Πάμε Βριλήσσια και Μελίσσια για τα πιο καλά… τσιμπούσια

Βάζουμε πλώρη για την δυάδα των Βορείων Προαστίων και κάνουμε στάσεις στα πιο νόστιμα σημεία για θαλασσινά, κρέας και μαμαδίσια μαγειρευτά.
Πάμε Βριλήσσια και Μελίσσια για τα πιο καλά… τσιμπούσια

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Το «δίδυμο» των Βορείων Προαστίων, Βριλήσσια-Μελίσσια, προσφέρει απλόχερα επιλογές γευστικής εξόρμησης μέσα από πληθώρα νόστιμων διευθύνσεων.

Θες ψαράκι; Θες λαχταριστές μπριζόλες; Ή μήπως ένα πληθωρικό μπιφτεκόψωμο; Ό,τι και αν λαχταρίσει το στομαχάκι σου, στα Μελίσσια και τα Βριλήσσια θα το βρεις.

Kozis’
Π. Τσαλδάρη 34, Μελίσσια, τηλ: 21 0810 1584

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kozi's (@kozis_meetneat)



Ήξερες πως η Νότια Αφρική βγάζει κορυφαία κρέατα; Το Kozi’s θα σου ανοίξει τα μάτια και το στομάχι, μιας και εδώ τηρούν την αφρικανική παράδοση του ψημένου κρέατος, το οποίο μαρινάρουν με μια μυστική σάτλσα μπαχαρικών που τα απογειώνει. Μπριζόλα Chakalaka ζουμερή, εξαιρετικό rib eye (και σε κοντοσούβλι), χτένι 300 γραμμαρίων απαλό σαν βελούδο και διάφορα μπέργκερ οφείλουν μια θέση στο τραπέζι σου. Ο λογαριασμός στα 30€/ άτομο με νοτιοαφρικάνικο κρασί.

Ψαροκόκκαλο
Ελ. Βενιζέλου 19, Μελίσσια, τηλ: 21 0807 7535

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by psarokokkalo melissia (@psarokokkalo_)



Από το μπριζολίδι στο ψαράκι. Στο Ψαροκόκκαλο θα βρεις ένα οικονομικό ναό ψαροφαγίας, με πολλούς φανατικούς θαμώνες. Ο πληθωρικός κατάλογος περιλαμβάνει ορεκτικά με θαλασσινά, ωραίες σαλάτες, φρέσκο ψαράκι και αρκετά ριζότι. Φάβα με καραμελωμένο κρεμμύδι και χταποδάκι, ταραμοσαλάτα, πεσκανδρίτσα σε μπουκίτσες με κρέμα γάλακτος και σκόρδο, γόνος καλαμαράκι, μύδια αχνιστά με λεμόνι, ριζότο σουπιάς και γαρίδες και πετροσωλήνες σαγανάκι συγκαταλέγονται στα must του καταλόγου. Ο λογαριασμός κάπου στα 18-20€/ άτομο με κρασί.

Τα Ψαράκια
Πλ. Ελευθερίας 4, Μελίσσια, τηλ: 21 0804 4314



Πάνω στην πλατεία Ελευθερίας, τα Ψαράκια βγάζουν τραπέζια δίπλα στο πράσινο και σε άκρως οικογενειακό κλίμα σερβίρουν ψαρικά και θαλασσινά σε καλές τιμές με μεράκι και νοστιμιά. Οτιδήποτε και αν επιλέξεις από τον κατάλογο θα είναι φρέσκο και καλομαγειρεμένο, αλλά σημείωσε στα οπωσδήποτε το τηγανιτό σαλάχι, τις γαρίδες σαγανάκι, χταπόδι στα κάρβουνα, κουτσομουράκια τηγανιτά, φάβα με καπνιστή πέστροφα και μύδια σαγανάκι. Συνοδεία κρασιού Ζίτσα, ο λογαριασμός στα 20-25€/ άτομο.

