Αυτά τα μπαρ στο Παγκράτι έχουν ωραιότατο φαγητό

Θες να πιείς ποτάκια και κοκτέιλ; Σου κάνουν. Θες να φας προσεγμένα; Σου κάνουν. Αυτά τα μπαρ στο Παγκράτι τα κάνουν όλα και συμφέρουν.
Αυτά τα μπαρ στο Παγκράτι έχουν ωραιότατο φαγητό

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Ωραίες μουσικές, χαλαρό περιβάλλον, βραδιές με ζωντανές εμφανίσεις και διπλό… παιχνίδι: φαγητό και ποτό στη μπάρα ή σε τραπεζάκια.

Τα παρακάτω μπαρ και καφενεία του Παγκρατίου ξέρουν να μας ποτίζουν και να μας ταΐζουν καλά.

SiR TEN Bar & Eatery

Εμπεδοκλέους 34, τηλ: 2107520462



Industrial τόνοι, ατμόσφαιρα από bar restaurant της Νέας Υόρκης, εκλεπτυσμένη fusion κουζίνα και υπέροχα signature cocktails συνθέτουν τον πολυμορφικό χαρακτήρα της νέας άφιξης της περιοχής. Α, και μια ωραιότατη μπουτίκ στον πάνω όροφο από το ελληνικό brand ESAI. Στο Sir Ten θα πιείς το ποτάκι σου, θα δοκιμάσεις γεύσεις όπως φιλέτο σολωμού με κινόα και σως miso, Gyoza με γέμιση γαρίδα, κοτόπουλο, ginger και Tentsuyu σώς και θα πιείς δροσερά κοκτέιλ όπως το Guilty passion με βότκα, passion fruit, μάνγκο, λάιμ και εξωτική κρέμα. Τις μουσικές αναλαμβάνουν guest Djs, ενώ το απλό ποτό κοστίζει 7€, και τα κοκτέιλ από 8€. Για ένα γεύμα, υπολόγισε περί τα 25€/ άτομο, με ποτήρι κρασί.

Materia Prima

Πλ. Μεσολογγίου 3, τηλ: 21 0725 5171



Στο κέντρο του Παγκρατίου, αλλά μακριά από τη φασαρία και την κίνηση της περιοχής, στην πλατεία Μεσολογγίου, το Materia Prima είναι ένα μικρούλι, μίνιμαλ wine bar που αξίζει την προσοχή σου. Στον κατάλογό του θα βρεις περί τις 400 ετικέτες κρασιών εκ των οποίων περίπου 30 «ανοίγονται» κάθε τόσο και σερβίρονται σε ποτήρι, και οι οποίες συνοδεύονται αρμονικά από γεύσεις όπως φασόλια βουτύρου με τσίλι, ξινόμηλο και καπνιστό χέλι, καρπάτσιο μοσχαριού, τόνο με σταμναγκάθι και χρένο, και μοσχαρίσια μάγουλα με πολέντα και μαύρο σκόρδο. Οι τιμές για ποτήρι κρασί ξεκινούν από τα 4,5€, ενώ για ένα πλήρες γεύμα υπολόγισε περί τα 20€.

Το Λούβρον

Ερατοσθένους 6, τηλ: 2107016594



Νέο καφενείο, μπαρ και μεζεδοπωλείο, τρία σε ένα, το όμορφο Λούβρο(ν) σερβίρει νόστιμα μεζεδάκια και καθαρά ποτά και αποστάγματα, από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ. Σε τραπεζάκια έξω μέσα στο πράσινο, θα δοκιμάσεις μεταξύ άλλων, μοσχαρίσια κεφτεδάκια σχάρας με σάλτσα δυόσμου, μπουρεκάκια με μυζήθρα, σαρδέλα με μαγιονέζα πατάτας και κρόκο Κοζάνης, ξιδάτο λουκάνικο Κρήτης, απάκι σχάρας με φρέσκια σαλάτα, σπιτικά ντολμαδάκια με κρέμα αμπελόφυλλου και σάλτσα γιαουρτιού, και γαύρο μαρινάτο με μαρμελάδα ντομάτας και ταραμοσαλάτα. Τα κοκτέιλ έχουν ως βάση αποστάγματα, λόγου χάρη το Musee de Louvre με μαστίχα, τζιν αρωματισμένο με τσάι και μανταρίνι Χίου, ενώ ο λογαριασμός για ένα γεύμα με ποτάκι δεν ξεπερνά τα 20 ευρώ κατ’ άτομο.

Frater & Soror

Αμύντα 6, πλατεία Προσκόπων, τηλ.: 2107213720



Το all day bar-restaurant της Πλατείας Προσκόπων, με μότο του το “Fine Gin, Fancy Food”, σερβίρει σε έναν επιμελώς ατημέλητο, industrial χώρο ψαγμένες ετικέτες τζιν και κοκτέιλ που πηγαίνουν το gin-tonic ένα βήμα παραπέρα. Δεν σταματά όμως εκεί και εμπλουτίζει το μενού του με ντελικάτες γευστικές επιλογές, όπως μοσχαρίσιο ταρτάρ μαγειρεμένο με τσίλι και miso, χοιρινή μπριζόλα με τερίνα πατάτας και μαγιονέζα με μαύρο σκόρδο, τόνο τατάκι με σάλτσα πόνζου, μύρτιλα, αβοκάντο και κόλιανδρο, pancakes κοτόπουλου με λαχανοσαλάτα και πιπεριές χαλαπένιο, ριγγατόνι με μοσχαρίσιο ραγού, κι άλλα τέτοια ωραία. Το απλό ποτό στα 8 ευρώ, για ένα πλήρες γεύμα, με κρασί ή κοκτέιλ υπολόγισε περί τα 30 ευρώ το άτομο.

Kermit

Αμύντα 12, τηλ: 21 1416 2128



Νέα άφιξη στην περιοχή, ο Kermit αγαπά ιδιαιτέρως το brunch και τον καλό καφέ, αλλά δεν λέει όχι και στις ιδιαίτερες γεύσεις, τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και τις ανεβαστικές jazz βραδιές. Από τον κατάλογο με το φαγητό, ξεχωρίζουν οι τυροκροκέτες με μιξ τυριών, φρέσκο δυόσμο και άνηθο, οι μπρουσκέτες με καπνιστό σολομό, ντοματίνια και sour cream, το κοτόπουλο στο πήλινο, οι πέννες με κοτόπουλο, μανιτάρια και παρμεζάνα και τα νόστιμα tapas με μοσχαρίσιο κρέας ή φιλέτο κοτόπουλο, γκουακαμόλε, coleslaw και pico de gallo. Η λίστα με τα κρασιά είναι εκτενής, με αρκετές επιλογές από εγχώριους και διεθνείς αμπελώνες, ενώ ο λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα, με ποτήρι κρασί θα έρθει περί τα 25 ευρώ το άτομο. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v