Βγαίνουμε για καφεδάκια στο Παγκράτι

Τα πιο όμορφα καφέ, τα πιο διαχρονικά στέκια και οι πιο μοντέρνες παρουσίες στην γειτονιά – όνειρο της Αθήνας.
Βγαίνουμε για καφεδάκια στο Παγκράτι

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Απλώνουν τραπεζάκια στις πλατείες, διαθέτουν άνετους, παρεΐστικους χώρους μέσα, και σερβίρουν τα πρώτα (ή τα δεύτερα) καφεδάκια της ημέρας.

Αυτά τα παγκρατιώτικα καφέ είναι ό,τι πρέπει για χαλαρό άραγμα με φίλους, σε μια από τις πιο όμορφες γειτονιές αυτής της πόλης.

Κουπάκι
Αστυδάμαντος 15, τηλ: 21 1013 7070

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Koupaki (@koupakicafe_pagkrati)



Αυτό το μικρούλι καφέ είναι από εκείνα που κάθε γειτονιά θα χαιρόταν να έχει. Το χαμογελαστό προσωπικό, οι specialty καφέδες, τα λαχταριστά γλυκά και η ευχάριστη ατμόσφαιρα το κάνουν ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία για ένα ρόφημα στο χέρι, ή στα τραπεζάκια που βγάζει έξω. Milkshakes, δυναμωτικά smoothies και νόστιμα club sandwiches συμπληρώνουν τον κατάλογο και είναι ωραιότατα.

Petite Fleur
Αμύντα 1, πλατεία Προσκόπων, τηλ: 2155519685



Η γαλλική φινέτσα του Petite Fleur έχει εδώ και χρόνια τη δική της γωνία στο Παγκράτι, με το γλυκύτατο «αδερφάκι» της οικογένειας να απλώνει αριστοκρατικές καρέκλες στην πλατεία Προσκόπων και να στήνει ένα καλαίσθητο μπιστρό όπου ο κόσμος απολαμβάνει τζαζ μουσικές από τα πικάπ, συγκλονιστική ζεστή σοκολάτα και λαχταριστά γλυκίσματα ημέρας. Μένει ανοικτό και ως αργά για χαλαρά ποτάκια.

Αερόστατο
Πτολεμαίων 4, πλατεία Προσκόπων, τηλ: 210724116

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Aerostato (@aerostatocafe)



Ωραίο και χαλαρό μαγαζάκι, με εναλλακτικό κόσμο και Boheme ατμόσφαιρα, το Αερόστατο είναι αγαπημένο – εδώ και χρόνια – στέκι των ντόπιων, με νότες νοσταλγίας από μια άλλη Αθήνα. Είναι πολυσυλλεκτικό και αριστίκ, ενώ στα τραπεζάκια στο πλακόστρωτο αλλά και τον ζεστό χώρο εκτός από αχνιστό καφέ απολαμβάνουμε και υπέροχες ζεστές τάρτες ή αφράτα φρεσκοφουρνισμένα κρουασάν από νωρίς το πρωί. Παραμένει ανοικτό και το βράδυ για κρασάκι και κουβεντούλες.

Superfly
Εμπεδοκλέους 28, τηλ: 2114046076

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @superflycafebar



Μία ανάσα από την πλατεία Βαρνάβα, το Superfly είναι η αγαπημένη γωνιά για τους λάτρεις του νοσταλγικού ρετρό: Στο όμορφο σαλόνι του, οι καναπέδες της γιαγιάς, τα σχολικά θρανία, τα ποδοσφαιράκια και οι vintage βαλίτσες φιλοξενούν τα καφεδάκια σου, σαν να αράζεις σε ένα εφηβικό δωμάτιο των ‘80s ή των ‘90s. Το βράδυ ετοιμάζει και ωραία κοκτέιλ συνοδεία όμορφων μουσικών.

Κουνούπι
Τιμοθέου 7-13, τηλ: 21 5540 1923



Μια ροκ όαση στην πάντα ζωντανή Τιμοθέου, το Κουνούπι είναι ένα ακόμα όμορφο μέρος για καφεδάκια υπό το άγρυπνο βλέμμα του Στηβ Μακουίν, ο οποίος σε κοιτά όλο νόημα από το κάδρο στον τοίχο. Πολύχρωμες καρεκλίτσες στον πεζόδρομο φιλοξενούν παρέες που απολαμβάνουν χαλαρά το ρόφημά τους, ενώ το βράδυ οι μπίρες έχουν τον πρώτο λόγο και η μουσική ανεβάζει ένταση.

Medez
Φρύνης 2, τηλ: 21 0751 3925

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marilena Ioannou (@burbuli8ra)



Κλασικό στέκι της περιοχής γωνία της Φρύνης, στην πλατεία Παγκρατίου, λειτουργεί ανελλιπώς από τα 90s έχοντας σερβίρει καφέδες και ποτά σε γενιές αθηναίων. Μικρό, συνοικιακό και γουστόζικο, σε κάνει να νομίζεις ότι ήρθες σε σπίτι του κολλητού σου. Το βράδυ σερβίρει καθαρά ποτά, ενώ στα ηχεία παίζουν feelgood μουσικές.

Καφέ Βαρνάβα
Πλατεία Βαρνάβα 1, τηλ: 2107017008

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Βαρναβα Καφε (@varnavacafe)



Βρίσκεται στις επάλξεις πολύ προτού η συγκεκριμένη πλατεία γίνει «τάση», απλώνει ξύλινα τραπεζάκια και σερβίρει καφέδες από νωρίς το πρωί, μαζί με pancakes, σπιτικές λεμονάδες με σοκολατένια κέικ και ομελέτες φούρνου ή μάφιν. Ωραιότατο και για ποτάκι, με πληθωρική κάβα από καθαρά και φτηνά ποτά.

Poquito
Υμηττού 93, τηλ: 21 0751 8772



Ανεπιτήδευτο και διαχρονικό καφέ μπαρ, το Poquito θεωρείται από τα «ιστορικά» της περιοχής, έχοντας κρατήσει σταθερή την ποιότητά του τόσο στους καφέδες που σερβίρει από νωρίς, όσο και στα ποτά που παίζουν αργότερα. Βγάζει τραπεζάκια κάτω από τα δέντρα, προστατευμένα από την βαβούρα της Υμηττού, στήνοντας το ιδανικό περιβάλλον και ατμόσφαιρα για κάθε στιγμή της ημέρας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v