Οι αυλές του φθινοπώρου για ποτό στο κέντρο της Αθήνας

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, πιάνουμε θέση και πίνουμε τα ποτάκια μας στις πιο όμορφες φθινοπωρινές αυλές του κέντρου της πόλης.
Οι αυλές του φθινοπώρου για ποτό στο κέντρο της Αθήνας

Διανύουμε τα μέσα του Οκτώβρη ωστόσο ο καιρός δεν λέει να χειμώνιασει στον πλανήτη Ελλάδα, πράγμα που δεν μας χαλάει καθόλου για να σου πούμε την αλήθεια μας. Ίσα, ίσα το απολαμβάνουμε κιόλας μιας και μας δίνει την ευκαιρία να αράζουμε σε αυλές, ταράτσες, κήπους και πάρκα, χωρίς να ξεπαγιάσουμε. Έτσι λοιπόν κι εμείς αδράξαμε τη μέρα και κυρίως τη νύχτα και πήγαμε μια μπαρότσαρκα στις καλύτερες φθινοπωρινές αυλές του αθηναϊκού κέντρου. Σου φτιάξαμε και λίστα μάλιστα για να μην ψάχνεσαι τελευταία στιγμή που θα πιείς τις ποτάρες σου.

Black Duck Garden

Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 5-7, Πλατεία Κλαυθμώνος, τηλ: 2103252396



H μαύρη πάπια ξέρει που να αράζει και το φετινό φθινόπωρο κι εσύ πρέπει να την εμπιστευτείς και να την ακολουθήσεις σε μια από τις ωραιότερες αυλές του κέντρου. Στο Black Duck Garden θα πάρεις μια γερή τζούρα παλιάς Αθήνας, με τα σιντριβάνια, τον φοίνικα της βασίλισσας Αμαλίας στο κέντρο, με τους κισσούς στον τοίχο, ενώ χαζεύεις τον κατάλογο με τα ποτά και τα κοτεϊλάκια που έμπειροι mixologists ετοιμάζουν πίσω από την μπάρα.

Όσο σε περιμένουμε να φανείς θα πιούμε στην υγειά σου ένα pink pepper duck με ρούμι, τζίντζερ, ροζ πιπέρι, μέλι, μοσχολέμονο, κανέλα κι έλαια πορτοκαλιού. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Κύριος Χου

Δημοφώντος και Υπερίωνος 1, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 21 0342 3972



Τα Πετράλωνα ριμάρουν με το ξεσάλωνα για κάποιους πολύ βασικούς λόγους, κι ένας εξ αυτών είναι τα υπέροχα μπαράκια που μπορείς να ξημεροβραδιαστείς στα μέρη τους. Ο κύριος Χου είναι ένα από πλέον αγαπημένα μας σποτς κυρίως χάρη στην πανέμορφη αυλίτσα του, που έχει διάσπαρτα στον χώρο της μπόλικες γλάστρες γεμάτες με βότανα που συχνά πυκνά καταλήγουν στο κοκτεϊλάκι σου. Αν βρεθείς προς τα εκεί μην διστάσεις να παραγγείλεις ένα Tiki amigos με κρέμα λεμόνι, tequila Reposado, liqueur ανανά, lime και σχοινόπρασο, ένα Deep purple με μαστίχα, ρούμι λευκό, μαρμελάδα blueberry, orgeat και lime , ή το λατρεμένο Flower spritz με pisco, liqueur γιασεμί, Vermouth γλυκό, Prosecco και amargo chuncho bitters. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από τα 7€.

Επί της Δεξαμενής

Ιολάου 29 & Δεξαμενής 1, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 210 3466772



Αν είσαι τιμητής της ρήσης “once in Petralona, always in Petralona” είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσεις την φθινοπωρινή σου μπαρότσαρκα επί της Δεξαμενής πιάνοντας στασίδι στην κουκλίστικη αυλή της. Με ένα jazz αέρα να πλανιέται στην ατμόσφαιρα το Επί της Δεξαμενής σετάρει ιδανική με την καλοκαιρινή διάθεση που φοράμε πια και τους φθινοπωρινούς μήνες στο κέντρο της πόλης. Μοιάζει ταμάμ επιλογή για άραγμα με φίλους και παρέα συνοδεία γλυκόπιοτων κοκτέιλ που ξεκινούν από τα 7-8€.

