Είναι η Αθήνα πόλη για σκυλιά; Δείτε όλα τα «γαβ- γαβ» πάρκα της Αττικής

Το παιδί σας έχει ανάγκη από βόλτες και παιχνίδια. Θέλει να μυρίσει θάμνους, ούρα άλλων σκύλων και να κοινωνικοποιηθεί. Κάνει η Αθήνα για τέτοιες δραστηριότητες;
Είναι η Αθήνα πόλη για σκυλιά; Δείτε όλα τα «γαβ- γαβ» πάρκα της Αττικής
Νομίζατε ότι η Αθήνα υστερεί σε πάρκα για σκύλους; Έχετε την εντύπωση πως τα δύο που εγκαινιάστηκαν στον Δήμο Αθηναίων, είναι τα πρώτα γενικά στην Αθήνα; 

Πλανάστε. Πολλοί δήμοι σέβονται τα τετράποδα παιδιά μας και το αποδεικνύουν με τα πάρκα για σκύλους που έχουν. 

Εδώ η λίστα με τα διαθέσιμα πάρκα. 

Δήμος Παλαιού Φαλήρου

Ο Δήμος διαθέτει δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους με νερό και επαρκή φωτισμό. Ο πρώτος βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο σινεμά Φλοίσβος, ενώ ο δεύτερος στην Πλατεία Παμφυλίας.

Δήμος Αλίμου

Ένας πανέμορφος λόφος για μικρούς, μεγάλους, αλλά και για σκύλους, είναι ο Λόφος Πανί στον Άλιμο. Εκεί εδρεύει κι ένα πάρκο για σκύλους. Ο Δήμος έχει και έναν δεύτερο κατάφυτο χώρο, στη λεωφόρο Ιωνίας και Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Δήμος Ηλιούπολης

Άλλος ένας χώρος με παιχνίδια με εμπόδια και στρωμένο χώμα βρίσκεται αυτή τη φορά στην Ηλιούπολη. Έξω από το πάρκο υπάρχουν μεγάλα τραπέζια τύπου πικ-νικ για να περιμένετε το “παιδί σας” να κουραστεί.

Δήμος Χαλανδρίου

Στο πάρκο της Αττικής οδού θα βρείτε το δημοτικό πάρκο για σκύλους του Δήμου Χαλανδρίου. 

Δήμος Παπάγου – Χολαργού

Δύο ακόμη δημοτικά πάρκα είναι αυτά του Δήμου Παπάγου – Χολαργού. Το πρώτο, ένας χώρος περίπου 300τ.μ. με δεντράκια και παγκάκια στο Άλσος Χολαργού, απέναντι από το Δημαρχείο (25ης Μαρτίου & Καραϊσκάκη, Χολαργός).

Το δεύτερο βρίσκεται στο μεγάλο Πάρκο Παπάγου (Κορυτσάς και Θάλειας).

Και τα δύο πάρκα είναι περιφραγμένα, ειδικά σχεδιασμένα και διαμορφωμένα για την αναψυχή των τετράποδων φίλων μας.

Δήμος Περιστερίου

Στο συνεδριακό κέντρο ΚΥΒΕ Περιστερίου (Εθν. Μακαρίου 1 και Κηφισού) βρίσκεται ένα μεγάλο πάρκο για σκύλους με μπόλικο χορτάρι. 

Δήμος Αγίων Ανάργυρων – Καματερού

Στον Δήμο Αγίων Ανάργυρων – Καματερού, απέναντι από το στρατόπεδο 301, βρίσκεται το πάρκο Πευκώνα (Λεωφόρος Δημοκρατίας), κι εντός του υπάρχει πάρκο για σκύλους. Συγκεκριμένα, υπάρχουν δύο ξεχωριστοί χώροι, ένας για τα κοινωνικοποιημένα που παίζουν μεταξύ τους, κι ένας πιο ήσυχος για να βγάλετε το σκυλάκι σας με το λουράκι του.

Δήμος Νέου Ηρακλείου

Το δημοτικό πάρκο για σκύλους βρίσκεται στη διεύθυνση Πεύκων και Κλεισθένους, και είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 09.00 έως τις 14.00 και από τις 18.00 έως τις 21.00.

Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου

Ο Δήμος επέλεξε το πάρκο Ηρώων για τη δημιουργία πάρκου για σκύλους και «αφιέρωσε» στους μικρούς μας φίλους περίπου μισό στρέμμα.

Δήμος Ιλίου

Το παρκάκι διαθέτει παιχνίδια με εμπόδια και όλα αυτά τα καλούδια που χρησιμοποιούν οι εκπαιδευτές για τους τετράποδους φίλους μας και θα το βρείτε στην οδό Ναυσικάς και Ραδιοφωνίας στο Ίλιον.

Δήμος Γαλατσίου

Τον Νοέμβριο του 2018 εγκαινιάστηκε το Πάρκο Κοινωνικοποίησης και Άθλησης Σκύλων, στο Άλσος Βεΐκου.

Πρόκειται για δύο πάρκα, ένα για μεγαλόσωμα κι ένα για μικρόσωμα σκυλιά, τα οποία κατασκευάστηκαν σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς.

Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους τους κατοίκους και δημότες του Δήμου Γαλατσίου, ενώ η συνδρομή για μη κατοίκους και δημότες είναι 36 € τον χρόνο.

Δήμος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Ο Δήμος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη είναι ο πιο φιλόζωος δήμος, καθώς δεν διαθέτει ένα, αλλά επτά πάρκα για σκύλους.

Οι χώροι αυτοί βρίσκονται στα εξής σημεία:

Στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας

Στην πλατεία Μήτσου Παπαρήγα

Κοντά στο γήπεδο «Σταύρος Μελισσουργός»

Στον Άγιο Φίλιππο, όπου υπάρχουν δύο πάρκα. Είσοδος από την οδό Κεραμεικού και από την οδό Παντειχίου

Στον Λόφο Βώκου

Στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου Παιδική Στέγη

Δήμος Αργυρούπολης- Ελληνικού

Στο Πρότυπο Οικογενειακό Πάρκο Ελληνικού (Δραγατσανίου και Πραξιτέλους) βρίσκεται το ειδικά διαμορφωμένο πάρκο σκύλων. Είναι περιφραγμένο, έχει έκταση 12 στρέμματα και διαθέτει, εκτός από το πάρκο σκύλων, χώρο για πικ-νικ, θερινό κινηματογράφο, γήπεδο 5Χ5, ποδηλατόδρομο, παιδική χαρά, τραπέζια για πινγκ-πονγκ, βοτανόκηπο και υπαίθριο γυμναστήριο. Είναι περιφραγμένο.

Δήμος Αγίου Δημητρίου

Ο Δήμος διαθέτει τρία πάρκα εκτόνωσης σκύλων:

Πάρκο σκύλων οδού Δράμας

Πάρκο σκύλων οδού Κνωσσού

Πάρκο σκύλων Ασυρμάτου

Δήμος Καισαριανής

Στο Άλσος Σκοπευτηρίου Καισαριανής, βρίσκεται ένα πάρκο τεσσάρων στρεμμάτων. Το πάρκο είναι περιφραγμένο και φωταγωγείται τις βραδινές ώρες, ενώ στον χώρο έχουν τοποθετηθεί παγκάκια, καλαθάκια και βρύση. Το ενδιαφέρον είναι ότι είναι χωρισμένος σε δύο μέρη: ένα για μεγαλόσωμα κι ένα για μικρόσωμα σκυλιά


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v