Βγήκαμε για τσίπουρα σε Κουκάκι και Πετράλωνα

Τσίπουρα μα και ουζάκια κάνουν παιχνίδι, ενώ τα συνοδεύουν νοστιμότατοι μεζέδες στεριάς και θάλασσας. Πάμε μια βόλτα από Κουκάκι και Πετράλωνα;

Βγήκαμε για τσίπουρα σε Κουκάκι και Πετράλωνα

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Παραδοσιακά αλλά και μοντέρνα, παρεΐστικα αλλά και πιο «κυριλέ», τα τσιπουράδικα είναι η χαρά της μάζωξης με φίλους. Αυτή τη φορά επιλέγουμε δύο αγαπημένες περιοχές της Αθήνας για να τσουγκρίσουμε αποστάγματα, και να απολαύσουμε εκλεκτά μεζεδάκια σε διάφορες παραλλαγές για κάθε γούστο.

Ο Λόλος
Γ. Ολυμπίου 5, Κουκάκι, τηλ.: 21 0921 7266

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ο ΛΟΛΟΣ (@o.lolos)



Εάν δε ξέρεις τον Λόλο, θα σε μαλώσουμε. Αυτό το παρεΐστικο μαγαζάκι που απλώνει τα τραπεζάκια του έξω στο πλακόστρωτο αλλά και μέσα, σε έναν συμπαθέστατο χώρο που θυμίζει παραδοσιακό καφενείο, είναι η επιτομή του τσιπουράδικου. Τα τσίπουρα, αλλά και τα ούζα και τα κρασιά, εδώ τα συνοδεύεις με γεύσεις της θάλασσας και της στεριάς: καλαμαράκια στο τηγάνι, μπακαλιάρο σκορδαλιά, κουτσομουράκια, μύδια αχνιστά, αλλά και σπιτικά κεφτεδάκια που μοσχοβολάνε δυόσμο, και μπριζολάκια χοιρινά και κυπριακές σεφταλιές. Λογαριασμός με τα ανάλογα τσίπουρα, στα 17€ περίπου το άτομο.

Μεζεδόφωνο
Ερεχθείου 2, Κουκάκι, τηλ: 21 1408 3103



Παραδοσιακό κουκακιώτικο ταβερνάκι στο τέλος του πεζόδρομου της Δράκου, το Μεζεδόφωνο είναι ένα παραδοσιακό, οικογενειακό μαγαζάκι που το τρέχουν μητέρα και γιος. Μαζεύει τουρίστες και ντόπιους, που γίνονται συχνά μια παρέα. Στα τραπεζάκια του θα απολαύσεις μερακλίδικες νοστιμιές όπως γαρίδες σαγανάκι, χταποδάκι ψητό, φλογέρες με τυράκια, χοιρινά μπριζολάκια με πατάτες τηγανιτές φρεσκοκομμένες, μπιφτέκια ζουμερά, κεφτεδάκια, πανσέτα, αλλά και χορταστικές ποικιλίες για δυο με τέσσερα άτομα που περιλαμβάνουν… μια από όλα για να συνοδεύσεις τα τσιπουράκια σου. Συχνά-πυκνά διοργανώνουν και έντεχνες/λαϊκές βραδιές. Λογαριασμός στα 15€ το άτομο, με αλκοόλ.

Σκουμπρί
Δράκου 14, Κουκάκι, τηλ: 2109210994

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Skoumbri (@skoumbri.athens)



Μοντέρνο και μερακλίδικο, το Σκουμπρί της Δράκου ανήκει στην κατηγορία της new age ψαροταβέρνας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ξεχνά τι εστί παράδοση. Σε ένα πανέμορφο περιβάλλον που θυμίζει Αιγαιοπελαγίτικο νησί, διακοσμημένο με δίχτυα και προσεγμένες λεπτομέρειες, τσίπουρα και ουζάκια διατίθεται σε ικανοποιητική ποικιλία για να συνοδεύσουν ιδανικά τους εκλεκτούς μεζέδες θάλασσας: γαριδάκι συμιακό, μύδια αχνιστά, καλαμαράκια, σαρδέλες φιλέτο με ντοματούλα και κρεμμυδάκι, μπακαλιάρος σκορδαλιά, αλλά και φάβα Κορίνθου, κρητικός ντάκος και αρκετές επιλογές σε μακαρονάδες θαλασσινών εγγυώνται ένα νοστιμότατο τσιμπούσι. Ο λογαριασμός με τσίπουρο ή ούζο στα 20-25€ το άτομο.

