Η ιστορική πλατεία Θησείου μεταμορφώθηκε

Η πλατεία Θησείου που βρίσκεται στην «αρχαιολογική καρδιά» της πόλης ανακατασκευάστηκε και πρασίνισε μέσα από τις εργασίες του Δήμου Αθηναίων στην περιοχή.
Η ιστορική πλατεία Θησείου μεταμορφώθηκε

Η ιστορική πλατεία Θησείου έχει πια ένα νέο πιο όμορφο πρόσωπο, ύστερα από τις εργασίες ανακατασκευής της στις οποίες προχώρησε ο Δήμος Αθηναίων. Η πλατεία Θησείου βρίσκεται στην «αρχαιολογική καρδιά» της πόλης, προσφέροντας μια από τις πλέον αγαπημένες διαδρομές στους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του αθηναϊκού κέντρου.



Ο δήμος Αθηναίων, ολοκλήρωσε την ανάπλαση της πλατείας του Θησείου υλοποιώντας σειρά σημαντικών παρεμβάσεων, σε μία έκταση που ξεπερνά τα δύο στρέμματα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης έγραψε σχετικά στη σελίδα του στο Facebook: «Από σήμερα απολαμβάνουμε την πλατεία Θησείου, μια μικρή μεν αλλά ιστορική πλατεία, σε μια απ’ τις ωραιότερες γειτονιές της Αθήνας, έτσι όπως της αξίζει!

Με λιτό σχεδιασμό, επανάχρηση παλιών φυσικών υλικών, δημιουργία κήπου με μεσογειακά φυτά και εγκατάσταση νέου φωτισμού, η «νέα» πλατεία Θησείου εντάσσεται οργανικά και αρμονικά με τον περιβάλλοντα ιστορικό και αρχαιολογικό χώρο.

Θερμές ευχαριστίες στον αρχιτέκτονας-πολεοδόμο κύριο Διαμαντόπουλο, ο οποίος προσέφερε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στην μελέτη για την ανάπλαση της».



Ο Αρχιτέκτων – Πολεοδόμος κ. Δημήτρης Διαμαντόπουλος, δήλωσε έπειτα από την ολοκλήρωση της ανακατασκευής της πλατείας Θησείου τόνισε: «Όταν πριν από πολλά χρόνια μού ζητήθηκε να υποβάλω πρόταση για την αναβάθμιση αυτής της μικρής, αλλά πολύ σημαντικής πλατείας, θεώρησα χρέος και τιμή μου να το κάνω αφιλοκερδώς. Μάλιστα, με προθυμία θα το ξανακάνω και μελλοντικά εφόσον μού ζητηθεί να παραθέσω τη συμβουλή μου σε οτιδήποτε αφορά το συνολικό έργο της περιοχής, που μαζί με τους συνεργάτες μου έχουμε μελετήσει στο πλαίσιο της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων, και δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί».

«Το σημερινό αποτέλεσμα εναρμονίζεται με τη διαμόρφωση του πεζοδρόμου της Αποστόλου Παύλου, μοιάζοντας να είναι η φυσική του κατάληξη. Ωστόσο, είναι σημαντικά αυτά που μένουν ακόμη να γίνουν στην ευρύτερη περιοχή για τη βελτίωση της λειτουργικότητας και της αισθητικής και κυρίως για την ανάδειξη του πνεύματος του ιστορικού αρχαιολογικού τοπίου, η οποία κρίνεται επιτακτική» πρόσθεσε.



Ο σχεδιασμός της πλατείας βασίστηκε σε απλά σχήματα, λίγα υλικά και επανάχρηση παλαιών, ωστόσο, πολύτιμων υλικών, όπως τα μαρμάρινα κράσπεδα. Όλα αυτά συντελούν σε μία λιτή διαμόρφωση του χώρου. Παράλληλα δημιουργήθηκε κήπος με μεσογειακά φυτά, ενώ εγκαταστάθηκε και νέος φωτισμός.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v