Η Κουζίνα της Χρυσάνθης
Π. Τσαλδάρη 21, Μελίσσια, τηλ: 21 0613 3250



Τι θα έλεγες για λίγη μαμαδίσια κουζίνα; Σε αυτό ο οικογενειακό μαγειρίο θα την απολαύσεις όπως πρέπει μέσα από συνταγές που μοσχοβολούν, καμωμένες με αγάπη και σεβασμό στην παράδοση. Στα πιάτα ημέρας θα βρεις σπιτική σπανακόπιτα και τυρόπιτα, γιουβαρλάκια, γεμιστά με κιμά, καλαμαράκια τηγανιτά, κεφτεδάκια σε πλούσια κόκκινη σάλτσα, κολοκυθάκια αυγολέμονο, λαχανόρυζο, μοσχαράκι κοκκινιστό, μελιτζάνες με ρύζι και φέτα, καθώς και αρκετές επιλογές σχάρας – φιλέτο κοτόπουλο, χοιρινή μπριζόλα, γεμιστό μπιφτέκι κ.α. Ο λογαριασμός με χύμα κρασί στα 15€/ άτομο.

Νησιώτισσα
Λεωφ. Πεντέλης 168, Βριλήσσια, τηλ: 21 0803 2957



Σταθερή αξία εδώ και χρόνια για ψαρικά στα Βριλήσσια, αυτή η Νησιώτισσα κρατά την ποιότητα σταθερά ψηλά και σερβίρει νόστιμα πιάτα με άρωμα θάλασσας στον μοντέρνο και… νησιώτικο χώρο της. Η ψαρόσουπα είναι αναμφισβήτητα το χιτ του καταλόγου, από τις πιο ωραίες που θα φας, ενώ στον κατάλογο θα βρεις τις κλασικές επιλογές μιας ψαροταβέρνας: καλαμαράκια τηγανιτά, χταποδάκι ξιδάτο, γαρίδες ψητές με το λεμονάκι σου, μύδια αχνιστά, γαριδάκι συμιακό και αρκετές επιλογές ζυμαρικών με θαλασσινά αν πεινάς πολύ. Ο λογαριασμός στα 25€/ άτομο, με κρασί.

Μαμούθ | Αργό Φαγητό
Θέτιδος 1, Βριλήσσια, τηλ: 21 0613 1180

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mammoth Slow Food (@mammoth_slow_food)



Μην ανησυχείς, δε θα αργήσει το φαγητό σου. Το κίνημα Slow Foods εστιάζει στη διατήρηση των περιφερειακών γαστρονομικών παραδόσεων με ντόπια λαχανικά και ζωικά προϊόντα. Επομένως οτιδήποτε δοκιμάσεις σε αυτό το ιδιαίτερο εστιατόριο θα είναι φτιαγμένο από ντόπια υλικά. Στον κατάλογο θα βρεις φάβα με κρεμμύδι, ελαιόλαδο, λεμόνι, ρίγανη και καπνιστή πέστροφα, αυθεντικό λουκάνικο Καρδίτσας, σκουμπρί καπνιστό στη σχάρα, μπιφτέκια φακής με κινόα και soy sauce, ρεβίθια με μελιτζάνες στον φούρνο με κύμινο και κουρκουμά, και κλασικό μουσακά, μεταξύ άλλων. Ο λογαριασμός στα 25€/ άτομο, με κρασί.

BarBara Que
Εθ. Αντιστάσεως 27, Βριλήσσια, τηλ: 21 3034 9058

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by BarBara Que (@barbara_que_)



Σταθερή αξία για burgerοκατανάλωση στην περιοχή εδώ και χρόνια, το BarBara Que συνεχίζει σταθερά να ψήνει αριστοτεχνικά μπιφτέκια τα οποία εισχωρούν σε αφράτο ψωμάκι και μετατρέπονται σε λαχταριστά burgers. Ξεκίνα με ένα Τσίλι Κον Κάρνε με μοσχαρίσιο κιμά μαγειρεμένο με καυτερή πιπεριά rawit και φασόλια kidney, και συνέχισε με ένα πληθωρικό Blue Black με ντομάτα, καραμελωμένα κρεμμύδια, μανιτάρια σοτέ, ρόκα και blue cheese σως ή ένα Grandma's Boy με iceberg, ντομάτα, πουρές καπνιστής μελιτζάνας, μουστάρδα Dijon, μπέικον και τυρί provolone. Δε θα χρειαστείς κάτι παραπάνω για να χορτάσεις – άντε και καμία σαλάτα. Ο λογαριασμός στα 15€ με μπίρα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v