Συγγρουόμενο
Φαλήρου 57, Κουκάκι, τηλ: 21 0922 7270



Ένα συνεργατικό στέκι σε ωραίο πεζόδρομο, το οποίο λειτουργεί μια παρέα φίλων, ετοιμάζει ωραία μεζεδάκια με προϊόντα από μικρούς παραγωγούς και είναι ό,τι πρέπει για παρεϊστικο τσιμπολόγημα μετά τσίπουρου, μπίρας ή κρασιών. Ο κατάλογός του είναι τιμιότατος περιλαμβάνει «παρεΐστικα» πιατάκια όπως ντάκος, φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια, ταμπουλέ, πλιγουροκεφτέδες, ντολμαδάκια, λουκάνικο Μυκόνου, χοιρινό απάκι, καβουρμά Έβρου με φέτα και ντομάτα, κεμπαπάκια γιαουρτλού, γαύρο μαρινάτο και ποικιλίες τυριών και αλοιφών. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 10€/ άτομο, με αλκοόλ.

Το Τσιπουράδικο του Αποστόλη
Τρώων 43, Πετράλωνα, τηλ: 21 0347 9327



Κλασικό στέκι με ιστορία που μετρά πλέον 26 χρόνια, το τσιπουράδικο της Τρώων σερβίρει νόστιμα πιάτα και μεζεδάκια, τα οποία αλλάζουν από μέρα σε μέρα, σε τραπεζάκια έξω στο πεζοδρόμιο αλλά και στο οικείο εσωτερικό του. Μπουγιουρντί, φλογέρες, μαστέλο σχάρας, κεφτεδάκια, χειροποίητα καλαμάκια μοσχαρίσια, ποικιλία ψαρικών ή κρεατικών, χταποδάκι, γαρίδες αλλά και πανσέτες ή χοιρινή τηγανιά παίζουν σταθερά στα τοπ του καταλόγου, και συνοδεύονται ιδανικά με τσίπουρο, ούζο ρακόμελο ή οινόμελο, αναλόγως διάθεσης και γούστου. Για ένα μεζεδογεύμα, ο λογαριασμός στα 15-18€/ άτομο, μαζί με τσίπουρα.

Καρδερίνα
Καλλισθένους 67, Πετράλωνα, τηλ: 21 0345 4000



Μια πανέμορφη αυλή στα Πετράλωνα, σε περιμένει καθημερινά για να δοκιμάσεις προσεγμένα πιάτα ελληνικής κουζίνας και να τσουγκρίσεις τα τσιπουράκια με την παρέα, από την πλούσια λίστα της. Η Καρδερίνα «κελαηδά» με πολύ προσεγμένες γεύσεις που δεν περιμένεις να βρεις σε τσιπουράδικο, όπως πατατοσαλάτα με μπέικον και μαγιονέζα, λαχταριστούς ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης, ρεβυθοκεφτέδες με γαλοτύρι, τυρόπιτα στριφτή Σκοπέλου, κοτόπιτα με mix τυριών, μανιτάρια και πιπεριά, τηγανιτά μοσχαρίσια συκωτάκια, χτυπητή με πιπεριά Φλωρίνης, αλλά και μεζέδες θάλασας όπως χταποδάκι ξυδάτο, γαύρο μαρινάτο και γαρίδες με σάλτσα ούζου και σαφράν. Οι τιμές ανάλογες τις ποιότητας – στα 20-25€/ άτομο, με αλκοόλ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v