Το Λοκάλι

Σαρρή 44, Ψυρρή, τηλ.: 21 0325 0673



Κάποια χρόνια πριν η φράση λοκάλι έπαιζε ιδιαίτερα στην αθηναϊκή διασκέδαση για να περιγράψει εκείνους που στηρίζουν τα μαγαζιά της πόλης τους. Πλέον αποτελεί τον τέλειο προορισμό αν θες να απολαύσεις το ποτάκι σου, σε μια φανταστικό-καταπληκτική αυλή στου Ψυρρή που σε κάνει να ξεχνάς πως βρίσκεσαι μια ανάσα μακριά από το πολύβουο κέντρο της. Αν και του λόγου σου πιστεύεις ότι τα κεφτεδάκια πάνε με το Gin tonic τότε στο Λοκάλι θα βρεις το place to be. Πέρα από τα πεντανόστιμα τσιμπολογήματα του καταλόγου και την ενημερωμένη κάβα, θα σου προτείναμε το Cucu-Cha με τεκίλα, μοσχοπίπερο, αγγούρι, Ginger beer και μοσχολέμονο και το Castaway με μαστίχα, φραγκόσυκο, πιπερόριζα, λεμόνι και gin. Τα κλασικά κοκτέιλ ξεκινούν από τα 8€ και τα signature από 10€.

UpupaEpops

Αλκμήνης 7, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 212 1055214



Παραμυθένια, αρτιστίκ, Instagrammable, κινηματογραφική και πολλά ακόμη πλουμιστά επίθετα θα χρειαστούν για να αποδώσουν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι στην αγαπημένη αυλή του Τσαλαπετεινού της καρδιάς μας στην αρχή των Πετραλώνων. Το φθινόπωρο της πάει ιδιαίτερα μιας και δημιουργεί το ιδανικό σκηνικό για να απολαύσεις το ποτάκι σου μακριά από τις χοντρές ζέστες του καλοκαιριού. Αν βρεις τραπεζάκι ελεύθερο πιες κι ένα Liliko’i με φρούτα του πάθους, σοκολάτα, τζίντζερ, κάρδαμο, λάιμ, ρούμι Wray & Nephew και μαστίχα Skinos στην υγειά μας, γιατί μάλλον πρόκειται για την τυχερή σου μέρα. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από τα 8€.

The Place by Coco-mat bike

Τριπτολέμου 26, Γκάζι, τηλ.:210 3420290



Ο καταπράσινος εσωτερικός χώρος καθώς και η πυκνόφυτη αυλή του The Place είναι το τέλειο μέρος για όλες τις εποχές του χρόνου και δη για το φθινόπωρο. Λίγα μέτρα μόλις μακριά από τον σταθμό του μετρό στον Κεραμεικό σε υποδέχεται μιας από τις μεγαλύτερες αυλές του κέντρου με δεκάδες τραπεζάκια και μπόλικα healthy αλλά και αλκοολούχα καλούδια στον κατάλογο. Εμείς συστήνουμε ανεπιφύλακτα το Twisted Mexicali με τεκίλα, παπάγια, μάνγκο και λάιμ, αλλά και το Fig Supreme με τζιν, σύκο, φρούτα του πάθους και λάιμ. Αν πάλι είσαι ποδηλάτης η χαρά σου θα είναι διπλή μιας και το Place θα σου προτείνει ειδικά σχεδιασμένες διαδρομές ποδηλασίας που έχει ετοιμάσει για πάρτη σου προκειμένου να εξερευνήσεις την πόλη.

Saorsa

Γιατράκου 2, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 5235960



Στεγασμένο σε ένα υπέροχο διατηρητέο σπίτι του 1852 το Saorsa μοιάζει βγαλμένο από μια άλλη πολύ πιο ξέγνοιαστη εποχή. Χαλαρωτικό, cozy και με μια αυλή σήμα κατατεθέν πια για ολόκληρη την περιοχή του Μεταξουργείου το Saorsa είναι η απάντηση στο «που θα πιούμε ποτάρες σήμερα;» ερώτημα και του φετινού φθινοπώρου. Όσο ψάχνεις ελεύθερο τραπεζάκι, εμείς παραγγέλνουμε ένα Mexican Dawn κοκτειλάκι με τεκίλα, βερμούτ, φρούτα του πάθους και ροζ γκρέιπφρουτ κι ένα Tropical Fire με μαστίχα, βότκα, σιρόπι καρύδας και τσίλι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v