Βγήκαμε στα καλύτερα μπαρ με αυλή σε Βύρωνα, Ζωγράφου και Καισαριανή

Κρυμμένες αυλές, ταράτσες με θέα, κοκτέιλ, ρακόμελα και η ζωή είναι ωραία σε Βύρωνα, Ζωγράφου και Καισαριανή.
Βγήκαμε στα καλύτερα μπαρ με αυλή σε Βύρωνα, Ζωγράφου και Καισαριανή

Οι αυλές είναι η αγαπημένη μας απόλαυση για τα βράδια. Όσο ακόμα ο καιρός αντέχει, εμείς εκμεταλλευόμαστε τις εν μέρει καλοκαιρινές θερμοκρασίες και ξεπορτίζουμε για ποτάκια έξω.

Η Καισαριανή, ο Βύρωνας και του Ζωγράφου είναι ούτως η άλλως μια τριάδα «φωτιά» για της εξόδους μας, με μπόλικες μπαρίστικες διευθύνσεις. Το πράγμα όμως γίνεται καλύτερο, όταν σε αυτές τις γειτονιές ανακαλύπτουμε και ωραιότατες αυλές για βραδινά ποτάκια με την παρέα.

Junction In The Yard
Αμμοχώστου 9, Ζωγράφου, τηλ: 21 0777 7375



Μια «διασταύρωση» με brunch, φαγητό και signature cocktails σε καλεί να πιάσεις θέση στην κατάφυτη αυλή της με τη μόνιμη καλοκαιρινή της αύρα – ανεξαρτήτως εποχής. Το Junction θα σου κρατήσει νυχτερινή συντροφιά μέσα από ωραίες μουσικές των DJs που πιάνουν πόστο εδώ κάθε Πέμπτη με Κυριακή και με πρωτότυπες δημιουργίες από τη μπάρα του. Σημείωσε οπωσδήποτε το φθινοπωρινό Spicy Pumpkin με Bacardi spiced, pumpkin και ginger syrup, lime και firewater. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ στα 6€.

Mojo
Παπαδιαμαντοπούλου 36, Ιλίσια, τηλ: 21 0775 7033

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MojoClub (@mojoathensclub)



Μια όαση στα σύνορα Ιλισίων με Ζωγράφου, το Mojo έχει αποκτήσει φανατικό κοινό διατηρώντας σταθερή την ψυχαγωγική του αξία για πολλά, πολλά χρόνια. Είναι στέκι, έχει μια πανέμορφη αυλή που γεμίζει κάθε μέρα και είναι ό,τι πρέπει και για τις φθινοπωρινές νύχτες και παίζει ωραίες, ροκίζουσες feelgood μουσικές. Τι άλλο να ζητήσεις; Α ναι, η άκρως ενημερωμένη κάβα του σερβίρει κλασικά και ψαγμένα spirits, με αρκετές επιλογές σε malt ουίσκι. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Kayu Athens
Λεωφ. Εθ. Αντιστάσεως 232, Καισαριανή, τηλ: 21 0010 6403

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kayu (@kayu.athens)



Ένα μαγαζί για κάθε στιγμής της ημέρας, μοντέρνο και μίνιμαλ συγχρόνως, το Kayu με την όμορφη αυλή και τα ξύλινα τραπέζια, σε κερδίζει αμέσως. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το αισθητικό δάσος της Καισαριανής, και σερβίρει λαχταριστό brunch και μονοποικιλιακούς καφέδες, ενώ το βράδυ η μουσική ανεβάζει ντεσιμπέλ με ethnic και house μελωδίες και η μπάρα βγάζει καλοφτιαγμένα κοκτέιλ. Το απλό ποτό στα 7€, κοκτέιλ από 8€.

Mama Says
Χίου 1, Καισαριανή, τηλ. 2107251991

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mama Says (@mamasays_athens)



Η μαμά σου θα ενέκρινε την έξοδο σε αυτό το all day bar, του οποίου ο εξωτερικός χώρος είναι έτσι διαμορφωμένος ώστε να μοιάζει με αυλή από τα παιδικά σου χρόνια. Να την ακούς τη μανούλα λοιπόν, και να πιάσεις θέση στα τραπεζάκια του για να απολαύσεις χαλαρά ποτάκια κάτω από τα δέντρα σε φόντο πράσινο, αλλά και παρεΐστικα ρακόμελα, ουζάκια, τσίπουρα και οινόμελα αν μαζευτείτε πολλοί. Το απλό ποτό στα 7€, τα καραφάκια από 5€.

Lolita
Ταταούλων 86, Βύρωνας, τηλ: 21 0764 4665



Έλειπε από τον Βύρωνα ένα φρέσκο μπαράκι με feelgood χαρακτήρα, και μια Λολίτα ήρθε να αναπληρώσει το κενό. Ένα καφέ μπαρ από εκείνα που χαίρεσαι να ανακαλύπτεις,  η Λολίτα θυμίζει καφενεδάκι σε νησί των Κυκλάδων και σε υποδέχεται στην πανέμορφη αυλή-ταράτσα της, με τα χρωματιστά φωτάκια και τα ρουστίκ πλακάκια για καφεδάκι, μπίρα και καλοφτιαγμένα signature κοκτέιλ μέχρι πολύ αργά το βράδυ. Το απλό ποτό στα 7€.

Βύρωνος Πολιτεία
Κωνσταντινουπόλεως 97, Βύρωνας, 21 0765 9992



Μια μικρογραφία πλατείας, σαν ξέφωτο μικρής πόλης, έχει στηθεί στην ταράτσα ενός κτιρίου της Κωσταντινουπόλεως και ατενίζει τον Βύρωνα αφ’ υψηλού. H «Πολιτεία» αυτή είναι ένα ενδιαφέρον μείγμα καφετέριας, μπαρ και φαγάδικου, ιδανική για παρέες που θέλουν να τσιμπολογήσουν, να πιούν κρασάκια και ρακές, και να δοκιμάσουν ενδιαφέροντα κοκτέιλ. Τα απλά ποτά στα 6.5€, τα κοκτέιλ στα 8€ και το ρακόμελο στα 4,5€ τα 100ml.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v