μελάρα της Ιταλίας και έφτιαξαν ένα εργοστάσιο πυροτεχνημάτων με τέσσερα εργαστήρια, σε μια έκταση 3.000 τετραγωνικών μέτρων. Σήμερα, η PARENTE FIREWORKS, μέλος τoυ Ιταλικού ομίλου κατασκευαστών πυροτεχνημάτων “PIRICO”, κατέχει συνολική έκταση 100.000 τετραγωνικών μέτρων, μέσα στα οποία στεγάζονται πάνω από 20 εργαστήρια, 16 πιστοποιημένες αποθήκες εκρηκτικού υλικού και αναρίθμητα κτίρια και οχήματα για τις ανάγκες της παραγωγής.

ΑΥΣΤΡΙΑ - Feuerwerke Jost
H εταιρεία “Feuerwerke Jost” έχει τη βάση της στην Αυστρία και προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από διαφορετικούς τύπους πυροτεχνημάτων και πυροτεχνικών εφέ για κάθε είδος εκδήλωσης ή event. Ορισμένα από τα διαφορετικά είδη πυροτεχνημάτων είναι τα εναέρια, αυτά δηλαδή που φτάνουν μέχρι 250 μέτρα ύψος, τα μπαρόκ που έχουν μικρότερο ύψος και παράγουν μικρό σχετικά θόρυβο και τα λεγόμενα ‘pyromusical, που είναι η πραγματική αποθέωση της τέχνης των πυροτεχνημάτων.
Έχει επίσης ιδιαίτερα αυξημένη οικολογική συνείδηση και για το λόγο αυτό, στην παραγωγή των πυροτεχνημάτων χρησιμοποιούνται χημικά συστατικά και ουσίες που δεν μολύνουν τα περιβάλλον. Η Feuerwerke Jost έχει συμμετάσχει σε πολύ γνωστά φεστιβάλ, ένα τα οποία είναι το Φεστιβάλ Οπερέτας στην Αυστρία.

ΕΛΛΑΔΑ - Γ. Κανελλόπουλος
Η ελληνική εταιρία «Γ. Κανελλόπουλος» ιδρύθηκε το 1986 στο Ζευγολατιό Κορινθίας και είναι μία από τις κορυφαίες στην Ελλάδα στον χώρο παραγωγής και ρίψης πυροτεχνημάτων. Το εργοστάσιο, πιστοποιημένο για την παραγωγή πυροτεχνημάτων, αποτελείται από 15 εργαστηριακές εγκαταστάσεις, αποθήκες και γραφεία σε μια έκταση 20.000τ.μ. και διαθέτει τεράστια υποδομή τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε εκπαιδευμένο προσωπικό. Ακόμα, διοργανώνει ένα πολυθέαμα φωτός και ήχου με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή, συγχρονίζοντας ρυθμικές χορογραφίες με τη ρίψη των πυροτεχνημάτων.

Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ένα υπερθέαμα που όμοιό του δεν θα έχουμε ξαναδεί. Όλες οι αποστολές θα βάλουν τα δυνατά τους για να εντυπωσιάσουν και η βραδιά προμηνύεται φαντασμαγορική. Αξίζει, λοιπόν, να συμμετάσχετε στο οπτικό αυτό … πανδαιμόνιο και, γιατί όχι, να αποφασίσετε εσείς ποιος θα είναι ο νικητής!

Ολυμπιακά Ακίνητα Ελληνικού, 30 Μαΐου 2009
Προπώληση Εισιτηρίων
210-8840600, WWW.TICKENET.GR, PUBLIC

Τιμές Εισιτηρίων
Προπώληση: 20€ - 30€ - V.I.P. 50€
Πόρτα: 25€ - 35€ - V.I.P. 55€
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v