«Νέες» πλατείες και πάρκα στην Αθήνα που πρέπει να τσεκάρεις

Πάρκα και πλατείες του κέντρου και των προαστίων φρεσκαρίστηκαν, ανανεώθηκαν και μας περιμένουν για βόλτες και άραγμα.
«Νέες» πλατείες και πάρκα στην Αθήνα που πρέπει να τσεκάρεις

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Μόνο με καλό μάτι μπορούμε να δούμε τον… οργασμό των αναπλάσεων στον Δήμο Αθηναίων αλλά και σε άλλους Δήμους της Αττικής.

Πάρκα, άλση και πλατείες ανανεώνονται και αποδίδονται φρεσκαρισμένα στους πολίτες, καλύπτοντας την ανάγκη για λίγη παραπάνω ποιότητα ζωής που τόσο έχουμε ανάγκη σήμερα.

Από το Θησείο μέχρι το Μαρούσι, και από τα Πατήσια μέχρι το Μετς, περιδιαβαίνουμε σε μονοπάτια και πιάνουμε θέση σε παγκάκια για να λιαστούμε, με καφεδάκι ανά χείρας.

Πλατεία Θησείου



Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η ιστορική πλατεία στην «αρχαιολογική καρδιά» της πόλης ανακατασκευάστηκε και πρασίνισε, κάνοντας ακόμα πιο όμορφη μια από τις πλέον αγαπημένες διαδρομές στους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του αθηναϊκού κέντρου. Ο σχεδιασμός της πλατείας βασίστηκε σε απλά σχήματα, λίγα υλικά και επανάχρηση παλαιών, ωστόσο, πολύτιμων υλικών, όπως τα μαρμάρινα κράσπεδα.

Πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι


Φωτό: Μαρούσι24


Για τους Μαρουσιώτες αλλά και τους κατοίκους των Βορείων Προαστίων, η ιστορική πλατεία Ηρώων είναι μια από τις αγαπημένες επιλογές για βόλτα, καφεδάκι και τσιμπολόγημα στα κοντινά μαγαζιά. Από πέρσι, η πλατεία ενισχύθηκε με αρκετό πράσινο, προστέθηκαν παγκάκια σε αρκετά σημεία, ανανεώθηκαν τα φωτιστικά σώματα, τοποθετήθηκαν όργανα γυμναστικής, και δημιουργήθηκε χώρος για μικρές ανοικτές εκδηλώσεις.

Πάρκο Περιβολάκι στο Κουκάκι



Το εμβληματικό πάρκο «Περιβολάκι Εθνικής Αντίστασης», όπως είναι το πλήρες όνομά του, είναι ένας όμορφος χώρος στην αρχή της Φαλήρου, ο οποίος φέτος υπέστη μια ωραιότατη ανακαίνιση αποκτώντας περισσότερο φυσικό «χρώμα» που τόσο είχε ανάγκη. Φυτεύτηκαν δέντρα και περισσότερα από 1000 μεσογειακά φυτά, παρτέρια με φυτικές αψίδες, νέα παγκάκια για τους επισκέπτες, καθώς και σύγχρονα καλλισθενικά όργανα γυμναστικής. Στον χώρο επίσης τοποθετήθηκαν κατασκευές φωλεοποίησης εντόμων και πουλιών της αστικής πανίδας, καθώς και βοτανικές πινακίδες για την ξενάγηση του κοινού στον κόσμο των φυτών.

Πλατεία Ανδρέας Παπαδημητρίου στο Μοσχάτο



Παιδική χαρά με δάπεδο και σύγχρονο εξοπλισμό, κοινόχρηστος χώρος ξεκούρασης, με στέγαστρα και πλακοστρωμένο τμήμα για εκδηλώσεις, αλλά και χώρος υπαίθριας άσκησης με τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής είναι μερικές μόνο από τις επεμβάσεις που έγιναν στην ανάπλαση της πλατείας του Μοσχάτου, η οποία παραδόθηκε στις αρχές του Οκτώβρη στους πολίτες. Σημαντική (και απαραίτητη) προσθήκη η δυνατότητα πρόσβασης για ΑμεΑ.

Πλατεία Ναθαναήλ στα Πατήσια



Σε μια πλατεία- σημείο αναφοράς και συνάντησης για εκατοντάδες κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, πραγματοποιήθηκαν σημαντικές αισθητικές αλλά και λειτουργικές παρεμβάσεις. Στο πάρκο της Πλατείας Ναθαναήλ στα άνω Πατήσια, έγιναν νέες φυτεύσεις, σε επιφάνειες συνολικά 2.760 τετραγωνικών μέτρων, και η πλατεία απέκτησε οκτώ νέα δέντρα αλλά και 3.737 θάμνους,. Τα φωτιστικά ενισχύθηκαν, οι φθαρμένες επιφάνειες επισκευάστηκαν, τοποθετήθηκε χλοοτάπητας και ο χώρος έγινε ακόμα πιο προσβάσιμος σε όλους χάρη στην αφαίρεση των σκαλοπατιών. 

Πάρκο Σταθμού Λαρίσης



Ακριβώς απέναντι από τον πολυσύχναστο σταθμό, ένα πάρκο «φρεσκαρίστηκε», δίνοντας λίγο περισσότερο πράσινο σε μια περιοχή που το έχει ανάγκη. Το πάρκο έκτασης 4 στρεμμάτων στη Θ. Δηλιγιάννη εμπλουτίστηκε με 31 νέα δέντρα και 2.714 θάμνους, απέκτησε νέο χλοοτάπητα δημιουργήθηκε, αλλά και ένα σύγχρονο πάρκο σκύλων. Πρόκειται για έναν χώρο κατάλληλα περιφραγμένο, με συνεχή παροχή πόσιμου νερού για τα ζώα, με ειδικά παιχνίδια επιδεξιότητας τα οποία βοηθούν στην εκπαίδευση τους, αλλά και με σκίαση, κάδους απορριμμάτων και καθίσματα για τους συνοδούς.

Άλσος Λογγίνου στο Μετς



Ένα από τα ομορφότερα (αλλά παραμελημένα) πάρκα της πόλης, επέστρεψε αναβαθμισμένο και καταπράσινο στους κατοίκους. Το Άλσος Λογγίνου στο Μετς, έχει πλέον στην έκτασή του περισσότερα από 2.500 νέα φυτά, ανακαινισμένο υπαίθριο γήπεδο μπάσκετ, ενώ η παιδική χαρά του αναμορφώθηκε, αποκτώντας νέο σύγχρονο εξοπλισμό. Λίγα μέτρα μακριά, ο πεζόδρομος Κοσμά Μπαλάνου, ο οποίος ενώνεται με τον χώρο του άλσους ανανεώθηκε και αυτός, με υποδομές για ΑμεΑ και νέα φωτιστικά.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v